HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2020 Cuma - 12:11

Deprem raporları değiştirilmeye mi çalışıyor? Kim bu 'hatırlı' ağabey?

Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Yuva Bir Kira' kampanyasında toplanan yardım miktarı kadar belediye kasasından orta hasarlı binalar için yardım yapılacağını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç " Birilerinin hatırlı ağabeyleri, hatırlı insanları devreye sokarak hasar tespit raporlarını değiştirmek istediği yönünde duyumlarımız var. Uyarıyoruz, bunun şakası olmaz, böyle bir duruma gidilmesin" dedi.

Deprem raporları değiştirilmeye mi çalışıyor? Kim bu  hatırlı  ağabey?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem ve deprem sonrasındaki çalışmaları kamuoyuna anlatmak amacı ile basın toplantısı düzenledi.

İzmir Tarih Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hükümetin deprem sonrası tutumunu eleştirdi.

SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULMALI
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde deprem zamanına kadar 58 kez komisyon kurulması önerisini verdiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, deprem sonrasında AK Parti ve MHP'nin komisyon kurmaya mecbur kaldığını söyledi. Öztunç "Bu komisyonun kurulması için Ayda bebeğin annesiz mi kalması lazımdı, İzmir'de deprem mi yaşanması lazımdı. Deprem oldu, günlerce tartışıldı TV'lerde… Siyasiler ve enkaz başında şov yapan bakanlar günlerce konuştu. Ancak şimdi yine soğumaya bırakıldı. Bizim sorunumuz bu. Deprem oluyor günlerce konuşuluyor ve sonrasında unutuluyor. Yanlış olan bu... Türkiye deprem bölgesi ve bu yüzden sürekli gündemde tutulmalı. Bir kez daha unutuldu. Biz bunun unutulmaması ve unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ MÜ YOKSA AKP'NİN TEMSİLCİSİ Mİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması'na vali ve bakanlıktan kimsenin katılmamasını eleştiren Öztunç, "Deprem çalıştayına sayın Vali, Çevre ve Şehircilik Bakanı, hocalar davet edildi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü davet edildi ancak kimse gelmedi. Bakan gelememiş olabilir ancak en azından yardımcısı gelebilir. Vali nasıl gelmez ya. İzmir'de bir çalıştay yapılıyor ve Vali gelmiyor. Nasıl gelmez? Bu bir de ortak akıl çalıştayı, siz ortak akıla mı karşısınız? Böylesine politize olmuş bir bürokrasi olmaz. Çalıştaya akademisyenler davet edildi. Aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesi'nin hocaları da davet edildi ancak onlar da gelmedi. Niye? Rektör Hotar izin vermiyor. Sayın rektör, üniversite rektörü mü yoksa AKP'nin temsilcisi mi?" dedi.

'HATIRLI AĞABEY' TEPKİSİ: BUNUN ŞAKASI OLMAZ
Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları hakkında flaş bir iddiada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, "Birilerinin hatırlı ağabeyleri, hatırlı insanları devreye sokarak hasar tespit raporlarını değiştirmek istediği yönünde duyumlarımız var. Uyarıyoruz, bunun şakası olmaz, böyle bir duruma gidilmesin" dedi.

BÜYÜKŞEHİR 35 MİLYON TL YARDIM YAPACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir kira bir yuva' kampanyasında 35 milyon TL topladığını belirten Öztunç, Büyükşehir Belediyesi'nin toplanan 35 milyon TL tutarında kendi kasasından ekstra yardım gerçekleştireceğini söyledi. Öztunç "Türkiye'de zaman zaman afetler yaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Giresun'da da sel yaşanmıştı. Giresun'daki selde hasar gören küçük belediyelere bile merkezi hükümet ekonomik yardım yapmıştı.  İzmir'de deprem yaşandı, Giresun'da doğrusunu yaparak destek olan devlet neden İzmir'deki belediyelere destek olmuyor? Olmaz, yazıktır. 'Buradaki belediyeler CHP'li diye deprem olsa da yardım göndermem' mi diyorlar? Belediyelere neden hükümet destek olmaz? Bu çifte standarttır. Vergi toplanmaya gelince herkesten vergi toplanıyor ancak yardıma gelince partizanlık yapılıyor. Bu millet yıllardır bugün için deprem vergisi ödüyor. Bu vergi nerede?  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kira kapsamında 3 bin 468 aileye 5'er aylık kira bedelleri olarak 10 bin TL'lik yardımlar yapılıyor. 35 milyonu yurttaşlarımız verdi, bir 35 milyonda İzmir Büyükşehir Belediyesi verecek. Bu bedel İBB bütçesinden orta hasarlı 7 bin birime ise 5 bin TL ödenecek. Ağır hasarlı binaların tamamının sorunları gideriliyor" diye konuştu.

YÜCEL: ENKAZ BASINDA ŞOV ÇALIŞMASI OLMADI
Deprem sonrasında henüz yaralar daha sarılmadan AK Parti'nin kongrelerine devam ettiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Başkanı Deniz Yücel, "30 Ekim'de İzmir'de yaşadığımız depremin acıları hala çok taze. Bu acıların en büyüğünü elbette yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız yaşıyoruz. Biz deprem anından itibaren vatandaşlarımız yalnız bırakmadık. Deprem sonrası yıkılan binalara ilk müdahaleyi yapan ve vatandaşlarımızı kurtaran İzmir Büyükşehir Belediye itfaiye ekibimiz ve Türkiye'nin dört bir yanından yardıma gelen herkese teşekkür diyoruz. Bugün de deprem komisyonu üyemiz Sevda Erdan Kılıç, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu aramızda. Bizim için bu çabamız başkaları gibi enkaz basında şov çalışması olmadı. Bizler bu çalışmayı vatandaşlarımız muhtaç kalmasın diye yaptık. İzmir'de yaşanan depremde ne önemli işimiz acılara merhem olmak ve ihtiyaçları gidermekti. Bunun için dedik ki acılar tazeyken bu işin siyaseti olmaz ve şovu olmaz. Ancak bu yaralar geçtikten sonra 20 yıldır topladığı deprem paralarını ne yaptığını açıklayamayanlara, deprem üzerinde şov yapmaya çalışanlara, henüz deprem acısı yaşanırken şarkılı, türkülü kongrelerde gezip çay dağıtanlara elbette söyleyecek sözümüz olacaktır" dedi.

UYARILAR ZAMANINDA YAPILSAYDI FATMA TEYZE HAYATTA OLACAKTI
AFAD'ın deprem sonrasında tusunami uyarısında geç kaldığının altını çizen Yücel, deprem konusunda herkesten siyaset üstü bir davranış beklediklerin söyledi. Yücel, "Şu anda binlerce binada hasar tespit çalışmaları yapıldı ve halen devam ediyor. Bakanlık bu çalışmaların devam ettirilmesi için Türkiye'nin her tarafından mimar ve mühendisleri göreve çağırdı. Ancak TMMOB İzmir'den kimseyi bu çalışmalara dâhil edilmedi. İzmir'i bilen bu kişilerin çalışmalara davet edilmemesi bilimsel midir yoksa ideolojik midir? İzmir'deki odalara kayıtlı mimar ve mühendislere kayıtlı üyelerin olaya dâhil edilmemesi siyasalla hükümet yine suçüstü olmuştur. Kandilli Rasathanesi depremden 11 saniye önce uyarı yapıyor. Tusunami depremden 20 dakika sonra Seferihisar'ı vuruyor. AFAD ilk uyarıyı ise depremde 1 saat 20 dakika sonra yapıyor. AFAD yetkilileri bu uyarıyı belki zamanında yapsalardı 87 yaşında hayatını kaybeden Fatma teyze bugün belki hayatta olacaktır.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer ve belediye ekiplerimizin işin başından itibaren tüm gücünü seferber ederek çalışıyorlar. Depremden önce Büyükşehir Belediyesi'nin olası depreme karşı önlem almak için yaptığı çalışmalar kapsamında bir deprem daire başkanlığı kuruldu. Bu kapsamda dün Türkiye'den birçok kişinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya dahil edilmiş olmalarına rağmen buraya ne bakan ne de vali geldi.  Kim bir daha bu olayla yaşanmasın diye çalışırsa bizler her türlü fedakârlık yapamaya hazırız. Herkesten siyaset üstü bir davranış bekliyoruz. Âmâsız fakatsız her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

 
Bakan duyurdu: Kanuni'nin Karadeniz seferi başlıyor
 
Göztepe de virüsten kaçamadı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çok yazık 13 Kasım 2020 Cuma 15:55

nukhet hotar denen akplı konservatuarı salonu olmayan bucaya taşıyarak buyuk hata yaptı bunun hasabı vericek mutlaka..unutmayacağız

Yorumu oyla      3      3  
tuna 13 Kasım 2020 Cuma 12:33

çalıstay falan bırakın bunları senelerce cok yapıldı sonuc aynı

Yorumu oyla      4      7  
Z.B 13 Kasım 2020 Cuma 12:26

Tarih tüm yaşananları bir bir not almaya devam ediyor. Çocuklarımız gelecekte bu notların hepsinin yanında, bu dönemde görev almış Sayın Rektörlerimizin de hikayelerini okuyacaklarından kimse kuşku duymasın. NOKTA

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs tedavisi gören Tuncay Özkan'dan haber var!
Koronavirüse yakalanan ve bir süredir hastanede tedavi gören CHP İzmir ...
Kemal ANADOL yazdı... Şeref Bakşık-Naci Ağbal
Kemal ANADOL yazdı... Şeref Bakşık-Naci Ağbal
Bakan Pakdemirli'den depremzedelere ziyaret
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir depreminde hayatını kaybeden ...
 
CHP İzmir'de toplantı tamamlandı: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan il yönetimi ...
'Uydu fırlatma testleri ile 4 kez uzaya ulaştık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''2002'de 62 savunma projesi yürütülürken bugün ...
TBMM Genel Kurulu'nda korona alarmı
TBMM Genel Kurulu'nda İstihdam Paketi üzerindeki görüşmelere geçilmeden ...
 
CHP'li Sındır: Salgın döneminde elektriğe en fazla zam Türkiye’de!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
'CHP’yi düzeltemiyorsak partiyi kuracağız'
Muharrem İnce, 81 ile yaptığı ziyaretlerin ardından Memleket Hareketi'nin ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Gurur duyduk!
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva