HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 14:17

Bakan Işık: Göktürk-2 uydusu Kandil’in üzerinde!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, PKK terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Işık, 35 yıllık mücadelede son 75 gün kadar sonuç alınan hiçbir dönem olmadığını söyledi. Işık ayrıca, Göktürk-2 uydusunun 2,5 gün arayla Kandil üzerine geldiğini ve oradaki fiziki değişim saptanarak nokta atış yapıldığını aktardı.

Bakan Işık: Göktürk-2 uydusu Kandil’in üzerinde!

Bakan Işık, Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olaylarına değindi. Terörle mücadele konusunda yoğun bir süreçten geçildiğini anlatan Işık, "Şehitlerimiz var. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin. Onları rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.
 
"SON 75 GÜN SON DERECE ÖNEMLİ"
Son 13 yıldır savunma sanayisine yapılan yatırımlara işaret eden Işık, şöyle konuştu: "Özellikle savunma sanayisine, uzay sanayisine, bu araştırmalara yaptığımız yatırımın şu son 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçlarını aldık. 35 yıllık terörle mücadelede, özellikle PKK terörüyle mücadele tarihinde son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiçbir dönem olmadı. Elbette şehitlerimiz oluyor. Haince, el yapımı patlayıcılarla şehit ediyorlar askerlerimizi. Karşı karşıya gelmekten çok ciddi korkuyorlar. Artık Türkiye, terörle mücadelede yerli teknolojilerini kullanmaya başladı.
 
"GÖKTÜRK-2 KANDİL ÜZERİNDE"
Göktürk-2 uydumuz 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2,5 gün içerisinde oradaki fiziki farklılaşmayı anında program belirliyor, istihbarat da onun ne olduğunu tespit ediyor. O bir mühimmat deposu mu eğitim alanı mı yoksa cephanelik mi? Ona göre oradaki hedefler nokta atışıyla vuruluyor. Eğer bu uyduyu Türkiye kendi geliştirmeseydi, başka ülkeden almış olsaydı çok büyük ihtimalle Kandil'in üzerine geldiği zaman kararacaktı. Şimdi Allah'a şükürler olsun, 2,5 günde bir her geçişte orada ne oluyor, ne bitiyor görüyoruz."
 
"Şu anda çalışmalarını başlattık, metro altı çözünürlükte bir uydu. Şu anda onun çalışmalarını yürütüyoruz" diyen Işık, artık insansız hava araçlarında dışa bağımlı olmadıklarına dikkati çekti. Bölgede tüm hareketliliğin yerli insansız hava araçlarıyla tespit edildiğini vurgulayan Işık, yerli akıllı mühimmatlar, güdümlü mermilerle de nokta atışı yapılarak terörist hedeflerin imha edildiğini söyledi.
 
"NÜFUZ EDİCİ BOMBALARIMIZI KULLANMAYA BAŞLADIK"
Şu ana kadar bin 300'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini, 700-800 civarında yaralı bulunduğunu bildiren Işık, "300'ün üzerinde de teslim olan terörist var. İnşallah bu mücadeleyi kendi teknolojimizi kullanarak daha yoğun şekilde sürdüreceğiz. Artık nüfuz edici bombalarımızı kullanmaya başladık" diye konuştu. Bakan Işık, dünyanın en gelişmiş nüfuz edici bombasını Türkiye'nin geliştirdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
 
"MAĞARA FALAN TANIMIYORUZ"
"Artık mağara falan tanımıyoruz. İnşallah bu mücadeleyi, elbetteki şunu da çok iyi biliyoruz, öldürerek bu iş bitmez ama diz çöktürmeden de bırakmayacağız. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek. Bunu ne için özellikle vurguluyorum; 13 yıldır savunma sanayisine yaptığımız yatırımın bugün sonuçlarını alıyoruz. 13 yıldır özellikle savunma sanayisinin yerli imkanlarla geliştirilmesi için mücadele ediyorduk. Yüzde 24'tü ilk geldiğimizde yerlilik oranı. Şu anda yüzde 60'a yaklaştı. Hem de nitelik çok arttı. Artık sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamıyoruz. Amerika'nın Skorsky helikopterlerinin en kritik parçalarını Türkiye'de üretir hale geldik. Bu çalışmalar bütün hızıyla devam edecek. El yapımı patlayıcıların önceden tespiti ve imhasına yönelik yeni bir çalışmayı başlattık. Bir tek askerimiz dahi şehit olsun istemiyoruz. Bir polisimiz daha şehit olsun istemiyoruz. Bununla ilgili ülkemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bu çalışmalarda büyük bir kararlılıkla yürüteceğiz."

 
AK Partili Dağ startı Gümüşpala’da verdi
 
Altay kazanıyor, saçlar kazınıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ startı Gümüşpala’da verdi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, seçim çalışmalarına ...
Balbay 'olay yerinde': Hastane şehir efsanesi oldu!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Binali Yıldırım’ım 35 projesi içinde ...
MHP İzmir sahaya indi: Vural’dan yaylım ateşi
İzmir Teşkilatı Cumhuriyet Meydanı’nda seçim startı verirken, Genel Başkan ...
 
CHP’nin seçim bildirgesinde Beşar Esad çıkışı!
CHP'nin seçim bildirgesinde, özellikle Ortadoğu bölümünde, AK Parti’nin ...
‘Satış krizi’ düellosu: Nişancı’dan CHP’ye kontra!
Seferihisar’da krize neden olan belediyeye ait mülklerin satışları ile ...
CHP İzmir Adayı Sertel itfaiyecileri dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila ...
 
Delican’dan STK çıkarması: 1 günde 3 ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Göztepe Spor Kulübü, İzmir Esnaf ...
Kılıçdaroğlu gençlere adadı: İşte CHP'nin vaatleri
Emeklilere iki maaş ikramiye ve işçilere en az 1500 TL asgari ücret gibi ...
Dervişoğlu’ndan manidar mesajlar: Ne demek istedi?
MHP İzmir Teşkilatı’na yıllarca başkanlık yapan, bir dönem genel başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva