HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2021 Perşembe - 08:31

CHP'den odalara İnciraltı için çözüm çağrısı

İnciraltı'nın planlanma süreci ile ilgili aceleci olunması gerektiğine vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Murat Bakan, "Ziraat Mühendisleri Odasıyla beraber gidelim, odalarımızla ilişkilerimiz bizim son derece iyidir. Peyzaj Mimarları da ‘Biz istemezükçü değiliz’ dedi. Bölgeyi beraber inceleyelim. Bölgede hep beraber karar verelim. Ben 40 yıl öncesini ve bugünkü halini biliyorum bölgenin. Şu anda tarım yapılamıyor, ekonomi bitmiş durumda" diye konuştu.

CHP den odalara İnciraltı için çözüm çağrısı

EGEDESONSÖZ - İzmir'de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlama çalışmaları devam eden İnciraltı ile ilgili olarak mülk sahipleri gün saymaya devam ediyor.

Meslek odaları bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkarken, alan ile ilgili gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partili isimler, gerekse hükümet kanadı 'planlanmalı' fikrinde ortak sonuca varırken, odalar ile mülk sahipleri planlama konusunda sık sık karşı karşıya gelmişti.

Bölgenin planlanma süreci hakkında aceleci olunması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Murat Bakan'da planlama süreci ile ilgili net konuştu.

BÖLGEDE KONUTU OLAN PLANLAMA YAPILMALI
İnciraltı'nda planlamanın acilen yapılması gerektiğini belirten CHP'li Bakan, "İnciraltı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bize davet gelmedi. Ben konuyu yakından takip ediyorum. İnciraltı konusunun bir an önce çözülmesi lazım. Daha önce Atilla Kaya kamu yararı kararı alındı demişti, onun alınmadığı ortaya çıktı. Pakdemirli, ‘Öyle bir karar yok henüz, önümde bekliyor’ dedi. Uzun yıllardır bölgede bir mağduriyet söz konusu. Eskiden seracılık yapan teyze çocuğunu belediyede işe sokmak için belediye başkanının yanında. Ziraat Mühendisleri Odasıyla beraber gidelim, odalarımızla ilişkilerimiz bizim son derece iyidir. Peyzaj Mimarları da ‘Biz istemezükçü değiliz’ dedi. Bölgeyi beraber inceleyelim. Bölgede hep beraber karar verelim. Ben 40 yıl öncesini ve bugünkü halini biliyorum bölgenin. Şu anda tarım yapılamıyor, ekonomi bitmiş durumda. Ruhsatsız yapılar var ve yerliler vergilerini ödeyemiyor. Bölgedeki yerlilerin hakkını korumak zorundayız. Yeşil alanı çok bol bir şekilde, sağlık ve eğitim konusunda geliştirerek, bir miktar konutu olan bir planlanma acilen yapılması gerekir" diye konuştu.

MAĞDURİYETLERİ ÖNLEYECEK BİR ALAN YAPILMALI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bölgedeki sorunun çözülmesi yönünde irade koyduğunun altın çizen Bakan, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanı destekliyor, ilçe belediye başkanları planlamanın önemini vurguluyor. Bölgede bir dernek var, onlar mücadele ediliyor, çözülsün bir an önce. Ama çözülürken doğadan yana çözülsün. Ranttan yana olmasın. Yeşili bol, kent ormanıyla entegre olsun. İnsanların mağduriyetini önleyecek bir alan yaratılmalı" dedi.

 
Kiralar uçtu, kiralık ev kalmadı… Üniversite öğrencileri ev bulamıyor!
 
Türk askerinin tahliyesine başlandı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selin 27 Ağustos 2021 Cuma 13:32

İnciraltı ve balcova arsa mağdurlarına ait yerler bilerek isteyerek kasıtlı olarak planlaması yapılmayan alanlardır.siyasiler bu alanları her seçim öncesi seçim malzemesi yapmıştır.vede yapmaya devam edecektir.görünen o ki bir erken seçim havası var bu nedenle bekletiliyor.akp li vekilin bir daha kimse buraları seçim malzemesi yapamayacak dediğinin üstünden 1 yıl geçti söylenen sözlerin arkasında durulmuyor durulmadığı gibi vatandaşa bir bilgide verilmiyor.kendisine ait bir yerin durumunu soran vatandaş azarlanıyor.arsalarin avukatı çok kesinmiş gibi konuşup sonra ortadan kayboluyor.bu yerlerin sahiplerinin çoğu mezbelelik depreme dayanıksız 50 60 yıllık evlerde oturuyor yada fahiş kira veriyorlar vicdanlar kör sağırı oynuyor.ne olmayacak yerlere planlar yapıldı bu iki konu inciraltı ve arsa mağdurlarının yerlerinin planlanmaması için hiç bir neden yoktur.tek neden insanları bezdirip rantcilara teslim etmektir..seçim malzemesi yapmayı aklınızdan geçirmeyin artık kimse bu oyunlara gelmeyecek

Yorumu oyla      2      3  
Orada Dur... 27 Ağustos 2021 Cuma 08:46

Meslek odalarıyla hangi gün bir diyaloğun oldu? Buna kendi meslek hayatın dışında baro dahil. Haberdeki fotoğraf bile yeterli değilse ne söylense boş. Rantçı kafalardan yarar gelmez.

Yorumu oyla      3      3  
Taner 26 Ağustos 2021 Perşembe 16:52

Hergeçen gün İzmire Türkiyeye zarar.İnciraltı biran önce planlanmalı.Burdaki halka resmen zulüm yapılıyor.Meslek odalarındaki şahısların 1 m2 yeri olsa burda en başta kendileri imar diye bas bas bağırırlar.Hepsinin tuzu kuru.Başkasının malına uzaktan gazel okumak hoş.Aynı gzeli kendi malın olsa okuyabilirmisiniz?ARTIK YETER DÜŞÜN YAKAMIZDAN...

Yorumu oyla      4      5  
İnci 26 Ağustos 2021 Perşembe 13:30

Bıktık artık anlamak istemiyorlar kent ormanı imar planına dahil sanıyorlar... Planla 1 kent ormanı daha kazanacak İzmir. Boş sera naylonu ve sera demirleri daha mı modern daha mı iyi. Tapulu yerimiz bomboş duruyor ne tarım oluyor ne başka bir şey ne istiyorsunuz bizden? Böyle kalsın demek ne ahlaki ne vicdanidir.

Yorumu oyla      8      7  
SEMİH ALTINOK 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:44

Gelmezler- Gelemezler maalesef vekilim. İnanın İnciraltı'nı bu şehrin yıllardır sorunu haline getirenlerin başındadır, meslek odaları.. Ben bizzat 2013 yılında oda başkanına gelin tarım yapamıyoruz, sular bozuk demiştim. O da bana haklı olabilirsiniz ama biz çıkıp tarım bitti diyemeyiz" demişti. Peki ideolojik yaklaşım değil de nedir bu? Yetti artık üzerimizden geçindikleri,masa başında konuş bitti.

Yorumu oyla      6      7  
Balçovalı Salih 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:40

Sayın Milletvekilini kutluyorum, cesaretle gerçekleri konuştuğunuz için..

Yorumu oyla      6      6  
Yeşil 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:37

Tutturmuşlar Yeşil yeşil yeşil. Sizin yeşilden anladığınız nedir? Şuanda inciraltinin bir kısmı kurumuş tarla bir kısmı verimsiz bir şekilde yetiştirilmeye çalışılan çiçek ve mandalina, bir kısmı kaçak düğün nargile çay bahçesi kendin pişir kendin ye.... Vs vs. Ne yeşili ? Olan bunlar! Yakışıyor mu İzmir''e bu hali?.

Yorumu oyla      6      8  
Çiğdem Nalcı 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:37

İzmir'in yeşil alanı dediğiniz, kent ormanıdır. Karşısı 5 milyon m2 alan şahıs mülkiyetidir. Bugün izmirli girip kullanamamaktadır. Kullanan kamuya faydasız nargileci, mangalcı ve düğün salonunu kullanır. Gerisini kullanamaz. Planlama olursa burada 3 yeni kent ormanı yeşil alan çıkar. Kent ormanı daha da büyür. Yapılacak otel ve hastane gibi işletmelerle 50 bin izmirli iş aş bulur. Bilip, araştırıp yorum lütfen yapın. Burası kamu yeri değil, 5 nesildir izmirli ailelerin yeridir.!!!

Yorumu oyla      7      6  
Ali 26 Ağustos 2021 Perşembe 11:27

Son yeşil alanı da yağmalamak için her gün gündemde tutulan yer İnciraltı Yazıklar olsun İzmirin son doğal alanı

Yorumu oyla      8      6  
Günay Toprak 26 Ağustos 2021 Perşembe 11:12

. İnciraltı her geçen gün kaçak yapılarla giderek tıkanıyor.. . Tarım artık orada tartışılmıyor çünkü ğmjansız hale geldi . Mülk sahipleri, büyük fedakarlık yaparak topraklarının neredeyse yarısını hslja, devlete veriyor . Kent ormanına üç kent ormanı daha yeşil alan demektir . İstinye açıldıktan sonra tıkanmış trafik üç kuyularda tamamen felç olacaktır.. . Göztepe stadı çevresi pandemi sonrası tıkanacaktır.. . İnciraltının plansızlığı her geçen gün İzmir ekonomisi ve çevreciliği için de kayıptır . Bu alan Avrupa''da olsaydı oraya Dünya''nın turistini çekerlerdi, çünkü jeotermali var, dağı var.. . Hava alanına 15 dk vb vb.. Bu inatlaşma ve cahilce yaklaşımları aklım almıyor..

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Urla Marina'ya yerinde ziyaret: İhale için son aşamaya gelindi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'daki marina projesinin ...
'Türkiye ilave bir göç yükünü kaldıramaz'
Bitlis'te büyükelçiler ile akşam yemeği programında açıklamalarda bulunan ...
Oğuzhan Asiltürk ittifak şartını açıkladı: 20 milletvekili
Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yakan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk, "Seçimlere ...
 
Danışma Kurulu'na flaş çıkış: Yerel yönetim ve ilçe örgütü arasında yeterli bağ kurulamadı!
Sürekli tartışmalar ile gündeme gelen CHP Gaziemir'de danışma kuruluna ...
Erdoğan: Kritik meselelerde söz sahibi ülke olduk
Bitlis'te Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı ...
AK Parti-CHP arasında ‘Çernobil’ atışması tam gaz! Kaya’dan ‘videolu’ gönderme
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Attila Kaya, Gaziemir-Emrez'de bulunan ...
 
Kılıçdaroğlu: 2 yıl içinde mülteci sorununu çözeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "En geç 2 yıl içinde mülteci sorununu ...
CHP'li Arslan'dan fon teklifi: 1 yılda 10 yangın uçağı alınabilir
Orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin bir öneride CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Bakan açıkladı: SGK Buca'da mobbing iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Koronavirüs salgını kapsamında alınan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva