HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2020 Perşembe - 17:15

TBMM Genel Kurulu'nda korona alarmı

TBMM Genel Kurulu'nda İstihdam Paketi üzerindeki görüşmelere geçilmeden kamu denetçisi seçimi için ard arda 4 gizli oylama yapıldı. Zarfları tek tek açıp oyları sayan komisyonda görev alan bir milletvekilinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı haberi genel kurulda hareketli saatler yaşattı.

TBMM Genel Kurulu nda korona alarmı

TBMM genel kurulunda kamu baş denetçisi seçimi için yapılan oylamalar sırasında milletvekilleri tek tek kabine girip pusulaları zarflara koyarak kupalara attı. bu sırada çok sayıda milletvekili kupaların başında sosyal mesafeyi de aşarak birlikte fotoğraf çektirdi.

RİSKLİ TESADÜF
ikinci tur oylamada, oyları sayan tasnif komisyonu için kura ile isim belirlendi. 3. tur oylama sırasında, bu komisyonda görev alan Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte toplam 5 milletvekilinde koronavirüs testinin pozitif çıktığı bilgisi geldi.
Özen’in tesadüfen üçüncü tur oylamanın tasnif komisyonu için üye belirlenirken yapılan kurada da ismi çıktı. Özen’in salonda bulunduğu tespit edildi ancak oylama tamamlandıktan sonra oturumu yöneten başkanvekili Haydar Akar, “sayın milletvekilleri, tasnif kurulundaki kura sonucu belirlediğimiz arkadaşlardan biri sağlık nedeniyle katılamadı. Yerine Ak Parti milletvekili Ziver Özdemir tasnif kurulunda yerini aldı.” açıklaması yaptı. Özen salondan ayrılırken, oy sayımı tamamlandıktan sonra oturuma 45 dakika ara verildi. salon dezenfekte edildi.

TEHLİKEYE ATMA HAKKI YOK
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuyla ilgili söz alarak, "biraz önce çok üzücü bir haber aldık. Tasnif komisyonundan bir arkadaşımız covid çıktı. Burada çalışan gerek personel arkadaşlarımızın gerek milletvekili arkadaşlarımızın sağlığını tehlikeye sokmaya hiçbirimizin hakkı yok. Hiçbir arkadaşımızın yaşam hakkının üzerinde bir hak da olamaz. Yani netice itibarıyla, buranın biraz daha havalandırılıp dezenfekte edilmesi lazım ve o komisyonda bulunan arkadaşlarımızın kimler olduğu, bu kişilerin kimlerle temas hâlinde olduğu tespit edilerek en azından bunun daha fazla bulaşmasını engellemek lazım” dedi.

DEZENFEKTE EDİLDİ
Oturumu yöneten TBMM başkanvekili Haydar Akar da, dezenfekte işlemi ile ilgili bilgi verirken, “Söylediğiniz tedbirleri aldık. Kimlerle temas ettiyse uyarıldı, ayrıca salon dezenfekte edildi ve havalandırıldı. Biz dezenfekte eden arkadaşlarla ve teknik elemanlarla konuştuk, o süreyi muhafaza ettik ve daha sonra genel kurulu açtık. İnşallah bundan sonraki süreçte bir tatsızlık, bir sağlık sorunu yaşamayız diyorum. belki araları daha sık vererek, salonun daha sık havalandırılmasını sağlayabiliriz” dedi.

RİSKE KARŞI HIZLANDI
Öte yandan Koronavirüs riski nedeniyle partiler arasında yapılan görüşme sonrasında çalışmaların hızlandırılması için uzlaşmaya varıldı. Muhalefetten de konuşma talebi olanlar taleplerini geri çekti, istihdam paketi kabul edildi ve genel kurula haftaya salı gününe kadar ara verildi.

O VEKİL PAYLAŞTI
Bu arada Bursa Milletvekili Refik Özen sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden testinin pozitif çıktığını duyurdu. Özen, hafif belirtiler gösterdiğini bildirdi, "maske , mesafe ve temizlik kuralarına uyarak inşallah bir an önce bu salgından kurtuluruz" dedi. Özen sabah saatlerinde Habertürk'ün sorularını yanıtlarken, bir gün önce grup toplantısı nedeniyle test yaptırdığını, testinin negatif çıktığını, ancak ertesi gün hafif baş ağrısı ve ateş hissettiği için yeniden test yaptırdığını, genel kurulda çalışmalar sırasında da test sonucunun pozitif olarak geldiğini aktardı. Gece Şehir Hastanesi'ne kontrol amaçlı başvuran Özen, ilaçlara başladığını ve daha iyi olduğunu kaydetti.

SAYI 52'YE YÜKSELDİ
Meclis'teki tüm partilerden, aralarında yöneticilerin de bulunduğu toplamda 52 milletvekilinin bu güne kadar koronavirüse yakalandığı belirtilirken, Covid-19'a karşı TBMM'ye ziyaretçi yasağı gibi önlemler devam ediyor. (Habertürk)

 
Uşak'ta ehliyetsiz sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi!
 
'AHBAP'tan Bayraklı'da 20 aileye kira desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Salgın döneminde elektriğe en fazla zam Türkiye’de!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
'CHP’yi düzeltemiyorsak partiyi kuracağız'
Muharrem İnce, 81 ile yaptığı ziyaretlerin ardından Memleket Hareketi'nin ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Gurur duyduk!
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP’li Polat: Deprem ve korona yoksulları etkiliyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’de yaşanan depremin ...
'İstifa etti' iddiasına baba Albayrak'tan yanıt!
Berat Albayrak'ın babası yazar Sadık Albayrak, AK Parti'den istifa ettiği ...
'Bu işlerin arkasında belli ki bir organizasyon var'
İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, disipline sevk edilen Ümit Özdağ'ın, ...
 
CHP'li Serter Ekonomi Masası üyesi oldu
İş dünyasındaki görevlerinin ardından 2018 seçimlerinde İzmir 2.bölge ...
Bakan Kurum'dan Soyer'e ziyaret ve teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sanat binasında Çevre ...
AK Partili Kaya’dan CHP'ye deprem salvosu: Siyaset yaparsak altında kalırlar!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, deprem sürecinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva