HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2021 Cuma - 10:01

Büyükşehir'den hayvancılığa rekor destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda, İzmir’deki küçük üreticiyi destekleme çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Torbalı'da küçükbaş hayvancılıkla uğraşan ve artan maliyetler nedeniyle yem ihtiyacını karşılamakta zorlanan 191 üreticiye yaklaşık 13 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıttı. Bu kapsamda dağıtılan toplam yem miktarı ise 30 bin çuvala ulaştı.

Büyükşehir den hayvancılığa rekor destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu kapsamında küçükbaş hayvancılığı canlandırmak için kuzu büyütme yemi desteğine devam ediyor. Kiraz ve Menderes’in ardından Torbalı’da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yaklaşık 13 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtıldı. Torbalı Pazaryeri’ndeki dağıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu ile yurttaşlar ve üreticiler katıldı.



“Küçükbaş hayvan hibe edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel üreticiye ve kırsala yönelik projeleriyle tüm Türkiye’ye örnek bir kalkınma modeline öncülük ettiğini dile getirdi. Torbalı’nın 29 mahallesinde 191 üreticiye toplamda 350 bin kilogram kuzu büyütme yemi dağıtıldığını ve bunun bir rekor olduğunu söyleyen Özuslu, “Yine Torbalı’da 118 üreticimize, projemizden faydalanmaları adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitimi vereceğiz. Eğitimini başarıyla tamamlayan üreticilerimize küçükbaş hayvan hibe edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak köylümüze, üreticimize destek vermeye devam edeceğiz. Başkan Tunç Soyer'in ortaya koyduğu 'Başka Bir Tarım Mümkün' anlayışının temellendiği kuraklık ve yoksullukla mücadele için canla başla çalışacağız” dedi.

“Çiftçi olmadan ülkede kalkınma olmaz”
Konuşmasında üreticinin belini büken girdi maliyetlerine de değinen Özuslu şunları söyledi: “Çiftçinin en büyük sorunu girdi maliyetleri. Mazot, gübre ve ilaç maliyetleri üreticinin belini büküyor. Üretici bu maliyetlerin altından nasıl kalkacak? Nasıl üretip, nasıl satacak? Çocuklarını nasıl geçindirecek? Çiftçi olmadan bu ülkede kalkınma olmaz, çiftçi olmadan bu ülke doymaz. Bu ülkenin kalkınması ve doyması için çiftçiye, üreticiye destek olmamız lazım.”



Tekin'den Başkan Soyer'e teşekkür
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üreticiye yönelik desteklerine teşekkür ederek, “Büyükşehir'in tarımsal üretime yıllardır verdiği destekleri hepimiz biliyoruz. Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yem çuvalları üreticilere dağıtıldı.



Üreticiye büyük destek
Kuzu büyütme yemi daha önce Kiraz’ın 36 mahallesinde 238 üreticiye dağıtıldı. Ardından Menderes’te yıldırım düşmesi sonucu zarar gören üreticiler 100 çuval kuzu büyütme yemi ile desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muğla’ya da destek elini uzattı. Orman yangınları sonucu zarara uğrayan üreticilere 7 bin çuval kuzu büyütme yemi verildi. Büyükşehir’in toplamda sağladığı kuzu büyütme yem desteği yaklaşık 30 bin çuvala (800 bin kilo) ulaştı.

 
Kamu bankalarından faiz indirimi
 
İzmir'in haftalık trafik raporu: Binlerce sürücüye ceza yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk sinemasının 107'inci yaşı Bornova'da kutlandı
Türk sinemasının 107'inci yaşı Bornova'da kutlandı
Buca’da kitap toplama kampanyası
Buca Belediyesi, “Her Bir Kitap Yeni Bir Hayat” sloganıyla kitap toplama ...
Büyükşehir tepkilere kayıtsız kalmadı: 'Sağlıkçı Kartı' için düğmeye basıldı
Pandemi nedeniyle en zor şartlarda çalışan meslek gruplarının başında ...
 
Mustafa Özuslu: Un var, şeker var, yağ var, bu helva olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’yu ziyaret eden ...
Büyükşehir Belediyesi’nden Bergama’ya ücretsiz gezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiyi tüketiciyle aracısız buluşturan ...
Aydın çalışmalarıyla hayata dokunuyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı sürdürdüğü ...
 
Ödemiş’te okullar dezenfekte ediliyor
Ödemiş Belediyesi, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim ...
Başkan Çerçioğlu: Sosyal yardımlara öncelik verdik
Başkan Çerçioğlu Gölhisar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu, vatandaşın ...
Çiğli'de örnek iş birliği!
Çiğli Belediyesi ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi, inşaat ruhsatı projelerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva