HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Mayıs 2024 Perşembe - 09:02

İZTO’dan 'ihracat' atağı

İzmir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını artırmak için bir haftada iki önemli toplantı gerçekleştirdi. T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlenen İzmir E-İhracat Zirvesi’nde 200’e yakın İzmir Ticaret Odası üyesi e-ihracat ile ilgili tüm soru işaretlerinin yanıtlarını sektörün önde gelen isimlerinden aldı. 

İZTO’dan  ihracat  atağı

KOSGEB İzmir Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında "Orta ve Yüksek Teknoloji Üretiminde Faaliyet Gösteren Üyelerimizin İhracat Kapasitelerinin Artırılması Projesi"nin Açılış Toplantısı’nda ise 36 üyenin katılımıyla, 6 hafta sürecek İhracat Eğitimlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İZMİR E-İHRACAT ZİRVESİ DÜZENLENDİ
İzmir Ticaret Odası’nda bu hafta gündem “ihracat” oldu.  Yoğun bir katılımla gerçekleşen İzmir E-İhracat Zirvesi’nde T.C. Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile alanında önde gelen sektör temsilcileri,  ülkemizin e-ihracat politikaları, devlet destekleri, e-ihracatta gümrükleme işlemleri, yeni nesil teknolojilerin ve yapay zekânın e-ticarette kullanım alanları, e-ihracatın getirdiği fırsatlar ile bu alandaki en iyi uygulamalar, dijital pazarlama ve satış stratejileri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

200’E YAKIN ÜYE KATILDI
Etkinlikte ayrıca, Trendyol, Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil, PTTAVM, Ticari Grup Direktörü Çağla Okuducu ve Hepsiburada Global, Ticari Müdürü Sinem Altun’un panelist olarak yer aldığı, “Pazaryerlerinin E-İhracat Uygulamaları” konulu panel gerçekleştirildi.Panelde, pazaryerleri yöneticileri, hangi ülkelerde çalıştıklarını ve üyelerimizin kendi pazaryerlerinde mağaza açmaları durumunda ne gibi avantajlar elde edeceklerini aktardı.

200’e yakın İzmir Ticaret Odası üyesinin dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, katılımcılar özellikle yapay zekanın ve yeni nesil teknolojilerin e-ticarette kullanımına büyük ilgi gösterdi.

İZMİR E-TİCARETİN VE E-İHRACATIN MERKEZİ OLACAK
Zirvenin açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, “Odamız, sektörün dinamik yapısına paralel olarak üyelerinin e-ticaret faaliyetlerini arttırmaya yönelik çalışmalarını her geçen gün çeşitlendirerek arttırıyor. Meslek Lisesi öğrencilerinin sahada yetiştirilmesi, üyelerimizin e-ticaret personel eksiliğinin giderilmesi ve üyelerimizin pazaryerleri üzerinden yurtdışınasatış yapabilmeleri için alt yapı oluşturmalarına yönelik etkinlik serilerimizi hayata geçiriyoruz.  İzmir’in, ülkemizde “e-ticaretin ve e-ihracatın merkezi” olarak anılması için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Bülent TuncerTicaret Bakanlığının, e-ihracatın genel ihracat içerisindeki payının yüzde 10’lara çıkarılması hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmaları katılımcılara aktarırken, T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Daire Başkanı Deniz Okan Savaş, uluslararası arenada Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Ticaret Örgütü, Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan çalışmaların takibi hakkında bilgi verdi.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI İLEİHRACAT KAPASİTELERİ ARTIRILACAK
KOSGEB İzmir Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında "Orta ve Yüksek Teknoloji Üretiminde Faaliyet Gösteren Üyelerimizin İhracat Kapasitelerinin Artırılması Projesi"nin Açılış Toplantısı da İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında,kadın girişimciler ve orta ve yüksek teknolojili üretim yapan firmalardan oluşan 36 üye, 6 hafta sürecek İhracat Eğitimlerine katılacak ve eğitimi başarıyla tamamlayan üyeler Avrupa İşletmeler Ağınadahil olacak.

KADIN GİRİŞİMCİLER ÖNCELİKLİ
Projenin açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, “Odamız ve KOSGEB İzmir Müdürlüğü iş birliği ile başlattığımız projemizde kadın girişimcileri önceliklendirerek, orta ve yüksek teknoloji üretiminde faaliyet gösteren üyelerimizin; İhracat kapasitelerinin arttırılması ve yurt dışı pazar edinmelerine katkı koymayı amaçladık. İhracat kapasitelerinin artırılması kapsamında; öncelikle 6 modülden oluşan İhracat Eğitimimiz gerçekleşecek. Ağa dahil edilen üyelerimizin iş ortaklıkları kurmalarını,  Ar-Ge projeleri için veri tabanında yer alan yabancı firmalar ile eşleştirilmelerinin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.KOSGEB İzmir Müdürü Dr. Levent Arslan ise, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

AKADEMİSYENLER EĞİTİM VERECEK
Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağrı Bulut, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykan Candemir ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kenan Demirel tarafından verilecek olan eğitimlerde, ihracatla ilgili olarak şirketin kısa ve orta vadeli hedeflerinin nasıl belirleneceği, küresel piyasaların değerlendirilmesi, potansiyel alıcılarla müzakere süreçleri, hedef pazar hakkında detaylı analizin nasıl yapılacağı gibi firmaya rekabet avantajı sağlayacak çok önemli konular uygulamalı olarak ele alınacak. 

 
Tugay ‘telafi gerekiyor’ dedi: İzmir'de kadın başkan sayısı 25 olmalı!
 
Bornova'dan moto kuryelere özel park!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önder 9 Mayıs 2024 Perşembe 09:20

İTO Yönetimi önce içinizdeki Türk Dili ve edebiyatından kalanları ayıklayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektörün kalbi İzmir'de atacak... WENERGY kapılarını açıyor!
Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ...
META hakkındaki rekabet soruşturması sonlandırıldı
Rekabet Kurulu, META hakkındaki rekabet soruşturmasını, şirket tarafından ...
Rekabet Kurulu'ndan META'ya 1,2 milyar lira ceza
Rekabet Kurulu'nun ABD merkezli META şirketine başlattığı iki soruşturma ...
 
Karaburun'da yaşama çifte darbe!
Lodos Elektrik’e ait rüzgar enerji santralinin kapasite artışı ile ilgili ...
Ege'nin ihracatı 14 milyar doları aştı
Türkiye, 2024 yılının ocak – nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ...
Gözler yılın ikinci enflasyon raporunda!
Yılın ikinci enflasyon raporu yarın açıklanacak. Enflasyonda 3 yıllık ...
 
Bankacılığın kârında hızlı artış!
Türk bankacılık sektörünün net karı, mart ayında 153,5 milyar lira oldu.
EBSO heyetinden Tugay'a ziyaret... İşbirliği mesajları!
Yeni seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret eden ...
Doğan Holding’e Bakanlık onayı… İzmir’de motosiklet üretecek!
Doğan Holding’e ait şirket İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde motosiklet üretmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva