HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2021 Cumartesi - 08:23

Aydın'da TİS sevinci!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) imzaları davullu zurnalı kutlama ile atıldı.

Aydın da TİS sevinci!

Belediye bandosunun konseri ile başlayan imza töreni, işçilerin coşkulu sloganları ile bayram havasında geçti.  İmza törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP PM Üyesi, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP’li belediye başkanları, işçiler ve aileleri katıldı.

ÇERÇİOĞLU: EN ÇILGIN PROJEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK

Belediye önünü hınca hınç dolduran işçilere "Ben de sizinle gurur duyuyorum" diye seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Başınızı çoluğunuzun çocuğunuzun önünde eğdirmeyeceğim" dedi. Konuşmasında iktidar partisine ateş püsküren Çerçioğlu, Aydın halkının 2019 seçimlerinde yüzde 54 oy ile kendisine teşekkürlerini sunduğunu hatırlatarak, "Genel başkanımız, "Bu sözleşmeden sonra tüm emekçi kardeşlerimiz, Aydın halkına hak ettiği hizmeti  vermekte  herhangi bir şüphe duymayın" dedi.  Hiç bir zaman şüphe duymadım, çünkü, arkadaşlarımız 24 saat çalışıyorlar. Aydın halkına fedakarlık yaparak hizmet ediyorlare. Bu hizmetlerimiz kaşılığında da Aydın halkı 2019 seçimlerinde yüzde 54 ile bize teşekkürlerini sundu; sağolsunlar varolsunlar. Bizler alt-üst yağı olarak çok büyük hizmetler yaptık. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bizim çıldığın projemiz, "Sosyal Belediyecilik". Bize hergün en az bin kişi bizi arıyor. "Tenceremizi kaynatamıyoruz, kış geldi odun kömür yok" diye. İşte bundandır, Aydın halkından topladığımız vergilerle Aydın halkına hizmet ediyoruz. 2009 yılından beri belediye başkanıyım. Birgün emeğinizin karşılığını geciktirmeden bankaya yatırdık. Başınızı çoluğunuzun çocuğunuzun önünde eğdirmeyeceğim." diye konuştu.

"YERELDEKİ BAŞARIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ, BİZ KAZANACAĞIZ"

İşçileri coşkulu görmekten onur ve gurur duyduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, yerelin başarısını genele taşımak için CHP'nin var gücü ile çalışacağını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. 31 Mart'ta demokrasinin her zmaan egemen olduğunu ve sandıkta her türlü baskı ve dayatmaya rağmen irademizin nasıl gerçekleştiğini ispat ettik. Vatandaşın iradesinin üzerinde hiç bir iradenin olmadığını ispatladık. İYİ Parti ile kurduğumuz ittifak başarılı oldu. Türkiye'ye huzur geldi. Buradan Türkiye'ye mesaj veriyorsunuz. emek ile belediye bir araya geldiğinde çok şey aşılır. Belediye başkanımız elindeki imkanları zorlayarak bir ücret sundu. Sendikamız da bu süreci birlikte yürütttü. Bu onuru ve gururu hep birlikte yaşıyoruz. Belediye başkanlarımız sizin alın terinizle ödediğiniz vergileri en iyi şekilde kullandılar, uçuk kaçık proje yapmadılar. Vatabndaşın birincil ihtiyaçlarına göre hizmet verdiler. Onlar da kıskandıkları için sürekli başkanlarımızın yetkilerini elinden alıyor ve gelirleri azaltmaya çalışıyorlar. Yereldeki başarıyı genele taşıyacak olan bir ekip. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim vatandaşa olan sevgimizi engelleyemeyecekler. Aslında bu ülkede kaynak var. Yediğimiz ekmek içtiğimiz sütten vergi veriyoruz. Vergiler nereye gidiyor. Eğer vatandaşa gitöiş olsa bu sıkıntıları yaşamazdık. Her geçen gün vatandaşın maaşı eriyor. Alın terimiz ile ödediğimiz vergiler sarayın etrafındaki 5'li çeteye gidiyor. Ama bu tercih meselesi. Sermayeden yana mısın emekten yana mı? Emekten yana olan belediye başkanlarımız burada. Çiftçimiz, sanayicimiz ve üniversitelerimiz üretecek. Adil bir şekilde paylaşacağız. Üretmeden çıkış yolu yok." (AYDIN HABERLERİ)

 
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümden acıdır 'yalnız' ölmek!
 
Akşener: Gündüz huzur yok, gece huzur yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka ile Çiğli arasında komşu dayanışması
Çiğli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapılan çalışmalar sonrası ...
Başkan Soyer Dünya Konseyi'nden seslendi: Oyunu değiştiren biz olacağız!
Dünya Belediyeler Birliği, Dünya Konseyi toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir ...
İzmir Bölgesel İçtihat Forumu başladı
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, sosyal yaşamdaki değişimin hızının, teknolojik ...
 
Çeşme'de nikah krizi! Evlendiler görevden alındılar
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran İmar Müdürü Pınar Güngör ile aynı birimde ...
Başkan Karakayalı: Modern Kemalpaşa'yı inşa ediyoruz
Kemalpaşa’da, “2. Çevreyolu” olarak bilinen 80 hektar büyüklüğünde Kuzey ...
Karşıyaka'nın minikleri ara tatilde sıkılmadı
Okulların ara tatile girmesiyle Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ...
 
Uzundere Meydanı'nda sona doğru
Karabağlar Belediyesi'nin Uzundere Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nde ...
Büyükşehir'den hayvancılığa rekor destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Türk sinemasının 107'inci yaşı Bornova'da kutlandı
Türk sinemasının 107'inci yaşı Bornova'da kutlandı
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva