HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2013 Çarşamba - 12:33

Başbakan'ın Trabzon açıklaması İzmir'e bomba gibi düştü

Başbakan Erdoğan dün grup toplantısında yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'nin mallarını Trabzon Belediyesi'ne devrettiklerini söyledi. İzmir’de büyük yankı uyandıran açıklama sonrası İl Genel Meclisi Başkanı Değirmenci ve CHP’li üyeler sert tepki gösterdi.

Başbakan ın Trabzon açıklaması İzmir e bomba gibi düştü

İZMİR – Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı grup toplantısı konuşmasında Trabzon İl Özel İdaresi taşınmazlarının 30 Mart 2014 seçimleri sonrası Trabzon Belediyesi’ne devredileceğini açıklaması, uzun süredir bu yönde bir çapa sarf eden İzmir İl Genel Meclisi’nde büyük tartışma yarattı. Özellikle CHP’li üyeler arasında ‘AKP’ye var CHP’ye yok’ yorumuna neden oldu. AK Parti cephesi durumu normal karşılarken MHP de tepki gösterdi. Başkan Serdar Değirmenci ise durumu ‘Ayrımcılığa iyi bir örnek’ olarak nitelendirdi. 30 Mart’ta kapatılacak İl Özel İdaresi’nin mallarının paylaştıracak ‘sır komisyon’da kimlerin yer aldığı hala bilinmezken CHP’li üyeler ve Başkan Değirmenci uzun süredir, komisyonda İzmir’in seçilmişlerinde yer alması ve İl Özel İdare mallarının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi yönünde büyük çaba harcıyor.

FOTO GALERİ: İL ÖZEL İDARE'NİN 'PAYLAŞILAMAYAN' MALLARI
 
"SİYASİ BİR TAVIR"
9 Eylül Gazetesi’nden Mehmet Emin Al’ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında yaptığı konuşmasında 'Büyükşehir Yasası'na da değinerek, "Trabzon'daki Özel İdare malları Trabzon Belediyesi'ne devredildi" açıklamasını yaptı. Başbakan Erdoğan'ın malların devredilme gerekçesini 'Bütünşehir Yasası'na dayandırması ancak Trabzon Beldiyesi'nin AKP'li olması kafalarda "Özel İdare malları sadece AKP'li belediyelere mi devrediliyor" sorusunu oluşturdu. CHP Meclis Üyesi Mahmut Esat Arslan konuya ilişkin şunları söyledi: "Bu, kesinlikle siyasi bir tavırdır ve ayırımcılıktır. Eğer Trabzon Özel İdaresi'nin malları Trabzon Belediyesi'ne devrediliyorsa İzmir'in malları da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmelidir. Hatta geri kalan bütün illerde aynı uygulamanın yapılması gerekiyor. Valiliğin malların dağıtımını yapacak olan komisyonunda, Özel İdare'nin meclisindeki seçilmiş insanlar yok. Bu durum kanunlara aykırıdır. Başbakan'ın bu tavrı kabul edilemez."
 
KABUL EDİLEMEZ
Özel İdare İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ise gazetemize verdiği demeçte, "Önemli olan malların daha fazla fayda sağlamasıdır. Kimin mülkiyetinde olduğu önemli değil. Bunun kavga konusu yapılmasını da doğru bulmuyorum" dedi.

MHP’DEN TEPKİ
MHP Grup Başkan Vekili Ahmet İncesu da İzmir Özel İdaresi'nin mallarının Büyükşehir'e verilmeyip, aynı durumdaki Trabzon'da ise farklı bir tutum içerisine girilmesini siyasi ahlak açısından kabul edilemez bulduklarını ifade etti. İncesu, "Trabzon Belediyesi AKP'li olduğu için Başbakan o kentin Özel İdare mallarını kolaylıkla devrediyor ama buna yetkisi yok. Padişah tavrıdır bu. Bizim de grup olarak tercihimiz söz konusu malların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesidir" şeklinde konuştu.
 
AYRIMCILIĞA İYİ BİR ÖRNEK
İzmir İl Özel İdaresi Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Başbakan'ın bu tavrının siyasi ayrımcılığa iyi bir örnek olduğunu ifade etti. Değirmenci "Hükümet bu tavrı ile, mülkiyet sahibi olan Özel İdare'nin, dolayısıyla seçilmişlerin nasıl devre dışı bırakıldığına dair iyi bir örnek sergiledi. Kamuoyu demokrasi anlayışlarını tahlil etsin. Demokrasi adına büyük bir yanlıştır. Biz Özel İdare adına söz sahibi seçilmiş üyelerin dağıtımını istiyoruz ama bunu kabul etmiyorlar. Bizim tavrımız demokrasi adına olması gerekendir. Diyoruz ki malların dağıtımını meclis üyeleri yapsınlar ya da en azından Valiliğin kurduğu komisyonda Özel İdare üyeleri de olsun. Ancak malların CHP'li ve AKP'li belediyelere göre dağıtılması yanlıştır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUFAN 27 Kasım 2013 Çarşamba 17:33

İZMİRLİNİN MALA İZMİRLİYE VERİLMELİ, BİR TAKIM KİŞİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMEMELİDİR.

Yorumu oyla      20      5  
KEMAL 27 Kasım 2013 Çarşamba 16:55

YUH ARTIKK ANLAYIN ARTIKKKKKK....

Yorumu oyla      21      5  
TC. Öz Vatandaş. 27 Kasım 2013 Çarşamba 15:22

Bu yandaşa kıyak değil ise nedir, sn. başbakan bunuda çıkıp açıklamalıdır. Öyle bir yerde Belediyeye bir yerde başka birine diye bir paylaşım olamaz, şu anda Yerel yönetim o ili yönetiyorsa İlin malıda yönetenindir. Bari bu sefer partizanlığı bırakın ülke yararına bir iş yapın.

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paris’te son tango: İzmir’in kader günü
Paris’teki OECD binası EXPO 2020 oylamasına ev sahipliği yapacak. İzmir’in ...
Kocaoğlu’ndan Paris’ten umut mesajları…
Büyükşehir Belediye Başkanı oylama öncesinde OECD binası önünde İzmir’in şansını değerlendirdi.
Çeşme 21 yıldır o planı bekliyor!
Çeşme’nin kış turizminde de gelişme sağladığını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, ...
 
Flaş! Başkan Tatı’ya ‘kadro’ davasında hapis şoku!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’yi ...
Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor
EXPO 2020 ile bir dünya markası olmaya hazırlanan İzmir’in kaderi, yarın ...
Büyükşehir belgelerle açıkladı: AKS neden battı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 Merkezi'nin ...
 
Anadolu Birliği’nden Kürüm’e destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu Birliği Derneği Genel ...
Tatı Can için kolları sıvadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor U19 takımında top koşturan ...
Gaziemir çamaşırhaneyi çok sevdi
Gaziemir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve yaşlıların çamaşırlarını yıkamak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva