HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 12:08

‘Satış krizi’ düellosu: Nişancı’dan CHP’ye kontra!

Seferihisar’da krize neden olan belediyeye ait mülklerin satışları ile ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. Başkan Tunç Soyer’in satış yetkisi aldığı 300 milyon TL değerindeki gayrimenkuller ile ilgili karşılıklı sert açıklamalar gelmişti. AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, kendisini eleştiren CHP’li meclis üyeleri ve belediye yönetimini topa tuttu. Nişancı, “Ellerine verilen metni okumuşlar” dedi.

‘Satış krizi’ düellosu: Nişancı’dan CHP’ye kontra!

EGEDESONSÖZ - Seferihisar’da Belediye Başkanı Tunç Soyer’in olağanüstü meclis toplantısı ile satış yetkisi aldığı gayrimenkuller ile ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. Başkan Soyer, üzerinde kendi kardeşinin işlettiği otelin mülkünün de dahil olmak altı adet taşınmaz için satış kararı almıştı. Piyasa değeri 300 milyon TL’yi bulan gayrimenkuller için alınan yetki AK Parti’nin tepkisine neden olmuştu. İlçe Başkanı ve eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı ile CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan tartışmaya önceki gün CHP meclis grubu da dahil olmuştu. CHP’li isimler AK Parti’ye tepki gösterirken belediye başkanına destek vermişti.
 
AK Parti İlçe Başkanı Nişancı son açıklamasında meclis üyelerini hedef alarak süreci yeniden anlattı ve karara tepki gösterdi. Nişancı, Belediye Başkanı Soyer tarafından yazılan metnin araştırılmadan ve meclis üyeleri tarafından okunmadan açıklama halinde kamuoyu ile paylaşıldığını iddia etti.
 
 
Nişancı şunları söyledi:
 
“CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin imzalarıyla kamuoyuna yaptıkları açıklamayı dikkatle okudum . Öncelikle belirtmek isterim ki ; derdimiz bize hesap vermeniz değil . Çünkü , sahsım adına böyle bir “hesap” talebim yok !... Tarih nasıl olsa bu konuda karar verenlerin sorumluluklarını teyid edecektir .
 
Şimdi , açıklamayı yapan CHP’li Meclis Üyeleri’ne soruyorum :
 
1-      Anladığım kadarıyla , Seferihisar Belediyesi’nin borçlu olmasının tek sebebi “Büyükşehir Yasası” imiş . Büyükşehir Belediye Başkanınız bu konuda yardımcı olsaydı diyeceğim ama pardon , o da size “tapu” almadan kuruş teslim etmemekte . Madem , bu yasayla gelirleriniz hep Büyükşehir’e gitti , peki bu Büyükşehir neden size yardım etmez , sizi çıkmazdan niçin kurtarmaz ?
 
2-      Şimdi ; 61 parça yer satışı konusunu defalarca izah ettik , yine edelim . Dönemimde satılan bu 61 parça yerin toplam büyüklüğü 20 bin metrekareyi geçmez . Satışlardan gelen paranın hesabını da ; şu an oturduğunuz binada , yürüdüğünüz yollarda , parklarda , stadyumda , Sığacık Düz Alan Parkı’nda … görebilirsiniz .
 
Benim dönemim böyleyken , neredeyse 40 katı kadar büyüklükte (800 bin metrekareye yakın) satış yapan sizler … arkasında olduğunuz Başkanınız , bu çok büyük rakamlara ulaşan gelirle neler yaptınız , nasıl eserler yaptınız  ? Tabii , İZKA ve Büyükşehir’in yaptıklarını , kendi icraatınızmış gibi göstermeden cevap verirseniz sevinirim !.
 
3-      Belediyemizin borçları konusuna gelince ; bizim iddiamız 17 … sizin deyişiniz 20 milyon TL , sadece benim değil , size gelinceye kadar görev yapan tüm Belediye Başkanları’nın “toplam” borcudur .  2009/2014 döneminde , yaptığınız satışlardan , aldığınız rakam toplamda 70 milyonu bulmaktadır . Belediye’nin normal gelirlerini , Ürkmez ve Doğanbey bölgelerinden sizin döneminizde ilave olan gelirleri de saymıyorum . Böyle bile hesapladığımızda , ilk döneminizde 200 milyonu geçen bir miktarda para elinizden geçmiştir .
 
Beğenmediğiniz Hükümetimiz ; defalarca Belediye borçları için af çıkartıp , ödeme kolaylıkları sağlamasına   rağmen … sizlerin oylarıyla defalarca krediler çekmenize rağmen … hatta çarşı içinde bulunan kıymetli mülkler ile “Belediye Binası”nı Büyükşehir’e satmanıza rağmen ; niye hala Resmi Kurumlar’a olan borçlarınız 60 milyon (piyasa borçlarını bilmiyoruz) TL seviyelerinde geziyor ?
 
Piyasa borcu da deyince aklıma geldi ; zaten akaryakıtçı da sizi çözmüş , alacağını arazi karşılığı tahsil etmekte … kendisine borcunuz karşılığı verdiğiniz arazilere paha biçilememektedir .
 
4-      “-Devletin müfettişlerine defalarca hesap verdik” diyorsunuz …“-Devletimiz” demek varken . Müfettişlere hesap verdiniz belki ama , o müfettişler Başkan’ınızın “kira” ödemesinin ve “akaryakıt” meselelerinin hesabını tam alamamış olsalar gerek ; konuyu yargıya taşımışlar . Bu konu hakkında kamuoyu açıklaması yapmışmıydınız , onu hatırlayamadım ?
 
5-      Sayın Meclis Üyeleri ! Anladığım kadarıyla , size verilen metni okudunuz . Size , tüm siyasi hesaplardan ayrı olarak , diyorum ki ; sizler bu satışları bir kez inceleyin . Önce , Belediye hukukçunuza bir sorun , bu satış yapılabilir mi diye ? Cevabını da , sözlü değil , yazılı olarak alın .
 
İçinde kiracısı olan , yap-işlet-devret modeliyle kiraya verilen bir tesisin satılabilmesi için , önce kira sözleşmesinin karşılıklı feshi gerekir . Eğer , fesih edilmez ise bu satış içinde bulunan kiracısına haksız avantaj sağlar , bu da yargı konusu olur . Ne tesadüf ki , avantaj sağlayabilecek olan kiracılardan  biri de Sayın Başkan’ınızdır . Hani , kirayı eksik tahsil ederken “-pardon benim haberim yoktu …” diyerek , yasal soruşturmadan kaçan  , topu da kardeşine atan Başkan’ınız !...
 
Hadi bir soru daha … Sizce , bu kadar tesis satılırken … bütün oteller için  yetki alınırken … acaba , anlaşması en kolay feshedilecek Küçük Akkum plajının satışı neden istenmemektedir ?
 
6- Satmaya hep sebebiniz varken, kamuoyuna açıklamalar yapıyorsunuz da … Nedense harcarken duyarsız kalıyorsunuz. Hadi sattınız diyelim !..Nerelere harcayacaksınız ? Neler yapacaksınız ? Bir de bunları açıklasanız … Hepimiz harcayacağınız yerleri bilsek !... Hani , olmaz ise hesap sorabilsek … Olur mu dersiniz?

Bence zaten cevabınız yok da, yine konuyu AK Parti – CHP konusuyla kaynatmayı deneyin .
 
Bütün bunlarla ilgili olarak, hepimiz birbirimizi biliyoruz. Defalarca söylediğim gibi , dönemimin bütün evrakı önünüzde … Bırakın yasal olanı, kamu vicdanını rahatsız edici bir şey varsa, bir dakika durmayın … gereğini sonuna kadar yapın!.
 
Şimdi yine sesleniyorum;
Yaptığınız işin gerçekten doğruluğuna inanıyorsanız ve ben yalan söylüyorsam , gelin dilediğiniz TV kanalında veya ilçe meydanında bütün bunları açık açık konuşalım !!! …
 
Eee … hala ses yoksa… Bir defa daha düşünün!
 

 
Esnafın Başkanı Mutlu açıkladı: Peynir açıkta tattırılarak satılacak
 
Müsteşar Körfez’de kritik ÇED için tarih verdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seferihisar 30 Eylül 2015 Çarşamba 13:00

Tunç Soyer ve meclis üyeleri belediyeyi çıkmaza sokmuş, kurumun geleceğini düşünmeden yapılan harcamalar ve siyasi kadrolaşma uğruna personel sayısının 3 kata çıkarılması en büyük etkenler.Bugüne kadar satışlardan elde edilen paralarla bu da seferihisar beleidyesinin bir yatırımıdır diyiebileceğimiz tek bir şey yok malesef.Bu satışlar da yapılırsa asırlık belediyeyi yakın gelecekte çok büyük problemlerle karşılacacağı kesindir.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Adayı Sertel itfaiyecileri dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila ...
Delican’dan STK çıkarması: 1 günde 3 ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Göztepe Spor Kulübü, İzmir Esnaf ...
Kılıçdaroğlu gençlere adadı: İşte CHP'nin vaatleri
Emeklilere iki maaş ikramiye ve işçilere en az 1500 TL asgari ücret gibi ...
 
Dervişoğlu’ndan manidar mesajlar: Ne demek istedi?
MHP İzmir Teşkilatı’na yıllarca başkanlık yapan, bir dönem genel başkan ...
‘Foto-tartışma’ büyüyor: Kocabıyık’tan çok sert sözler!
Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatıldığı iddiası, ardından ...
Tartışmalı sandık kararı: Gerekçe 1989’daki olaylar!
Erzincan’da ‘terör’ gerekçesiyle sandıkların birleştirilmesi istendi. ...
 
AK Parti Adayı Kalkan'dan 'Sarı-Kırmızı' ziyaret
AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı Necip Kalkan Göztepe Spor Kulübünü ziyaret etti.
Davutoğlu'ndan Türk Bayrağı açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD'de yaptığı ...
Davutoğlu'ndan muhalefete 'bayrak' yanıtı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD'de yaptığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva