HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2020 Çarşamba - 11:39

İzmir'de deprem zirvesi: Hasar tespit çalışmaları tamam!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında, İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Bakan, "Dün itibarıyla tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır" dedi. Kurum ayrıca 17 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirtti.

İzmir de deprem zirvesi: Hasar tespit çalışmaları tamam!

İzmir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde basına kapalı düzenlenen toplantıya, Bakan Kurum'un yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, depremin ardından gerçekleştirilen çadır ve konteyner kent hizmetleri, hasar tespit ve yardım çalışmaları ile kentsel dönüşüm konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem ile ilgili "Dün itibarıyla tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır" dedi.

VALİLİĞE ZİYARET
Bakan Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezinde basına kapalı düzenlenen toplantının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kurum, Valilik ziyareti sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremin ilk saatlerinden itibaren İzmirlilerin yanında yer aldıklarını belirterek, "Hızlı bir şekilde kardeşlerimizin çadır kentlerde, enkaz alanlarında bize ihtiyaç duydukları her alanda bir, beraber olmak suretiyle İzmir'imizin yanında olduk." dedi. 

TUNÇ SOYER’E TEŞEKKÜR
İzmir'deki AFAD Koordinasyon Merkezinde ilgili bakanlıklar, UMKE, emniyet, jandarma, emniyet, belediye yetkilileri ile sürekli koordinasyon toplantıları gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Kurum, milletvekillerinin sahada vatandaşla buluştuğunu, sivil toplum kuruluşları gönüllülerinin de depremzedelere destek verdiğini vurguladı. 

Kurum, deprem sonrası İzmir'in yaralarını sarmaya koşan herkese teşekkür ederek, "Göstermiş olduğu uyum sebebiyle, her sabah koordinasyon toplantılarına istisnasız katılarak tek elden yönetimi sağladıklarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI, YENİ KONUTLARIN İNŞASI
Bundan sonraki süreçte ellerinde bir riskli yapı haritası oluğunu ifade eden Bakan Kurum, "Bu süreçle birlikte İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz. Buna ilişkin yerinde 1750, rezerv alanında yaklaşık 3 bin 250 konut, toplamda 5 bin konutu projelendirdik. Söz verdiğimiz gibi 1 ay içerisinde başlayacağımızı, 1 yıl içerisinde bitireceğimizi ifade etmiştik. Bu çerçevede çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir. " ifadelerini kullandı. 

İzmir'in talep gelen her yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına yerel yönetim katılımıyla devam edeceklerini ifade eden Kurum, "İnşallah 2023'e giden yolda yeni İzmir'imizi inşa etmek, ihya etmek için de tüm çalışmalarımızı ilgili bakanlıklarımızla birlikte seferberlik için de yapmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu. 

17 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
"Şu an itibarıyla 17 vatandaşımızın hastanelerde tedavisi sürmektedir" ifadesini kullanan Kurum, bugün itibarıyla 6 bin 500 personel ve 927 araçla çalışmalarını sürdürdüklerinin bilgisini verdi. 

Hasar tespit çalışmalarını dün itibarıyla tamamlayacaklarını söylediklerini hatırlatan Kurum, "Dün itibarıyla bize gelen, bildirilen tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Bayraklı ve Bornova ilçelerimizin tamamında ihbar gelsin gelmesin bütün binalara bakılmış, diğer alanlarda da kaymakamlarımız ve muhtarlarla görüşmek suretiyle gelen tüm hasarlar mahalle mahalle tespitler yapılmıştır. Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Bu çerçevede ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır."

DEPREMZEDELERE TAŞINMA VE KİRA YARDIMI
Çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Kurum, eşya ve taşınma yardımlarını hasar durumlarına göre yapmaya devam ettiklerini ifade etti. 

Kurum, gelen taleplerle ödemelerin yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Eşyasını alamayanlara 30 bin lira eşya yardımı, yine Türkiye'deki mobilya üreticilerimizden 1000 ailemize 25 bin lira değerinde eşya yardımı, ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı ev sahiplerimize, 2 bin 500 lira da kiracılarımıza veriyoruz. Bu çerçevedeki ödemeler başlatıldı. İnşallah en kısa zamanda da tüm bu ödemeleri yaparak yeni konutalarımızın inşa sürecini de tamamlıyor olacağız. Başvurularımızı yine mahallelerimizdeki koordinasyon merkezlerimizde Valiliğimizin koordinesi şeklinde yürütüyoruz ve bugüne kadar toplamda bize yazılı sözlü 11 bin 500 başvuru yapıldı. Başvuralar da aynı gün içinde giderilmeye çalışılıyor ve vatandaşımızın bu noktada neye ihtiyacı varsa bu süreçte hızlı şekilde bu yardımlar gideriliyor."

İzmir için tüm Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu dile getiren Kurum, özverili çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. 

KONTEYNER ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR
Bakan Kurum, konteyner yapım sürecini AFAD'ın yürüttüğünü, Bayraklı'da 1000 konteynerlik alanda faaliyetlerin sürdüğünü, cuma günü itibarıyla ilk konteynerin konulacağını, 20 gün içinde konteyner kentin içindeki sosyal yaşam alanlarıyla kurulumunun tamamlanacağını anlattı.  

Kurum, ihtiyaç olması halinde Ege Üniversitesindeki 312 konteynerlik alanın da hizmete girebileceğini söyledi. 

Gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Kurum, 30 bin liralık eşya yardımının nakdi olarak yapılacağını belirterek, Türkiye'deki mobilya üreticilerinin ise yardımlarını ayni olarak gerçekleştireceğini ve depremzedelerin evine kadar eşyaları götürüp kurulumunu da yapacağını ifade etti.

İzmir Valiliğindeki ziyarete İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve ilgililer katıldı.  (AA)

 
Belediye binası hasar aldı, tablo gün yüzüne çıktı... Torbalı ucuz atlattı!
 
İzmir'de 900 litre kaçak içki ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: Bir tarafta Korona riski, diğer tarafta iş cinayetleri!
Ekim ayında 207 işçinin iş kazalarında ölmesine tepki gösteren CHP’li ...
Bakan Kurum son durumu açıkladı: 506 bina acil yıkılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de devam eden hasar tespit ...
Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu
AK Parti Bursa Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Efkan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e tebrik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i Dağlık Karabağ'da ...
AK Parti İzmir milletvekili koronavirüse yakalandı
Türkiye'de ve İzmir'de artan koronavirüs vakalarında siyasiler içerisinde ...
Albayrak'ın istifası için ilk yorum: Hayırlı bir durum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.. ...
 
Kılıçdaroğlu açıkladı: 58 daire daha depremzedelere veriliyor
Ankara'da düzenlenen partisinin olağan grup toplantısında konuşan Cumhuriyet ...
'İstiklal Harbi daha güçlü bir şekilde sürüyor'
Beştepe'deki Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
DOĞRU Parti'den iktidar ve muhalefete ‘İş Bankası’ salvosu!
DOĞRU Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, partisinin düzenlediği basın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva