HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2021 Perşembe - 11:03

AK Partili Kaya’dan flaş üniversite alanı iddiası: Belediye yüksek kat teklif etti

Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’da yapılacak yeni üniversite kampüsüyle ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya belediyeden gelen öneriyi açıkladı. Kaya, “Belediye bize ‘konutları Uzundere’deki gibi yüksek yapın ki alan açılsın’ teklifi getirdi. Biz bunu kabul edemeyiz. Dar gelirli insanlarımıza 3-4 katı hak reva görmüyorlar” dedi. Öte yandan bölgede TOKİ tarafından yıllar önce yapılan binalar 15 katlı olarak inşa edilmişti.

AK Partili Kaya’dan flaş üniversite alanı iddiası: Belediye yüksek kat teklif etti

EGEDESONSÖZ- İzmir’de kampüs ve yeni yerleşim alanı sorunu yaşayan Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar Uzundere’de yapılması planlanan yerleşim alanıyla ilgili süreç devam ediyor. Mülkiyeti hazineden TOKİ’ye devredilen 80 hektarlık alanın 40 hektarlık kısmı üniversite alanı diğer yarısı da TOKİ konutları için ayrılınca Karabağlar Belediyesi imar planlarına dava açmıştı. Mahkemenin planları iptal ettiği süreçte dar gelirliler için yapılması düşünülen TOKİ inşaatlarına ise başlanamadı.Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun “Ben üniversiteye değil imar planlarına karşıyım” diyerek kamuoyuna açıklama yaptığı süreçte AK Partili birçok yetkiliden açıklama gelmişti.

KAYA'NIN AÇIKLAMALARINA BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN YANIT

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Karabağlar Belediyesi’nin hukuki süreç devam ederken kendilerine getirdiği teklifi kamuoyuyla paylaştı. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan AK Partili Kaya, üniversite alanının daha da geniş tutulması için belediyenin TOKİ konutlarını 3-4 kat değil Uzundere’de yapımı yıllar önce tamamlanan 15 katlı yapılar gibi yapılmasını istediğini söyledi.

Kaya, “Biz oraya yapacağımız TOKİ'de ihaleye çıkacağız. Mahkeme kararı nedeniyle ilk ihalede tasfiye işlemlerinde sona gelindi. Yaşadığımız afetler İzmir'deki işlerimiz de engelliyor. Çünkü TOKİ genel olarak selde etkilenen binalar ve yangında evi yanan binalar ile ilgili işleri yürütüyor. O TOKİ konutları Karabağlar’a yapılacak. Hemşehrilerimiz rahat olsun. 750 vatandaşı CHP tanımasa da onların evleri yapılacak. Bize diyorlar ki; Limontepe'deki gibi yapın konutları 7-8-9 kat ve alan daralsın. Kalan yerleri de üniversite alanı olarak geçsin istiyorlar. İyi de o zaman orası boş duracak. Rektör zaten ‘bana bu alan 30 sene, 50 sene yeter’ diyor. Bu işin Türkiye’de başında olan ve üniversitelere yer belirleyen komisyonun başındaki isim olan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Fatma Varank da izah etti. Kendisi ‘burada çok büyük yer tahsis edilmiş, derdiniz ne’ diye de sordu. Bu durum belediye yönetimine zaten söylendi” diye konuştu.

BAŞKAN DA BU KAFADA OLSA….
AK Partili Kaya şunları söyledi: “Dar gelirli benim 750 hemşehrime 3-4 katlı yerlerde oturmayı hak reva görmüyorlar. Bunların da hakkı yok mu böyle bir yaşama? Nasıl bir hale geldi CHP? Ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bize, ‘alanda daraltma yapın, konutların katlarını yükseltin’ diyorlar. Aslında onların bize ‘3-4 katlı yapın’ demesi lazım. Bunlar bizim yapacağımız bir şey değil. İzmir'e örnek olan projeyi dar gelirli arkadaşlarımız sahip olsun diyoruz. Daha güzel yerlerde ve şartlarda yaşasınlar istiyoruz. Keşke belediye başkanı arkadaşımızda da bu kafa olsa da Karabağlar daha da güzelleşse… Orada dar, zor şartlarda öğrencilerimizin nasıl eğitim yaptığını da birlikte görürüz. Biz prefabrik de olsa üniversite öğrencilerimizin eğitim alacağı yerleri yaptık. Demokrasi Üniversitesi Karabağlar’da faaliyetine başlıyor”

 
İzmir’de bir doktor daha korona kurbanı!
 
MYK toplantısında talimat: Baskın seçime hazır olun!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zöhre ekim 27 Ağustos 2021 Cuma 10:33

bence 750 konutun yapılacağı,ve ünüversite yani balçova çıkışından fuar alanına kadar olan alanı yeni bir planla karabağlar belediyesinden ayırarak gaziemir yada balçovaya belediyesine bağlanmasını ve sorunun karabağlar beldiyesinden alınması gerekir,zaten yolun sol tarafı ile karabağların ne alakası varki.saygılarımla.

Yorumu oyla      2      3  
Poyraz 26 Ağustos 2021 Perşembe 15:07

Çeşme'de TOKİ tarafından Germiyan'da yapılan binalar 5 katlı olarak projelendirilmişti daha sonra belediyenin itirazları sonucu 3 kata düşürüldü. Çeşme'de dar gelirli yurttaşlara 3 katı reva görmediniz mi?

Yorumu oyla      2      3  
Vizyon şahane! 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:32

Lise açar gibi TOKİ yanı üniversite kurmaya çalışıyorlar. Bunu da fakir edebiyatı yaparak yapmaya çalışıyorlar. İzmir'deki üniversiteleri geliştirdik, dünyada sıralamaya soktuk da yenisi kaldı.

Yorumu oyla      6      4  
Yurttaş 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:22

Demokrasi Üniversitesi zaten Karabağlar sınırları içerisinde değil mi? Bir de TOKİ size bağlı bir kurum. "Belediye Başkanı bize 3-4 katlı yapın demesi lazım" derken, günah mı çıkartıyorsunuz. Birazcık tutarlı olun yeter, çok değil.

Yorumu oyla      7      4  
Buradan soruyorum 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:10

CEHAPE, Bayraklı'da da zenginleri 50 katlı gökdelenlere mahkum etti. Zenginlerin de 3-4 katlı yapılarda yaşayama hakkı yok mu?

Yorumu oyla      7      3  
Bülent ışık 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:08

Mavişehir'deki Emlak konut evlerinin önündeki denize sıfır iki adet 30 kat üzeri ve Süleyman Demirel Anadolu lisesinin yanındaki araziye verilen 30 kat üzeri binaların imarını kim verdi ? Son 19 senede Türkiye 70 metre üzeri binalarda Avrupa birincisi olmadı mı?

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den odalara İnciraltı için çözüm çağrısı
İnciraltı'nın planlanma süreci ile ilgili aceleci olunması gerektiğine ...
AK Partili Kaya'dan Urla Marina'ya yerinde ziyaret: İhale için son aşamaya gelindi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'daki marina projesinin ...
'Türkiye ilave bir göç yükünü kaldıramaz'
Bitlis'te büyükelçiler ile akşam yemeği programında açıklamalarda bulunan ...
 
Oğuzhan Asiltürk ittifak şartını açıkladı: 20 milletvekili
Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yakan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk, "Seçimlere ...
Danışma Kurulu'na flaş çıkış: Yerel yönetim ve ilçe örgütü arasında yeterli bağ kurulamadı!
Sürekli tartışmalar ile gündeme gelen CHP Gaziemir'de danışma kuruluna ...
Erdoğan: Kritik meselelerde söz sahibi ülke olduk
Bitlis'te Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
AK Parti-CHP arasında ‘Çernobil’ atışması tam gaz! Kaya’dan ‘videolu’ gönderme
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Attila Kaya, Gaziemir-Emrez'de bulunan ...
Kılıçdaroğlu: 2 yıl içinde mülteci sorununu çözeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "En geç 2 yıl içinde mülteci sorununu ...
CHP'li Arslan'dan fon teklifi: 1 yılda 10 yangın uçağı alınabilir
Orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin bir öneride CHP İzmir Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva