HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2023 Perşembe - 13:58

Bakan Kirişci'den mutabakat metni tepkisi!

Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 6'lı Masa'nın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne vurgu yaparak, "219 kalem yazmışlar. Bazılarında buradan ilan ediyorum. İntihal var. Yeni nesil belki bilmez. İntihal hırsızlıktır. Muhalefet önemli. Demokraside muhalefet iktidardan daha önemli. Bizim böyle bir yerli ve milli olmayan bir muhalefetimiz var. Buna ben çok üzülüyorum" dedi.  

Bakan Kirişci den mutabakat metni tepkisi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Eyüpsultan'da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programına katıldı. Bakan Kirişci, programda gıda arz güvenliği, tarımsal üretim, tarımda dijitalleşme, su yönetimi, orman varlığı gibi konulara vurgu yaptı. Bakan Kirişci, burada 6'lı masanın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne de dikkat çekti.  

İNTİHAL VAR 
Bakan Kirişci, "Birkaç gün önce 6'lı, 6 artı 1 diyoruz. Üzüldüğüm yegane şey şu. Bir çalışma olur, 6 artı 1 parti bir araya gelir. Hiç mi dikkat etmezsiniz, okumazsınız, hiç mi bakmazsınız. Bunların içerisinde partimizde de zamanında yer almış bazı şahsiyetler var. Onların başkanlık ettikleri siyasi partiler var. Siz hiç değilse kendi görev döneminizde, bu hükümetler döneminde neler yapıldı insan bunlara bir bakar. Bu baktıklarınızı bir yere not eder. Daha sonra da bu metin oluşturulurken birileri yazmış olsa bile siz burada bir editörlük yapar, doğru olan metnin çıkmasını sağlarsınız. Beklenilen budur. Biraz önce dile getirildi. Ne dedi? Dedi ki. Bizim hava araçlarını almayla ilgili bir zafiyetimiz mi var. Biz şu anda bu hava araçlarının kendi envanterimizde olduğunu, bazılarının 2030 yılında, bunu yapanlar dünyada sayılı ülkeler. Bir kısmı envanterimize girdi. Bir kısmı bu yıl içerisinde gelecek, bir kısmı da önümüzdeki yıllarda gelmeye devam edecek. Gökbey gibi bize ait olan hava araçlarımızı zaten buradan tedarik edeceğiz. Şu söylenilir mi? Cumhurbaşkanının kullandığı uçakları satacağız, yangın söndürmede kullanılacak uçakların satın alması için kullanacağız. İşaret ettiğim cehalet bu. Eksiklik bu. Diyor ki, ürünlerin fiyatlarını önceden açıklayacağız. Allah aşkına. 8 ay sonra pazar bulacak bir ürünün fiyatını kim nerede nasıl açıklayacak? Uygulanabilir bir tarafı var mı bunun, yok. Dostlar alışverişte görsün, laf olsun. Şuraya 219 kalem yazmışlar. Bazılarında buradan ilan ediyorum. İntihal var. Yeni nesil belki bilmez. İntihal hırsızlıktır. Bize ait olan bir şeyin çalınmasıdır. Referans verilmeden kullanılmasıdır. Maalesef şu anda bunlar var" diye konuştu.

DEMOKRASİDE MUHALEFET İKTİDARDAN DAHA ÖNEMLİ
Bakan Kirişci, "Biz gelirsek şu destekleri vereceğiz diyorlar. Günaydın derler adama, o destekler var. Kent tarımını ve dikey tarımını haberi yoktur. O kes yapıştır var ya orada da bir düzensizlik, anlamsızlık, yersizlik bu 219 kalemin tamamında var. Allah ne verirse hayırlısını versin deriz. Muhalefetin de hayırlısını versin. Muhalefet önemli. Demokraside muhalefet iktidardan daha önemli. Biz kendimizce bir şeyler yapıyoruz ama birinin samimi olarak değerlendirip şu yanlışınız var demesini beklemek iktidarın lehine midir, aleyhine midir? Eğer samimiyet varsa iktidarın lehinedir. Biz bundan niye alınıp gücenelim? Ama beyefendilerin hazırladıkları sözde mutabakat metnini bir televizyon kanalında gösterilerek, bunu falanca ülkenin basınıyla paylaştım. Onlar da çok şaşırdılar ve bunlar Avrupalıları kast ederek söylüyor. Aferin, diyecekler. Yazıklar olsun size. Önce siz bu ülkedeki insanlarımızın, seçmenin oyunu alacaksınız. Size önce aferini bu ülkenin insanları versin verecekse. Bunlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza da benim bir sitemim var. Biz her şeyi yerlileştirdik, millileştirdik. Muhalefet hariç. Bizim böyle bir yerli ve milli olmayan bir muhalefetimiz var. Buna ben çok üzülüyorum. Bir vatandaş olarak üzülüyorum. Ne olur, bu ülkenin insanlarının ne istediğine, neyi talep ettiğine, nasıl mutlu olacağına dair bir çalışmanız olsun. Ellerindeki bütün oyuncak alındı, çalakalem 219 kalem liste yapıldı. Meclis kürsüsünden seslendim. Sorun var dediğiniz kırsala, köylüye, sorun var dediğiniz üreticiye ben tek başıma gelmeye hazırım. Lütfen sizden bekliyorum, kimseyi yanıma almayacağım. Şu ana kadar ses seda yok. Allah muhalefetin de hayırlısını versin" diye konuştu. (DHA)

 
'Tarihi isyan' İl Müdürlüğü önünde... Gözünüzü taş doyursun!
 
Türk-İş Başkanı Atalay: Şu anda asgari ücrete ek zam talebimiz yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan Soyer’e satış tepkisi: Ele verir talkını, kendi yutar salkımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da satışa çıkardığı arazi üzerinden ...
CHP'li Beko duyurdu: Mülteciler stadyumda toplanacak!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan’da ...
Şentop: İkinci defa adaylığı söz konusu
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Hiçbir tereddüt yok, Cumhurbaşkanımızın ...
 
İYİ Partili Çıray'dan 'ilaç krizi' çağrısı: Çözülmezse felaket olacak!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, ...
'Türkiye'ye bir psikolojik harp yürütülmektedir'
Ankara'da katıldığı bir programda 'Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk ...
Kahvaltı çıkışı Aslanoğlu’ndan ‘manipülasyon’ salvosu: Bizim 39 liramız nerede?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP İzmir İl Binasını ...
 
Aykut Erdoğdu CHP'ye geri döndü
Cumhuriyet Halk Partisi'nden geçen temmuz ayında istifa eden İstanbul ...
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun’dan ‘mutabakat metni’ değerlendirmesi: Tam isabet!
Altılı Masa’daki partilerin 2023 seçimleri öncesi açıkladığı “Ortak Politikalar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva