HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2022 Perşembe - 16:29

Atakent Lisesi’nden siyasi polemik çıktı: Laf ebeliğini bırak, pazara bak!

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, yıkım kararı verilen Atakent Anadolu Lisesi ile ilgili yaptıkları açıklama sonrasında eleştiride bulunan AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran’a yanıt verdi.

Atakent Lisesi’nden siyasi polemik çıktı: Laf ebeliğini bırak, pazara bak!

EGEDESONSÖZ- Bir süredir kamuoyunu “ranta açılacak” iddiaları ile meşgul eden Karşıyaka’daki Ataken Anadolu Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapılması konusu ile ilgili olarak AK Parti ile CHP karşı Karşıyaka geldi.
CHP’nin okul inşaatı sürecini baltalamak istediğini söyleyen Baran açıklamasında AK Partili Baran, "Tarihte boğaz köprüsüne karşı olanlar vardı, dün de üçüncü köprüye karşı olanları, otoyollara karşı olanları, İzmir'de Konak Tünelleri için algı yaratmaya çalışanları gördük. Bugünse bu hizmetlerin her birinden faydalanırken yüzleri bile kızarmıyor. Bu hizmet düşmanlığının Karşıyaka'daki temsilcileri, icraat makamında olsalar dahi huylarından vazgeçmiyor ve hizmeti engellemeye çalışıyorlar. Stat yapamıyor, gemi protestosuna çıkıyorlar, prefabrik çay ocağını bitiremiyor, okula karşı eylem yapıyorlar, battı çıktı yapamıyor, çöp sorununu çözemiyor, sürekli konuşuyorlar. İstedikleri kadar konuşsunlar, ilçemiz yeni okullarına kavuşacak ve nice başarılı mezunlarımız biz Karşıyakalıları gururlandıracaktır. Tarih sizleri okul inşaatını baltalama çabanızla anacak." ifadelerini kullandı.

Baran’ın eleştirilerine CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç’tan yanıt geldi. Koç’un açıklaması şöyle:

“Dün Atakent Anadolu Lisesinde okuyan 1200 öğrencinin sorumsuz bir yönetim anlayışı ile adeta kaderlerine terk edildiğini ve Karşıyaka’nın okullarının adeta hedef alınır gibi yıkıldığını ve yapılmadığına dair görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Laf ebeliği dışında bugüne kadar Karşıyaka’ya hiçbir katkısı olmayan AKP’li meclis üyesi Ahmet Uğur Baran yine ‘konuyu saptıran adam’ tetikçiliğine soyunmuş ve sorularımızın hiçbirine cevap vermeden her zamanki saygıdan ve samimiyetten uzak üslubu ile gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan bir açıklama yapmış.
Dün biz ne sorduk? Atakent Anadolu Lisesinin yıkım kararı neye göre verildi? Binanın depreme dayanıklılık testleri ne zaman yapıldı? Siz raporları gizledikçe herkes bu testlerin yapıldığından daha fazla şüphe duymaya başladı, testlerin sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz? Biz elbette ki hiçbir öğrencimizin çürük bir binada eğitim almasını istemeyiz ama anlamadığımız şey şu; Bu bina 1991 yılında yapıldı, 2,5 yıl önce büyük bir deprem yaşadı. Bunca yıldır bina sağlamdı da aniden 1 ay önce aniden mi çürüdü? Okulda karot örneği alındığına dair hiçbir iz yok. Siz ne zaman karot testi aldınız da beton dayanıklılığı düşük diye rapor düzenlendi? Eğer bu test söylendiği gibi 12 yıl önce yapılmış bir test ise 12 yıldır bu okulun öğrencilerini riske mi attınız? Üstelik bunu yaşadığımız o büyük depremden sonra sorumsuzca devam mı ettirdiniz? O testleri ne zaman yaptığınızı ve sonuçların nasıl çıktığını açıklamak zorundasınız. Halkımız kimsenin keyfi ve sorumsuz yönetiminin yarattığı mağduriyetleri yaşamak zorunda değil. Açıklama isteme hakkı bir vatandaş olarak hepimizde var.
Ruhsattan bahsediyorsunuz. Daha ruhsat için gerekli belgeleri bile tamamlamış değilsiniz. Kaldı ki Karşıyaka’da yıkıp da yıllarca yapmadığınız bir sürü okul var, onları ne zaman yıktığınıza ve ne zaman ruhsat istediğinize bakalım mı? Depremden bahsediyorsunuz. Deprem sonrası Karşıyaka’da yaşanan mağduriyet için hükümetiniz, partiniz ne yaptı? Yerle bir olan Manavkuyu’yu afet bölgesi bile ilan etmediniz. Depremi bırakın 3.5 yıldır Karşıyaka’da parti olarak ne hizmetiniz oldu? Laf ebeliğini bırakın, pazara çıkın. Pandemide 3 maske bile dağıtamadınız. Halkı ve belediyeyi yapayalnız bıraktınız. Boş laflarınız ve konuyu saptırma çabalarınız öğrencilerin mağduriyetini gidermiyor. Önce raporların sonuçlarını açıklayın. Sonra da öğrencilerimizin mağdur olmaması için Milli Eğitim Bakanlığının gerekeni yapmasını sağlayın.”

 
'Sosyal medya denetim altına alınmalı'
 
Kavgaya karıştılar... Yanlışlıkla kız arkadaşını bıçakladı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 1 Eylül 2022 Perşembe 17:23

akepelı AHMET AĞA EVET BOĞAZ KÖPRÜLERİ YERİNE ZAP SUYUNA KÖPRÜ YAPILSAYDI KALKINMA DOĞUDAN BAŞLASAYDI 40 SENEDİRİR ÜLKEYİ BİTİREN TERÖR OLMAYACAKDI BİRAZ DERSİNE ÇALIŞ İYİ TANIRIM SENİ

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sosyal medya denetim altına alınmalı'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Sosyal ...
AK Parti MYK toplanacak: Masada neler var?
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Dervişoğlu’ndan Soyer’e: Kürsüde söylediğini afişe yansıt!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
CHP'li Sertel'den AOÇ açıklaması: 382 dekar azaldı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Atatürk Orman Çiftliği’nin arazi varlığı ...
CHP’li Kılıç’tan Samsun mesaisi: Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Başkan Sürekli'den 2023 mesajı: Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödeyeceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin göreve gelmesinin hemen ...
 
Genel başkana ev sahibi şoku! 'Afganistan'dan akrabam gelecek'
Kiracılar için “Almanya’dan oğlum gelecek” devri bitti, “Afganistan’dan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Zammı aklından geçirme!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Akşener, partisinin eğitim ilkelerini açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin eğitime ilişkin 6 ilkesini ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva