HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2016 Cumartesi - 12:01

Bakan Yıldırım’dan BMC açıklaması: Taşınmıyor aksine…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım, BMC’nin İzmir’den taşınmayacağını aksine yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini açıkladı.

Bakan Yıldırım’dan BMC açıklaması: Taşınmıyor aksine…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in önde gelen sanayi kuruluşu olan BMC’nin İzmir’den taşınmayacağını aksine yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini açıkladı.

Bir süredir devam eden BMC’nin İzmir’den taşınacağı iddiaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım, İzmir’in yoksullaştırılmak istendiğine dair kamuoyu oluşturma çabalarının art niyetli bir yaklaşım olduğuna dikkat çekti.

Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada BMC’nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılmak niyetinde olmadığını aksine yatırımlarını daha da büyüterek İzmir’e sağladığı katkıyı ileri taşımayı hedeflediğini söyledi.

2014 yılında el değiştiren BMC’nin son bir buçuk yılda yaptığı atılıma da dikkat çeken Yıldırım BMC yetkililerinden aldığı bilgileri de kamuoyu ile paylaştı. 

Bakan Yıldırım şunları söyledi; “BMC İzmir Pınarbaşı tesislerinde önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor.  Üretim hatlarını, ekipmanlarını, teknolojilerini, tüm yazılım ve donanımını yeniliyor.  2017 sonuna kadar Pınarbaşı tesislerine 200 milyon TL’yi aşan bir yatırım öngörülüyor. Bunun yanı sıra; 2017 yılı başında piyasaya çıkması planlanan yeni Kamyon ve Otobüs ailelerinin de tüm mühendislik ve geliştirme faaliyetleri yine Pınarbaşı tesislerinde hızla devam ediyor. BMC’nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılmak niyeti yoktur.  Tam tersine, çalışanları ve yan sanayi firmaları ile kenetlenmiş bir şekilde bu tesislerde yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’yi Uluslararası alanda temsil edebilecek güce sahip bir firmanın farklı bölgelerde yapacağı yatırımların ‘BMC İzmir’den taşınıyor, İzmir yoksullaştırılacak’ şeklinde kamuoyuna sunulması son derece artniyetli  bir yaklaşımdır.”

İzmir’in İstanbul ile yarışır konuma gelmesi ve hak ettiği değeri görmesi için gereken desteği sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım  “BMC İzmir Pınarbaşı tesisleri her zaman bu şirketin en önemli üretim merkezlerinden birisi olarak kalmaya devam edecektir. Firmanın Sakarya Karasu arazi projesi, kesinlikle İzmir’den taşınma projesi değildir.  Bu proje, BMC için ilave bir tesis ile büyüme ve genişleme projesidir. İzmir’e katma değer sağlayan hiçbir yatırımın buradan gitmesine meydan vermeyiz. Aksine yapılacak yeni yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. İzmir’e verdiğimiz sözün hep arkasındayız…

 
İzmir o afişleri konuşuyor: Sana ne!
 
Bakan Çelik'ten binlerce kişiye iş müjdesi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 6 Mart 2016 Pazar 12:19

Bmc sancak ailesine satilirken ihaleye tek girmesinden belliydi hersey.plan belli fabrika sakaryaya tasinacak bedavaya yakin fiyata alinan yer milyar dolarlik iş hani alti avm yapilir. Bmc bedavadan da bebedavaya gelir, zaten sakaryadaki arazide bedava, olan kime oldu yine izmir ve izmirli emekcilere. Bu bir yasa padisahim cok yasa satisidir.mevlanadan semse.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 6 Mart 2016 Pazar 01:08

Vergisini neden istanbulda ödüyor peki? Fabrika sube oldu

Yorumu oyla      11      5  
5 Mart 2016 Cumartesi 23:29

İzmir' de yer kalmamış ek fabrika Sakarya'ya yapılacakmış :)

Yorumu oyla      11      5  
Avukat mı? 5 Mart 2016 Cumartesi 22:44

BMC adına bir açıklama yapılacaksa, BMC' in ortakları veya yönetimi yapar. BMC sahiplerinden Tıss çıkmıyor. Bakan konuşuyor. Bu işte bir acaiplik yok mu?. Baknım senin sahan ile ilgili soralım, Halkapınar-Otogar, Üçyol-Buca, Balçova -Metroları n e oldu? Ses verin de anlayalım. Körfez temizleme projesinden ne haber* Özel İdare Malları için ne diyorsunuz?

Yorumu oyla      11      5  
SABUNCU 5 Mart 2016 Cumartesi 21:03

BUNLARIN SÖYLEDİĞİNİN TAM TERSİNİ DÜŞÜNÜN ÇOK AMA ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK YALAN SÖYLÜYORLAR

Yorumu oyla      11      5  
EDE ÇALIŞANI 5 Mart 2016 Cumartesi 20:51

yaklaşık 19 aydır kapalı ve maaş alamayan biz çalışanlar (eski metaş) için ne zaman bir adım atılacak.? ne yaparsak yapalım olmadı olmuyor bizlerin halinede bi bakın artık.seçim zamanı oy istemesini bilenler,sizlere sizlere seyleniyor ve yardımlarınızı bekliyoruz.bu işlerin a partisi b partisi olmuyor ve olmasın çünki içimizde her partinin seçmeni bulunmaktadır.patronumuzun sivas taki fabrikası için nerdeyse bütün sivas vekilleri ve bürokratlar duyarlı oldular.aynı duyarlılığı başta iktidardaki vekiller olmak üzere tüm vekilleri davamıza ve sorunumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz.durum çok vahim olup;aile birlikleri kopma noktasına gelenlerden,icraya düşenlerden velhasıl hertürlü mağduriyeti yaşamakta olan çalışanlardan bahsediyoruz.ne olursunuz haberiniz olsun allah rızası için yardım ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 5 Mart 2016 Cumartesi 17:55

BMC.nin yeni fabrikası Turgutluya yapılacaktı, Sakarya nereden çıktı?

Yorumu oyla      11      5  
Karşıyakalı 7 5 Mart 2016 Cumartesi 15:54

İzmirde tavuk kümesi yapmaya kalksan onlarca kişi dava ediyor. Sonra Hükümet yaptı diyor. Zorlu Holding bile bir daha izmire yatırım yapmam diyor. Köylükten mezraya düşeceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 5 Mart 2016 Cumartesi 15:17

Vergisini neden istanbulda ödüyor peki? Fabrika sube oldu

Yorumu oyla      11      5  
izmir li 5 Mart 2016 Cumartesi 14:10

BMC için ilave tesis yapılacaksa neden İzmir'deki OSB'lerine yapılmıyor da Sakarya ya yapılıyor.Bunlar zaman kazanma politikaları,Sakarya da imalata başladıktan bir müddet sonra İzmir'deki yatırımın tamamını oraya aktaracaklar.Madem Ek yatırım yapacaksın KOCA İzmir2DE YER Mİ KALMADI!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş anlattı: İzmir Davutoğlu-Çipras zirvesinden ne bekliyor?
İTO Başkanı Demirtaş: Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı ...
Esnafın Başkanı Mutlu: ‘Ne iş olsa yaparım’ bitti!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB ...
Zeybekci’den çarpıcı enflasyon çıkışı!
AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, eflasyonla ...
 
'Kız Kardeşim' İzmirli kadınlarla buluşuyor
İzmir Ticaret Borsası, İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ile İl Milli ...
Altında tarihi rekor: Fiyatlar resmen uçtu!
Altının gram fiyatı, 119,50 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ...
İzmir’in tartışmalı tesisi yeniden ihaleye çıkıyor!
İlk ihalede teklif gelmemesi üzerine İTO ve İTB’nin satın almak için ortak ...
 
İzmirli firmalardan 3T fuarı çıkarması
Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı marka fuarlarından biri olan 3T; 14. ...
İzmirli firmaların başarı almanağı: Sıtmaya bile çare oldular!
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yürütülen ...
Becker'in 2016 hedefi yüzde 20 büyüme!
Merkezi Almanya’da bulunan, dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva