HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 13:18

MHP İzmir sahaya indi: Vural’dan yaylım ateşi

İzmir Teşkilatı Cumhuriyet Meydanı’nda seçim startı verirken, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Oktay Vural Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatılması iddialarının kentte yarattığı tartışmaya ilişkin konuştu. Vural, “O fotoğraf niye kapatılır? Demek ki o fotoğraftan utanıyorlar. Atatürk var da kapatmışlarsa yazıklar olsun. İzmir’e bile gelmeyin. Tuğra vardı diyorlarsa da o utanılacak bir şey değildir. Ecdadımızdır. Ampul ne yahu? Ahmet Davutoğlu’nun resmi midir acaba? Biliyorsunuz onlarda iç çekişme var” dedi. Vural ayrıca Kasım’daki seçimde İzmir iki bölge için 4’er milletvekili hedefi koydu.

MHP İzmir sahaya indi: Vural’dan yaylım ateşi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  Türkiye 1 Kasım erken genel seçimlerine kilitlenirken siyasi partiler milletvekili adaylarıyla sahaya inmeye başladı.
 
MHP İzmir İl Teşkilatı da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ve Konak Meydanı’ndaki Hasan Tahsin Anıtı’na çelenk koyarak seçim çalışmalarına start verdi.


 
İl Başkanı Necat Karataş, il yöneticileri ve milletvekili adaylarının katılım gösterdiği programda Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Oktay Vural gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
DAVUTOĞLU’NUN RESMİ MİDİR ACABA?
Vural, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın Torbalı’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında sosyal medyaya düşen ve kentte tartışma konusu olan fotoğrafa ilişkin konuştu. Vural, “O fotoğraf niye kapatılır? Demek ki o fotoğraftan utanıyorlar. Vatandaş soruyor, ‘Fotoğrafta ne vardı?’ diye. Osmanlı tuğrası vardı. O da ecdadımızındır. Bunda utanılacak ne var? 7 ışıklı ampulle kapatanlar kime ne mesaj veriyor? Hangi ambleme benziyor acaba? Osmanlı tuğrası bir ayıp mıdır? Bir cumhurbaşkanın resmi varsa genel başkanlarının resmi niye yok? Bizim il, ilçe başkanlıklarımızda, kurucu genel başkanı başbuğumuz, genel başkanımız ve Atatürk’ün fotoğrafı vardır. Ahmet Davutoğlu’nun resmi midir acaba? Biliyorsunuz onlarda iç çekişme var. O resmin gözükmesini istemediler. Atatürk var da kapatmışlarsa yazıklar olsun. İzmir’e bile gelmeyin. Tuğra vardı diyorlarsa da utanılacak bir şey değildir. Ampul ne yahu?” dedi.


 
İKİ BÖLGE İÇİN 4’ER VEKİN HEDEF
Vural Kasım seçimlerine yönelik de açıklamalarda bulunurken partisinin İzmir için 8 milletvekili hedefi koyduğunu açıkladı.

Vural, “Millet 7 Haziran’da rüşvetçilere dersini verdi ama inşallah kasım da yine dersini verecektir. Rüşvet ve yolsuzluktan hesap soracak, PKK’dan hesap soracak bir parlamenter demokrasinin oluşacağı bir yönetim kurulacaktır. 7 Haziran’da halk kılavuzları reddetti ama halk onların kulağını çekecektir.  İzmir’deki hedefimiz 4’er milletvekilidir. MHP 7 Haziran’dan sonraki süreçte haklı çıktı. 7 Haziran’da AKP’yi iktidardan indiren irade 1 Kasım’da niye ona yetki versin? HDP’yle kendini aynı blok gören CHP’ye de verilecek bir ders vardır herhalde. Buradaki güzide insanlar CHP’ye oy verdi onlar gitti blok kurdu.  Hem AKP hem CHP seçmenine haklı çıktığımızı anlatacağımız çok şey vardır. Haziran’da partimize 4 milletvekili veren İzmirlilerin Kasım’da bunu ikiye katlayacağına inanıyoruz.  Mutabakat arayışımızı reddedenlere karşı tüm milletimiz MHP’yi güçlendirecektir. MHP olarak dik durduk, eğilmedik. Rüşvete, yolsuzluğa, darbeciliğe karşı tavrımızı ortaya koyduk. Sorumluluğu başkasının üstüne atanların MHP’ye söyleyeceği bir şey olamaz.    Ay yıldızlı bayrağımızın masa da neden yoktu sözlerimize karşılık, ‘Bazen oluyor bazen olmuyor, ay yıldızlı bayrağımız olmasa da olur’ demesini kınıyorum. Bayrak olması gereken her yerde olur. Siz bazen başbakan oluyorsunuz bazen olmuyorsunuz ama ay yıldızlı bayrak her yerde olacaktır. Bu değerlere herkesin saygı duyması gerektiğini söylüyorum. Cumhurbaşkanın kamu görevlilerini suçlu göstermesine karşı milletimizin hak ettiği cevabı vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


 
Programın ardından 1’inci bölge milletvekilleri Kemeraltı çarşısında, 2’inci bölge milletvekilleri ise vapurla Konak’tan Karşıyaka’ya geçerek vatandaşlarla selamlaştı.

 
Umut yolculuğu yine faciayla bitti: 2 ölü, 11 kayıp
 
Bodrum’da son hasar tespit raporu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin seçim bildirgesinde Beşar Esad çıkışı!
CHP'nin seçim bildirgesinde, özellikle Ortadoğu bölümünde, AK Parti’nin ...
‘Satış krizi’ düellosu: Nişancı’dan CHP’ye kontra!
Seferihisar’da krize neden olan belediyeye ait mülklerin satışları ile ...
CHP İzmir Adayı Sertel itfaiyecileri dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila ...
 
Delican’dan STK çıkarması: 1 günde 3 ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Göztepe Spor Kulübü, İzmir Esnaf ...
Kılıçdaroğlu gençlere adadı: İşte CHP'nin vaatleri
Emeklilere iki maaş ikramiye ve işçilere en az 1500 TL asgari ücret gibi ...
Dervişoğlu’ndan manidar mesajlar: Ne demek istedi?
MHP İzmir Teşkilatı’na yıllarca başkanlık yapan, bir dönem genel başkan ...
 
‘Foto-tartışma’ büyüyor: Kocabıyık’tan çok sert sözler!
Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatıldığı iddiası, ardından ...
Tartışmalı sandık kararı: Gerekçe 1989’daki olaylar!
Erzincan’da ‘terör’ gerekçesiyle sandıkların birleştirilmesi istendi. ...
AK Parti Adayı Kalkan'dan 'Sarı-Kırmızı' ziyaret
AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı Necip Kalkan Göztepe Spor Kulübünü ziyaret etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva