HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2020 Cumartesi - 10:38

CHP'li Kılıç deprem bölgesinde mesaiye devam ediyor

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi ve Deprem Zararlarının En Aza İndirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç ile CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, mesailerine çok hızlı bir şekilde başladı. 

CHP li Kılıç deprem bölgesinde mesaiye devam ediyor

Deprem Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, 115 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1035 vatandaşımızın yaralandığı, 376 binanın ise ağır hasar gördüğü ya da yıkıldığı depremi yaşayan İzmir’de geçtiğimiz iki gün boyunca yoğun mesai yürüttü. 

Uluslararası düzeyde yetkin bilim insanlarının konuşma ve sunum yaptığı, İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiği “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” adı altında 12 Kasım Perşembe günü düzenlenen Deprem Çalıştayı’na katılan CHP’li Üyeler, çalıştayda; İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiğini, alınacak tedbirler ve deprem sonrası yapılması gereken konuların konuşulduğunu aktardı. CHP Milletvekilleri, “depremin yıkıcı etkisini en aza indirerek can ve mal kaybını önlemenin” ancak kararlı politikalarla mümkün olabileceğini, bunun da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu vurguladı. 

Çok verimli sonuçların elde edildiği çalıştayda; sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, üniversitelerden temsilciler ve uzmanlar hazır bulundu. Çalıştaya, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun diğer CHP’li Üyesi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de katıldı. 

Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, 13 Kasım Cuma günü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte depremin etkileri, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

“Dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır”

Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın yanında bulunan, arama kurtarma ekipleri ile deprem mağduru ailelere ücret talep etmeden hizmet veren kafenin işletmecilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu kafenin depremde büyük bir dayanışma örneği sergilediğine ve bunun da herkese örnek olması gerektiğine işaret eden Milletvekilleri, “Bu dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır.” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan Rıza Bey Apartmanı’nın temelinde incelemelerde bulundu ve kurtarma ekiplerinin “Acaba bir can daha kurtarabilir miyiz” diyerek canhıraş bir şekilde görev yaptıkları ve kendilerinin de o anlara tanıklık ettiği günleri anımsayarak duygulandı. 

Mahalle muhtarlıkları ziyaret edildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileri ile birlikte deprem bölgesinde bulunan Son Mühür Gazetesi ve haber portalını ziyaret ederek geçmiş olsun dilekleri ileten CHP Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan’ı da ziyaret etti. Ziyarette hasarlı binalarla, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekilleri, görüşülen mahalle sakinlerinin hasarlı binalarını boşaltmayla ilgili yaşadıkları sorunları ele aldı ve bu konuyu çözüme kavuşturmak için ilgili kurumlarla görüşmeler yaptı.

CHP Milletvekilleri; Ali Öztunç, Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileriyle birlikte Mansuroğlu Mahalle Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar’ı da ziyaret ederek bu mahalledeki sorunlar ve hasarlı binalarla ilgili bilgi aldı; deprem mağduru vatandaşlarla görüştü.

Depremden etkilenen bir diğer ilçe olan Karşıyaka’da Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve ilçe örgütünü ziyaret eden CHP Milletvekilleri, ilçe örgütünden hasarlı binalar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Karşıyaka Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Cemil Tugay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan hasarlı binalar ve deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alındı.
 

 
AB üçüncü çeyrekte yüzde 11,6 büyüdü
 
Depremzede çifte büyük annesinin evini açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Muhtar kanunu çıkarılmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da muhtarlarla buluştu. ...
Pakdemirli'den 'geçmiş olsun' ziyareti: Karaburun'dan deprem manzaraları
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı ...
Kiraz’daki seçimi kıl payı kaybetmişti: Salim Özkarakaş, koronavirüs kurbanı!
30 Mart Yerel Seçimleri’nde Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Kiraz belediye ...
 
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Karabağ mesajı: Aziz vatan toprakları azat oldu
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerine Milliyetçi Hareket Partisi ...
CHP'li Susmuş'tan ‘Başkan Sandal ile tartışma’ iddiasına yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı ...
CHP'li Sındır'dan Bakan Akar'a: 30 Ağustos videosunda Atatürk neden yok?
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
Deprem raporları değiştirilmeye mi çalışıyor? Kim bu 'hatırlı' ağabey?
Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Yuva Bir Kira' kampanyasında ...
Koronavirüs tedavisi gören Tuncay Özkan'dan haber var!
Koronavirüse yakalanan ve bir süredir hastanede tedavi gören CHP İzmir ...
Kemal ANADOL yazdı... Şeref Bakşık-Naci Ağbal
Kemal ANADOL yazdı... Şeref Bakşık-Naci Ağbal
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva