HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2023 Cuma - 19:59

Bakan Soylu, İzmir'de üstüne basa basa konuştu: Ayaklarını kırın!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadelede hiçbir çocuğun, hiçbir ailenin feda edilemeyeceğini söyledi.

Bakan Soylu, İzmir de üstüne basa basa konuştu: Ayaklarını kırın!

Bakan Soylu, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne" adlı programa katıldı.

2016-2017 yıllarında uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısının 941'e çıkmasının ardından çalışma başlattıklarını belirten Soylu, bunun sonucunda sayının çok büyük ölçüde azaldığını söyledi.

Bakan Soylu, uyuşturucu bağımlısı bir gencin annesinin kendisine ulaşarak yardım istemesinin kendisi için kırılma noktası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Çıktım, bir söz söyledim. Ölüm 941'e çıkmış. Bütün dünya bu işe pes etmiş. Neredeyse bir sağanak gibi uyuşturucuyla karşı karşıya kaldığımız bir durum söz konusu. 'Buradan söylüyorum.' dedim. 'Kaymakamlar burada, emniyet müdürleri burada, polisler burada. Okullarının önünde uyuşturucu satıcısı gördüğünüz zaman ayaklarını kırın.' Kıyamet koptu. 'İçişleri Bakanı böyle söyler mi?' Bir daha söylüyorum burada. Tekrar söylüyorum. Çocuklarımızı zehirlemeye kim çalışırsa, okulların önüne kim pusu kurar, evlatlarımızı zehirlemeye çalışırsa ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın. Burada söylemek isterim. 941 olan ölüm sayısı biraz önce burada da söyledim, ilk önce 700'lere, daha sonra 500'lere, 2021 yılı sonu itibarıyla 270'e, 2022 yılı sonu itibarıyla neredeyse dörtte bire düştü ve 250'ler seviyesine indi. Bizim için yeterli mi? Hayır, biz bir çocuğumuzu, bir ailemizi feda edemeyiz."

AVRUPA VE ABD'DE DURUM
Avrupa'nın bazı ülkelerinde açılan narko-shoplarda uyuşturucuların rahatlıkla satıldığını ifade eden Soylu, "Türkiye, hem etrafındaki coğrafyadaki ateş çemberine rağmen hem de Avrupa ve Amerika'nın uyuşturucu konusunda pes etmesine, neredeyse nesillerini ve insanlarını uyuşturmayı kafalarına koymalarına rağmen büyük bir mücadele ortaya koyuyor." dedi.

Soylu, yakaladıkları uyuşturucu kullanıcı ve satıcılarına çeşitli sorular sorarak anket yaptıklarını, ilk etapta 150 binin üzerinde ulaştıkları kişilerden yüzde 78'inin bir aile içinde yaşadığını, yüzde 91'inin annesinin ev hanımı olduğunu öğrendiklerini, yüzde 53'ünün merak ve özen nedeniyle uyuşturucuya başladığını, yüzde 73'ünün kullandığı maddeyi arkadaşından temin ettiğini dile getirdi.

Kullanıcıların yüzde 48'inin de uyuşturucuyu evde kullandığını belirten Soylu, "Birçok uyuşturucu kullanan kişilerin anneleriyle birlikte oluyorum. Onları dinliyorum. Onlarla elimizden gelen çalışmayı ortaya koyuyoruz. Mücadele ediyoruz. Onların mücadeleleri, onların ayakta kalması için bütün arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ediyoruz." dedi.

Soylu, Sağlık, Adalet, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının katılımıyla gelecek 5 yıl için uyuşturucuyla mücadele programı hazırlamada son noktaya gelindiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Uyuşturucu operasyon miktarımızı 80 binden 246-247 bine çıkardık, 250 bin diyeyim ben ona. Çünkü gümrüğün de operasyonları var, onu da ilave edebiliriz. 250 bine çıkarmamıza, o kadar daha fazla adam yakalamamıza, o kadar daha fazla içeri adım atmamıza rağmen ilk kez satanları yakaladığımız sayı 19 bindi. Şimdi 15 bine düştü. Kullanıcı sayıları da düşüyor ve mümkün olduğunca sahaya baskımız netice veriyor."

Daha önce trafik kazalarında 7 bin 500 kişinin vefat ettiğini hatırlatan Soylu, 2022'de bu sayının 5 bin 200'e gerilediğini söyledi.

Soylu, uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu metruk binalarla da ilgili çalışmalar yapmayı sürdürdüklerini, belirledikleri 124 bin metruk binadan 90 binini yıktıklarını, yaklaşık 15 binini de rehabilite ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikasına dikkati çeken Soylu, "Biz Suriye'de insanların rahat bir şekilde geri dönebilmeleri için bölgeyi terörden temizledik. Şimdi orada Organize Sanayi Sistemi yapılıyor. Kendi kazandıkları paralarla yapıyor. Yaptıkları tarımla beraber yapılıyor. Onlar satılıyor, onlarla beraber organize sanayi siteleri yapılıyor, altyapı yapılıyor. Biz sadece danışmanlığını yapıyoruz. Ne kazanıyorlarsa onların kazanmalarının iyi bir şekilde olabilmelerini temin ediyoruz. Güvenliklerini sağlıyoruz. Biz sömürgeci değiliz." dedi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise böylesine anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kentte bu alanda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Uyuşturucuyla mücadelede farkındalık ve bilinçlendirme amaçlı eğitimleri içeren projenin uygulanmasında İçişleri Bakanlığınca belirlenen hedeflere İzmir'de ulaşıldığını vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

"Kolluk birimlerimiz profesyonel bakış açısıyla, teknik imkanlarla donatılmış uzman personeliyle, ilgili mevzuat ve kanunlar çerçevesinde uyuşturucuya sıfır toleransla mücadele etmektedir. İzmir'de 2021 yılında 24 bin 859 olay meydana gelmiş ve 28 bin 954 şahsa adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 3 bin 621 şahsa uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan işlem yapılmış ve 1443 şahıs tutuklanmıştır. 2022 yılında ise 24 bin 766 olay meydana gelmiş ve 30 bin 665 şahsa adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 5 bin 82 şahsa uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan işlem yapılmış ve 2 bin 61 şahıs tutuklanmıştır."

Programda AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da konuşma yaptı.

Polis Armoni Orkestrasının konser verdiği etkinlikte, uzmanlarca uyuşturucu konusunda annelere bilgilendirme yapıldı.

Programın sonunda protokol üyeleri, projeye katılan annelere sertifika takdim etti.

Toplantıya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle ve diğer ilgililer katıldı.

ATALARI NE DİYORSA, BEBELERİ DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR
Soylu, İzmir programı kapsamında TCDD Alsancak Sanat Galerisi'nde düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettiği zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal edemeyenlerin, Türkiye'nin kalkınma mücadelesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin o günden itibaren ortaya koyduğu bütün yükselme hamlelerinin engellenmeye çalışıldığını belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Kendi adamlarını Türkiye'ye sarkıtmaya çalıştılar. Kendi sözlerini hakim kılmaya çalıştılar. Kendi psikolojilerini egemen kılmaya çalıştılar ve Türkiye'yi hareket edemeyecek, belli ekonomik kabiliyetleri olarak onun üzerine çıkamayacak bir ülke haline getirmeye çalıştılar. Bunu geçmişte de yapıyorlardı. Karlofça Anlaşması 1699'dur. Biz o tarihten itibaren düşüşe başladık. Dönem dönem düşüşü durdurduk, dönem dönem hafif kafamızı yukarı çıkardık ama Batı, Avrupa, gerek sanayi devrimiyle gerek attığı tüm adımlarla yani rönesans, reform, bütün bunlarla birlikte hem sanayinin hem edebiyatın hem sanatın hem üniversitenin öyle bir merkezi oldu ki egemenlik Doğu'dan Batı'ya geçti."

Bakan Soylu, Türkiye'de kendilerine benzeyen iktidarların tamamının refahı tabana yaymak için çalışmalar yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tayyip Erdoğan için ne dediler? 'Muhtar bile olamaz.' Tarih hiç değişiyor mu? Değişmiyor. 'Erdoğan'ın sonu.' diyor, 'Siyasi hayatı bitti.' Tayyip'in bitişi. Ne zaman biliyor musunuz? 28 Şubat sürecinde kendisine siyasi yasak konulduğunda. Ne için? Bir şiir okumuş. Dün altılı masa ne dedi? 'Tayyip Erdoğan bir daha aday olamaz.' dedi. Bunlarla onlar arasında fark var mı? Kaç yıl geçti. Ataları ne diyorsa, bebeleri de aynı şeyi söylüyor. Günün sonunda ataları nasıl mağlup olmuşsa, bebeleri de aynı şekilde mağlup olacaktır."

Türkiye'nin bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Organize sanayi sitelerimiz dolmaya devam ediyor. Sadece Diyarbakır'da 3 tane sanayi sitemizde 450 yatırımcı sırada bekliyor. Türkiye'nin neresine yaparsan yap, insanlar koşarak üretim merkezlerine gidiyor. İlk kez bu fırsatı yakaladık. 300 yıldır bu fırsatı bekliyorduk. Bunu Tayyip Erdoğan, sabırla, 21. asrın başından itibaren büyük bir anlayışla gerçekleştirdi. Hiçbir Avrupalı, Batılı, Türkiye'ye 'Gıda krizini çöz.' diye gelmezdi. Çözemediler, Batıyla makası kapatıyoruz. Makas kapandıkça onların Türkiye içerisindeki adamları çıldırıyorlar. Diyorlar ki 'Bunlar cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyorlar.' Orduya, askerimize, silahlı kuvvetlerimize hakaret ediyorlar. Çıldırıyorlar, 'İHA ve SİHA'ları üretmeyin.' diyorlar. Çünkü dünyadaki birçok ülke İHA ve SİHA'ları almak için Türkiye'ye geliyor. İki şey yapmamız lazım. Birisi çok çalışmak, bizden öncekilerden ve bizden sonrakilerden çok çalışacağız. Örnek gösterilen bir çalışmayı ortaya koyacağız. Bizden öncekilerden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Siz Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde yetişen gençlersiniz. Tayyip Erdoğan'ın önünde dünya duramıyor. Sizin önünüzde hiç duramayacaktır."

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise gençliği X, Y ve Z olarak değil de TEKNOFEST gençliği olarak tanımladıklarını söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin emin ellerde olduğunu belirten Sürekli, "Gençlerimiz gümbür gümbür geliyor. AK Parti gençliği de gümbür gümbür maşallah. Türkiye'de AK gençlik rüzgarı esiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı programlarda görüyoruz. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Türkiye'de gençlerde açık ara birinci olacağız. İzmir'de de Cumhur İttifakı olarak birinci olacağız. Seçim çalışmalarına, 31 Mart 2019'de yerel seçimler bitince 1 Nisan'da sahadaydık. Pandemiye rağmen bu teşkilat 4 yıldır hiç sahadan ayrılmadı. Seçime hazırız. Son 3,5 ayda milletvekili adayları belirlenecek, onlar da projelerini ve iktidarımızın 21 yılını anlatacaklar." diye konuştu.

Toplantıda, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak da bir konuşma yaptı.

 
Manisa'da elektrikli bisiklet ile kamyonet çarpıştı!
 
İstanbul Finans Merkezi inşaatında yangın: 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 29 Ocak 2023 Pazar 08:35

Türkiye 'nin uluslararası kredi notu yatırım yapılabilir en düşük seviye olan BBB 'nin çok altında B seviyesinde.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da elektrikli bisiklet ile kamyonet çarpıştı!
Manisa'nın Salihli ilçesinde kamyonetin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü ...
Paludan bir kez daha Kur’an-ı Kerim’i hedef aldı
İsveç ve Hollanda'nın ardından Danimarka da İslam karşıtı provokasyona ...
Çavuşoğlu: Avrupa'da İslam düşmanlığı durmuyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da gerçekleştirilen İslam düşmanlığına ...
 
Alzaymır ablasını öldürdüğü iddia ediliyordu... Şüpheliden 'Yanlışlık' savunması!
Muğla'nın Menteşe ilçesinde alzaymır hastası ablasını öldürdüğü iddia ...
Cezaevi firarisi saklandığı evde uyuşturucuyla yakalandı
Aydın'ın Efeler ilçesinde, "uyuşturucu suçu"ndan kaldığı cezaevinden firar ...
Bursa'da dehşet... Ailesini katletti!
Türkiye yine bir dehşete tanık oldu. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde özel ...
 
Sağlık çalışanlarına bıçaklı saldırı girişimi!
Türkiye neredeyse her gün sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara tanık ...
İnternet alışverişinde sahte ürün riski
Son yıllarda çevrimiçi alışveriş siteleri hızla yaygınlaşırken alışveriş ...
Çakıroğlu davasında gelişme... Bir isme daha ceza!
Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva