HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2020 Çarşamba - 12:28

'Tarım Bakanı'nın TikTok'tan istifa etmesini bekliyoruz'

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesini Instagram'dan duyurmasını eleştirdi. Akşener ayrıca "Tarım Bakanı'nın da TikTok üzerinden istifa etmesini bekliyoruz" dedi.

 Tarım Bakanı nın TikTok tan istifa etmesini bekliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’nci yılında özlem ve hasretle anıldığını belirterek, "Büyük Türk Milleti, cennet vatanımızda, alnımızın değdiği toprağın her köşesini, milletine seccade yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal kahramanlarını, çok sevdi. Kalpleri olup hissetmeyenler, gözleri olup görmeyenler, kulakları olup işitmeyenler anlamasa da Türk Milleti, büyük kahramanına, sevgisinden, vefasından asla vazgeçmedi" dedi.

'SIRADA HOCALI VAR'
Meral Akşener, Azerbaycan'ın kazandığı zafere ilişkin "Azerbaycan Türk Ordusu, işgal altındaki vatan topraklarında, ay-yıldızı dalgalandırmaya devam ediyor. Şuşa'dan gelen müjdenin hemen ardından imzalanan anlaşma, mukaddes bir hakkın teslimidir. 28 yıldır, bıkmadan usanmadan haykırdığımız gibi; Karabağ Azerbaycan'dır" ifadelerini kullandı. Sırada, 28 yıllık Hocalı olduğunu kaydeden Akşener, "Allah bize, o günleri de göstersin inşallah" diye konuştu.

'YENİ BİR DÖNEME GİRDİK'
Akşener, ABD'deki başkanlık seçimi sonuçlarını değerlendirerek, "Bu noktadan sonra, bölgesel ve global etkilerinin yanında, bizim için önemli olan, ABD'nin Türkiye ile ilişkileri ve Türkiye’nin milli çıkarlarıyla ilgili nasıl bir duruş sergileyeceğidir. Amerika elbette dünya üzerindeki hakim güçlerden biri. Ancak, bizim için önemli olan, Amerikan Başkanının Türk siyasetine nasıl baktığı değil, Türkiye’nin milli çıkarlarının, nasıl korunup kollanacağıdır. Donald Trump dönemi hiç de iyi bir dönem olmadı. Biden farklı mı olacak, onu zaman gösterecek. Artık yeni bir döneme girdik" ifadelerini kullandı.

Devletimizin düşürüldüğü gülünç durumun, ibretlik bir vesikası. Eski damat bakanın istifa sürecinde, Sayın Erdoğan'ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini daha iyi anladık…

İSTİFA YORUMU: 18 YILDA HİÇ DEVLET ADABI ÖĞRENEMEDİNİZ Mİ?
Berat Albayrak'ın istifası hakkında konuşan Akşener, "Kendisi lafa geldi mi “Biz devlet yönetiyoruz devlet…” diye parmak sallarken, bir bakanı Twitter, son olarak da damadı, Instagram üzerinden istifa etti. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip, oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı'nın da, TikTok'ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz… Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? 18 yılda, hiç mi devlet adabı öğrenemediniz?" dedi.

GAZETECİLİK MESLEĞİNE BU KADAR MI SIRTINIZI DÖNDÜNÜZ
İstifa sonrası bazı medya kuruluşlarının tutumunu da eleştiren Akşener, "Bu vesileyle, iktidar medyasının hakkını da teslim etmeden geçmeyeyim. Tüm havuz medyasını, Sayın Albayrak'ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün gazetecilik başarısından dolayı tebrik ediyorum. Biz medyanın Saray’a bağlı olduğunu biliyorduk ama, bu gerçeği, milletin huzurunda, olabilecek en rezil şekilde itiraf etmelerini, doğrusu beklemiyorduk. Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını, olanı biteni manşetten veriyor. Yabancı ekonomi kanalları, flaş haber olarak alt yazı geçiyor. Amerikan basını bile, başkanlık seçimini bırakıp, son dakika gelişmesi olarak Türkiye'ye bağlanıyor. Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok… Medyanın görevi, Türk milletine haber vermektir. Elbette, medya kanalları arasında görüş farklılığı olur. Ama ayyuka çıkmış bir haberi gizlemek olmaz. Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz? Türk milletinin haber alma özgürlüğüne, bu kadar mı kastettiniz? Yazıklar olsun" dedi.

 
CHP’li Kılıç’tan depremzede apartman görevlileri için çağrı
 
'Atatürk yerinden kalksa bunları vura vura kovalar'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan depremzede apartman görevlileri için çağrı
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, unutulan depremzedeler, ...
İzmir'de deprem zirvesi: Hasar tespit çalışmaları tamam!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında, İzmir'de deprem ...
Beko: Bir tarafta Korona riski, diğer tarafta iş cinayetleri!
Ekim ayında 207 işçinin iş kazalarında ölmesine tepki gösteren CHP’li ...
 
Bakan Kurum son durumu açıkladı: 506 bina acil yıkılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de devam eden hasar tespit ...
Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu
AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Efkan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e tebrik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i Dağlık Karabağ'da ...
 
AK Parti İzmir milletvekili koronavirüse yakalandı
Türkiye'de ve İzmir'de artan koronavirüs vakalarında siyasiler içerisinde ...
Albayrak'ın istifası için ilk yorum: Hayırlı bir durum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.. ...
Kılıçdaroğlu açıkladı: 58 daire daha depremzedelere veriliyor
Ankara'da düzenlenen partisinin olağan grup toplantısında konuşan Cumhuriyet ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva