HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2020 Pazartesi - 08:25

Bakan Soylu: İzmir'deki uyumdan çok memnunum!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantının ardından çadırkent bölgesini ziyaret eden Soylu, afet sürecinde İzmir'de kurumlar arasında tam bir uyum olduğunu ve bundan çok memnun olduklarını söyledi.

Bakan Soylu: İzmir deki uyumdan çok memnunum!

İzmir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde basına kapalı düzenlenen toplantıya, Bakan Soylu'nun yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, depremin ardından verilen çadır ve konteyner kent hizmetleri, hasar tespit ve yardım çalışmaları ile kentsel dönüşüm konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

ÇADIRKENT BU PAZAR GÜNÜ FAAL OLACAK
Toplantının ardından Çadırkent bölgesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cuma günü çadırkent bölgesinde hazırlıkların biteceğini ve Pazar günü de çadırkent bölgesine yerleşime açılacağını belirten Soylu, “deprem sonrası Bayraklı bölgesinde çadırkentler kuruluyor. Çok mahir bir yapı… Bu Cuma inşallah bitecek. Pazar günü de konteyner kente taşınmalar başlar” dedi.

UYUMDAN ÇOK MEMNUNUM
İzmir’de deprem sürecinde kurumlar arasında tam bir dayanışma olduğunu vurgulayan Soylu, “Arama kurtarma çalışmalar tüm kurumlarla yürütüldü. Çok olumlu ve çarpıcı bir tablo vardı. Afetzedelerin mesele karşısındaki vakur tavırları, sorumlu davranışları ve milletiyle ve devletiyle birlikte olan tavırlarından dolayı minnetlerimizi sunmak isteriz. Depremin ardından tüm iaşe ve yemek ihtiyaçları karşılandı. İzmir’de koordinasyon yönünden –valilik, AFAD, belediyeler, sivil toplum- ciddi bir uyum var. Bundan çok memnunum. Depremde ufak tefek eksiklikler olabilir. Ancak olumlu olayların vatandaşa yansımasının yüksek olduğu, olumsuz konuların ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir ortamdayız” dedi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: DÖNÜŞÜME TABİ OLMAK GEREK
İzmir için yoğun bir seferberlik içinde olduklarını söyleyen Bakan Soylu, “Çevre Şehircilik Bakanlığı, AFAD’ın belirlediği afetzedeler için yapılması planlanan konutlar için rezerv alanlar belirledi ve ihaleler yapılmaya başlandı. 1 yıl sonra mağdurların yepyeni hayatları olacak. Bir seferberlik halindeyiz. Gerek yardım gerek yaraları birlikte sarma seferberliği olsun büyük gayret var. Az önce Afet Kooordinasyon Merkezi’nde 3 saat toplantı yaptık. Neler yapıldığını gördük. Bu çalışmalar hakikaten önemli. Biz üzerime düşen sorumluluğun arkasındayız. Buradan elde ettiğimiz tecrübeler var. Vatandaşımız bilsin ki coğrafyamız afet coğrafyasıdır. Birçok afetle karşı karşıyayız. Bunu unutmayalım. İnanın gece-gündüz afetlere hazırlık meselesi üzerine çalışıyoruz. Söz olarak değil hakikaten bunu yapıyoruz. Bu konuda kentsel dönüşümü bu işin en önemli mihengidir. Vatandaşların bu konuda devletimiz ve belediyelerle adım atması önemlidir. Bu meseleyi kabul etmek ve mümkün olduğunca bu dönüşüme tabi olmak gerek. Biz çok acılar çeken bir nesiliz. Afetler, darbeler, ekonomik saldırılar gördük. Bizden sonraki nesillere bu acıları yaşamasın. Geleceği sağlam bir şekilde kurmak ve bu tecrübeler onlara ve ülkemize, dünyaya bir anlayışla aktarma imkanı ortaya koyalım. İzmirlilerin hiçbir eksiklikleri olmadı, olmayacak. Bundan 1 yıl sonra yaraların her birisinin sarıldığı, Allah beterinden korusun. 2021 yılında AFAD’ımızın çok hazırlıkları olacak. Bize inanaın ve güvenin. Biz de bu milletin bir ferdiyiz” dedi.

‘KOLAY DEĞİLDİ’ DEDİ… ‘KORONA BENİ YERE SERDİ’
Koronavirüs olmasının ardından tedavisinin oldukça zorlu geçtiğini söyleyen Soylu,  “Cumartesi ve Pazar itibariyle daha iyiyim. Kolay değildi. Koronavirüs de bir afet. Maske, mesafe ve hijyen çok önemli. Evin içine dikkat edersek birçok meseleyi çözebiliriz. Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz. Ben 24 saatin 18 saatti çalışan biriyim. En çok bana dokunmaz diyordum. Bu iş delikanlılık dinlemiyor. Kimse kendisine güvenmesin. Valla yere serdi. Herkesin bir sosyal hayatı var ve alıyor eve getiriyor. Muhtemelen ben taşıdım eşim ve çocuklarım da oldu. Karşılıklı sorumluluk anlayışını geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Açıklamasının ardından yıkımı devam eden binalarda incelemelerde bulunan Bakan Soylu'ya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya ile AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de eşlik etti.  (AA, Haber Merkezi)

 
İstanbul'da çalınan sondaj makinesi Tokat'ta bulundu
 
Şekerli gazozla Avrupa'nın gündemine oturduk
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadi 16 Kasım 2020 Pazartesi 15:03

6,6 mı kimi kandırıyorsunuz ya sayın Bakan(cık)

Yorumu oyla      4      3  
Bu iş hasta-vaka sayısı işine döndü 16 Kasım 2020 Pazartesi 10:50

Ajanslara ( AA, DHA), haber kanallarına( İstanbul basını) 6,6 yazın denilmiş, onlar da öyle yazıyor. 6,6 olmadığını onlar da biliyor. İstanbul'da olduğunda ben bu arkadaşları göreceğim. İzmir'de deprem olmuş, İstanbul konuşuluyor. Ağlamalar falan hikaye.

Yorumu oyla      5      4  
16 Kasım 2020 Pazartesi 08:41

6,6 değil. Bütün dünya 7 magnitüd olduğunu açıkladı. Ne 6.6'sından bahsediyorsunuz? İzmir daha önce 6.5 şiddetinde deprem yaşadı hiçbirşey olmadı.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan yeni anayasa iddialarına cevap!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit ...
İmamoğlu'ndan Koca'ya çağrı: 1 günde 164 vefat!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'da ...
CHP, belediyeler için ‘proje uzmanları’ yetiştirecek
CHP’de başta büyükşehirler olmak üzere belediyelerde proje geliştirme ...
 
KKTC'ye ziyaret: Erdoğan ve Bahçeli, Maraş yolcusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ...
Erdoğan: Yeni bir seferberlik başlatıyoruz!
AK Parti Kars ve Karaman kongrelerine videokonferans ile katılan Cumhurbaşkanı ...
Nalbantoğlu’ndan teşekkür ziyareti: Desteğiniz bize güç verdi!
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu Bursa ve Kocaeli illerini ...
 
CHP’li Sındır: Gençler hayatından memnun değil!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
CHP'li Kılıç deprem bölgesinde mesaiye devam ediyor
Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi ve Deprem Zararlarının ...
Kılıçdaroğlu: Muhtar kanunu çıkarılmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da muhtarlarla buluştu. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva