HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2020 Perşembe - 10:39

MHP'li Osmanağaoğlu: Gurur duyduk!

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Karadeniz’de yapılan keşfin 2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif olduğuna dikkat çekerek, "Bu keşfin tamamen yerli ve milli altyapıyla yapılmış olması, siyasi ve ekonomik baskıların altında gerçekleştirilmiş olması hepimizi gururlandırmıştır" dedi.

MHP li Osmanağaoğlu: Gurur duyduk!

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Bütçe görüşmeleri devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü dünkü oturumda konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Karadeniz’de yapılan keşfin 2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle geçtiğimiz aylarda; Fatih sondaj gemimizin, Ereğli’nin 175 kilometre açığında, Karadeniz’imizin Sakarya Havzasında toplamda 405 milyar metreküplük, tarihimizin en büyük doğal gaz keşfinin yapılmış olması hepimizi heyecanlandırmıştır. Karadeniz’de yapılan keşfin, rezerv büyüklüğü açısından 2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif olması hasebiyle de öne çıkmıştır. Ülkemizdeki mevcut tüketim oranı göz önünde bulundurulduğunda söz konusu keşfin, 2025 yılı sonrası piyasa ihtiyacının yaklaşık %30’luk bölümünü de karşılayacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında vatandaşımızın kullanımına sunulacağının ilan edilmesi de ayrıca mutluluk vericidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “Elbette bu keşfin tamamen yerli ve milli altyapıyla yapılmış olması, siyasi ve ekonomik baskıların altında gerçekleştirilmiş olması hepimizi gururlandırmıştır. Bu vesileyle Fatih sondaj gemimiz başta olmak üzere, denizlerimizde Türk’ün bayrağını dalgalandıran ve enerji alanında bağımsızlık mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olan tüm personelimize sizin aracılığınızla selamlarımı iletiyor, sizin nezdinizde teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu “Bor madeninden rafine bor üretimi sırasında ortaya çıkan sıvı atığın içerisindeki lityumu geri kazanma üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirilen yeni bir üretim metoduyla, ilk önce yıllık 10 ton lityum üretim kapasitesine sahip lityum karbonat pilot tesisinin, 2020 yılı sonu itibarıyla ilk üretimini yapacak şekilde devreye alınmasının planlanması da sevindiricidir.” dedi.

Kanuni ve Ertuğrul Gazi Gemilerinin Ülkemize Kazandırılması Sevindiricidir!

Yapılan doğalgaz keşif çalışmalarının tamamen yerli imkanlarla yapılmasının gurur duyulacak bir hadise olmasına dikkat çeken Osmanağaoğlu “2020 yılında sevindirici ve olumlu bulduğumuz bir diğer husus ise Kanuni ve Ertuğrul Gazi Gemilerinin ülkemize kazandırılmasıdır. 31 Ocak 2020 tarihinde temin edilen ve modernizasyon çalışmalarının bittiğini bildiğimiz Kanuni’nin çalışmalarına başlaması ve Türkiye'nin yeni Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi gemisi Ertuğrul Gazi’nin de ülkemize en kısa sürede gelmesi temennilerimiz arasındadır. Yenilenebilir enerji konusunda geçmiş yıllarda atılan adımların meyvesini vermesi ise mutluluk vericidir. Bu manada; 2020 Eylül ayı sonunda; yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim tesislerinin kurulu gücünün, toplam kurulu güce oranın %50,4’e, yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim tesislerinin kurulu gücünün toplam kurulu güce oranın ise %62,54’e ulaşmış olması sevindiricidir.

 
Korona tedavisinde kullanılan aspirin için kritik uyarı! Ölüme götürebilir
 
'CHP’yi düzeltemiyorsak partiyi kuracağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat: Deprem ve korona yoksulları etkiliyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’de yaşanan depremin ...
'İstifa etti' iddiasına baba Albayrak'tan yanıt!
Berat Albayrak'ın babası yazar Sadık Albayrak, AK Parti'den istifa ettiği ...
'Bu işlerin arkasında belli ki bir organizasyon var'
İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, disipline sevk edilen Ümit Özdağ'ın, ...
 
CHP'li Serter Ekonomi Masası üyesi oldu
İş dünyasındaki görevlerinin ardından 2018 seçimlerinde İzmir 2.bölge ...
Bakan Kurum'dan Soyer'e ziyaret ve teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sanat binasında Çevre ...
AK Partili Kaya’dan CHP'ye deprem salvosu: Siyaset yaparsak altında kalırlar!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, deprem sürecinde ...
 
Türkiye'den yeni NAVTEX: Lozan ihlal edildi!
Türkiye, gayri askeri statükodaki Sakız, Semadirek, Sisam ve Limni adaları ...
'Atatürk yerinden kalksa bunları vura vura kovalar'
MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki MHP Grup Toplantısı'nda önemli ...
'Tarım Bakanı'nın TikTok'tan istifa etmesini bekliyoruz'
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva