HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2021 Perşembe - 17:53

Balçova'da danışma kurulu günü... Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Balçova ilçe örgütünün düzenlediği Danışma Kurulu, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Balçova da danışma kurulu günü... Neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 9 Ağustos tarihinde Çiğli'de başlatılan Danışma Kurulları toplantıları bugün Balçova ilçesi ile devam etti.

Teleferik Orman içi Kafe de  gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam ve çok sayıda parti delegesi katıldı.

Danışma Kurulu'nda Divan başkanlığına ise CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın getirildi.

AKIN: GENÇ ÜYE SAYIMIZI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR
Toplantının başlangıcında CHP Balçova İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanmış faaliyet videosu sunumu yapılırken, video sonrası ilçe başkanı Binnur Akın konuşmasını gerçekleştirdi. Akın, " Bugün öncelikle kurtuluşumuz ve bağımsızlığın habercisi olan Büyük Taarruz 'un 99'ncu yıl dönümünde Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Danışma kurulu toplantıları partimizin genel politikaları açısından bölge ihtiyaçları üzerinden politika oluşturma amacıyla yapılmaktadır. Parti çalışanlarını geliştirmek üzere yerel gereksinimlerin tartışıldığı, genel ve parti sorunlarının irdelendiği çalışmalardır. Özellikle önemli gördüğümüz iki konu üzerinde katılımcıların görüşlerine başvuracağız. Bugünkü izlerden pandemi sürecin de yapılabilecek siyasi çalışmalar ve olası erken seçim için yapabileceğimiz çalışmalar bakacağız. CHP Balçova örgütü olarak partimizin iktidarı için el ele kol kola, her bir oya ihtiyacımız olduğunu unutmadan çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki ülkemizin karanlıktan kurtuluşu biz olursak mümkündür. Göreve geldiğimiz günden bu yana pandemi tedbirleri ile kısıtlı çalışmalar yaparak partimizin oyunu arttırmaya çalıştık. Pandemi sürecinde biz boş durmadık, kapanmadık.  Özellikle dini bayramlarımızda hayırsever üyelerimizden tedarik ettiklerimizi vatandaşlarımıza dağıttık. Kadına şiddet konusunda videolar yapıp toplantılar düzenledik. Pandemi de zor durumda olan esnafların sorunlarını dinledik. Doğal afetlerde de halkımızın yanında olduk.  Üye sayımızı özellikle genç üye sayımızı arttırdık, arttırmaya devam ediyoruz.  Tüm mahallelerimizde komiteler oluşturduk ve toplantılarımızı yaptık" dedi.

TÜM MUHTARLARI PARTİLİ YAPMA NİYETİNDEYİZ
Sözlerine pandemi nedeniyle gerçekleştiremedikleri projeler ile devam eden Akın, "Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz projelerimiz de var. Bunlardan biri tüm üyelerimiz ile yüz yüze görüşmek ve üye bilincini oluşturmak. Bütün mahalle muhtarlarımızı partili yapmak hedefimizdir. Resmi olarak yaptığımız danışma kurulu toplantısının dışında partimize yıllarca emek veren partili büyüklerimizin yer aldığı geniş tabanlı bir toplantı da gerçekleştirilecektir. Parti içinde oluşturduğumuz komiteleri önümüzdeki süreçte hayata getireceğiz. Biz halk partisiyiz, örgüt partisiyiz. Biz örgütlenerek iktidar olmak isteyen bir partiyiz. Bundan sonra danışma kurulundan geçmişin muhasebesini yapıp geçmişteki kırgınlıkları giderip, anlaşılmayan konuları birbirimizi anlatıp omuz omuza yol alacağız. Önümüzde zor, çetin bir dönem var. Balçova önemli bir ile CHP için bir güç olan seçmenin yoğun desteğini almayı başarmış, CHP'nin ideolojilerini kabul ettirmiş ve yürütebilen bir ilçeyiz. İlçemizde 4 bin 610 üyemiz var. Kadınlarımız kotalar bize dar, hedef iktidar diye yürüyor. İktidar olmak sokağı örgütlemekten geçiyor. Sokak örgütlenmesine önem verdik. CHP'nin görüş ve düşüncelerini onlara anlatmaya çalışıyoruz. Bugün Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan zihniyete karşı el birliği ile müdahale etmemiz lazım. Biz bunu Balçova'da başardık. Saltanatlaa, diktatörlere gerekli dersi geçmişte verdik ve vermeye devam ediyoruz. Yeter ki biz birlik için çalışmaya devam edelim" diye konuştu.

BEKO: 1,7 TON UYUŞTURUCU NEREDE, KİMSE BİLMİYOR
Danışma Kurulu'nda  konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, "Akşam 21'e yakın kanalı açtım, hepsi benden bahsediyordu. Hassas bir konu olduğu için Danışma Kurulları'nda hiç bahsetmemiştim. TBMM'de  1985 yılında yapılan camimiz ve mescidimiz var. Burada arkadaşlarımız gelir ibadetlerini yapar ve kimse şaşı gözle bakmaz. Meclis kapandığı zaman Mecliste büyük bir kütüphanemiz var. Ben 2 kez gittim oraya, orada da 10'a yakın tercüman arkadaşlarımız var. Koskoca kütüphaneyi boşaltmışlar, idari amiri demiş ki burası kuran kursu olacak ve diyanet işleri kitabı burada sergilenecek diye. Ben bunun üzerine bir açıklama yaptım ve AKİT gazetesi bunu manşetten vermiş. Aslında o kütüphane tarihi özellik taşıyan bir yer.  Kuran kursu yeri olarak belirlemişler ve ben buna karşı çıktım. Mecliste bir cami var, mescitte var. 5 dakika sonra Kocatepe Camii var.Buralarda ibadet edip namazınızı kılabilirsiniz. Ancak orada kitapları boşaltıp orayı kuran kursu yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Bu toprakları Mustafa Kemal ve Arkadaşları bize hukuk ve laik devlet olsun diye bıraktı. Bizde bunu ne olursa olsun devam ettireceğiz. Ben siyasetçi değilim, sendikacıyım. Ben 45 yılımı verdim sendikal mücadelesine. Dün de konfederasyon genel başkanı beni aradı, kamuda 6,5 milyon  çalışan var. Aileleri ile 20 milyonu aşan kamu çalışanı var. Geçen Cumhurbaşkanı ne demişti? Biz tekrar iktidara geldiğimizde 3600 ek göstergeyi kamu çalışanlarına vereceğiz demişti.  Kamu çalışanları da bununla birlikte 600 TL seyyanen zam talebi vardı. İlk 6 ay yüzde 10, ikinci ay da yüzde 8 zam gibi çok komik rakamlarla hükümetin yandaşı olan Memur-Sen ile sözleşme imzaladılar. Bunları yalnız bırakmamalıyız. Mağdur olan arkadaşlarımız ile birlikte mücadele etmeliyiz. Ben Balçova'yı iyi tanıyorum, CHP'nin kalbinin attığı yer Balçova. Biz her yerde burayla gurur duyduk. Geçtiğimiz günlerde Mersin limanında 1,7 ton uyuşturucu yakalandı. Eskiden bunlar tutanak tutulur ve sonra meydanda yakılırdı.Ancak şimdi bu 1,7 ton uyuşturucu maddenin ne olduğunu nereye gittiğini kimse bilmiyor. Ben bunla ilgili soru önergesi verdim ancak buna cevap gelmedi" dedi.

BAYIR: AK SAÇLILARA İKTİDARI GÖSTERİN
Partiye emek vermiş ve artık saçları ağarmış partililerin emekleri için iktidarın olunması gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, "Konuşan bir örgüttük biz. Konuşan susmayan örgüttük. Güzelliklere de teşekkür eden bir örgüttük. 38 yıl partiye emek vermiş, girdiğinde 23 yaşında olan birine gelin şu ak saçlılara partinin iktidar olduğunu gösterin. Ak saçlı arkadaşlar kendine iyi baksın. Bu emeğimizin, çapanın karşılığı olan iktidarı hepiniz iktidarı hak ediyorsunuz. Danışma Kurulları'nın bir amacı var.

YAŞANANLARA ÇOK ÜZÜLDÜK
Sözlerine dün Gaziemir Danışma Kurulu'nda yaşanan gerginliklerle de devam eden Bayır, "Benim bildiğim danışma kurullarının asıl yapılma sebebi partili arkadaşların partili ile ilgili olmamasını istedikleri, daha iyisini nasıl buluruz dedikleri, birbiri ile ilgili çekişmeleri kahve kenarında değil de danışma kurulunda konuşulması. O salondan çıkıldıktan sonra bir yol arkadaşı olarak herkes kol kola çıkar. Üzülerek görüyorum ki 21:20'ye kadar ben bir ilçe danışma kurulundaydım. Bazı vekil arkadaşlarımız da oradaydı ama bazıları erken ayrıldı gidenler görmedi. Biz çok üzüldük. Yani olanları görmek istemezdim. Yaşananlar sonrası beni 3-4 gazeteci beni aradı bu yaşananlar doğru mu diye bilgi almak istedi ancak ben bunu konuşamam. Danışma Kurulları bizim aile içimizdir. Ben nasıl aile için mevzularımızı çıkıp basın önünde konuşayım" ifadelerini kullandı.

 
Sosyal medya fenomenlerine büyük şok!
 
Bornova karıştı! Tuncay Özkan'dan iddialara sert yanıt
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçovalı 27 Ağustos 2021 Cuma 09:47

Gönül isterdi, o toplantı salonları dolsun ve sandalye kavgası yaşansın. Ne güzel olurdu dimi?

Yorumu oyla      2      3  
VATANDAŞ 27 Ağustos 2021 Cuma 09:29

Tayyip Erdoğan damadını bir yerlere koyunca sorun var ama Balçova belediye başkanı kendi aday olamayınca eşini aday yaptıklarında sorun yok öyle mi?!?! Aynı taktiği izliyorsunuz ayrıca Balçova Belediyesi iki kaldırımı yapmıyor bir daha oy yok sana çalkaya öyle babadan oğula kocadan eşine koltuk dönemi bitti hiç farkınız yok!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Seçim' mesajı: İki kırmızı çizgimiz var...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İki kırmızı çizgimiz var. Bayrağıyla ...
CHP'li Kılıç afet bölgesinde
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ile Sinop’un Ayancık ...
MYK toplantısında talimat: Baskın seçime hazır olun!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, “Baskın ...
 
AK Partili Kaya’dan flaş üniversite alanı iddiası: Belediye yüksek kat teklif etti
Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’da yapılacak yeni üniversite kampüsüyle ...
CHP'den odalara İnciraltı için çözüm çağrısı
İnciraltı'nın planlanma süreci ile ilgili aceleci olunması gerektiğine ...
AK Partili Kaya'dan Urla Marina'ya yerinde ziyaret: İhale için son aşamaya gelindi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'daki marina projesinin ...
 
'Türkiye ilave bir göç yükünü kaldıramaz'
Bitlis'te büyükelçiler ile akşam yemeği programında açıklamalarda bulunan ...
Oğuzhan Asiltürk ittifak şartını açıkladı: 20 milletvekili
Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yakan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk, "Seçimlere ...
Danışma Kurulu'na flaş çıkış: Yerel yönetim ve ilçe örgütü arasında yeterli bağ kurulamadı!
Sürekli tartışmalar ile gündeme gelen CHP Gaziemir'de danışma kuruluna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva