HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 18:39

Akşener, partisinin eğitim ilkelerini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin eğitime ilişkin 6 ilkesini açıklayarak, "Eğitime olan güvenin ortadan kalktığı, bunun bilerek devam eden beceriksizlik sebebiyle değil gayet bilerek yapıldığına inananlardanım" dedi.

Akşener, partisinin eğitim ilkelerini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'İYİ Eğitimle, Özgür ve Yenilikçi Birey, Çoğulcu ve Katılımcı Toplum Vizyonu Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Akşener, programda partisinin eğitim ilkelerini açıkladı. Akşener, eğitimin önemine değinerek, "Eğitime olan güvenin ortadan kalktığı, bunun bilerek devam eden beceriksizlik sebebiyle değil gayet bilerek yapıldığına inananlardanım. Kimse bu kadar ahmak olamaz. Hani bizim gençliğimizde vardı ya; 'İşçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal' sisteminin bir şekilde hayata geçmesi için yapıldığına inandığım bir keşmekeş bu. Bu kadar bilimden uzak, bu kadar sürekli değişen, dijital dünyanın değer setleriyle yeni bir kurgulamaya gitmek gerekirken; bambaşka, parası olanın çocuğunu okuttuğu, parası olmayanın çocuklarının 'İşçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal' mantığına mahkum edildiği bir eğitim düzeniyle karşı karşıyayız. Büyükşehirlerde ilkokul talebelerini göndereceğiniz devlet okulu konusunda sıkıntılarınız varsa, ‘sadece özel okulda iyi bir eğitim alınabilir’ anlayışının kabul görmesi, sınavlara duyulan güvensizliğin arşa çıkması gibi konular Türkiye’deki gençleri burada mühendis olmasına rağmen gidip yurt dışında garson olarak çalışmaya itiyor" dedi.

6 İLKEYİ AÇIKLADI
Eğitimin bir ülkenin en önemli unsuru olduğuna vurgu yapan Akşener, sözlerinin devamında partisinin eğitim ilkelerini şöyle sıraladı:

"1'inci ilkemiz; Hukukun üstünlüğünü esas alan liyakat ve veri tabanlı bir yönetim. Bakanlık ve okul yöneticilerinin seçimi ve atanmasında liyakat, objektiflik ve hesap verebilirlik esas alınacak. 2'nci ilkemiz; Nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği için yeterli, planlı ve koordineli bütçe yönetimi, eğitim bütçesi eğitim harcamalarında KDV'nin kaldırılması, öğrenci destek kart projemiz var. 3'üncü ilkemiz; Mesleki açıdan sürekli gelişen itibarlı ve yüksek motivasyon sahibi öğretmenler. Öğretmenlerin atanması, mülakatların kaldırılması, mesleki gelişim, meslek kanunu, öğretmenlere ekonomik destek verilmesi. 4'üncü ilkemiz; Potansiyelini gerçekleştiren, motivasyonu yüksek ve geleceğe umutla bakan öğrenciler. 1 yıl zorunlu okul öncesi, 5 yıl ilkokul, köy okullarının açılması, LGS'nin kaldırılması, güçlü okul modeli, mesleki eğitim. 5'inci ilkemiz; Ülkemizin yenilik ve rekabet potansiyelini geliştirecek, katılımcı ve kapsayıcı bir yüksek öğretim. Özgür ve özerk üniversiteler. Barınma sorunu. Kredi ve burslar. 6'ncı ilkemiz; İnsanın ve toplumun sürekli gelişimini destekleyen, hayat boyu öğrenme, kredilendirme ve sertifikalandırma sistemi."

'BU KADAR HOYRAT DAVRANILAN EĞİTİM SİSTEMİ OLAMAZ'
Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, öğretmenlerin bu kadar itilip kakıldığı bir dönemi yaşamadıklarını savunarak, "'Atanamamış öğretmen' diye bir kavram var, 'ücretli öğretmen' diye bir tarif var, 'sözleşmeli öğretmen' diye bir tarif var ve 'kadrolu öğretmen' diye bir tarif var. Bir de özel okullarda, dershanelerde çalışan öğretmenler var. Birçoğunun asgari ücret ve onun altına çalıştığına dair iddialar var. Bu kadar hoyrat davranılan bir eğitim sistemi olamaz, hak aramaya gayret eden öğretmen grubuna da kantarın topuzunu kaçırdığınız tutumu yanlış buluyorum" diye konuştu. (DHA)


 

 
Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ege'de huzursuzluk çıkartanlar maşadır
 
Motosiklet sürücüsünün feci ölümü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 1 Eylül 2022 Perşembe 15:06

birşey yok açıkladıklarının içinde mesela LGS kalksın da nasıl kaldıracaksın buna dair birsey yok sadece palavra

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 1 Eylül 2022 Perşembe 11:33

Sayın Akşener,önce parti içinde bir şeyler olduğunu göremiyorsunuz ya 'da görmezden geliyorsunuz,öncellikle bu konuda gereken işleri yapınız...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin sorunlarına talibim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında ...
Bakan Soylu'dan THODEX açıklaması
Ankara'da bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in firari ...
MSB, radar kayıtlarını NATO'ya gönderecek
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın S-300 tacizinin radar kayıtlarının ...
 
İYİ Partili Çıray'dan Kahraman'a sert tepki: Meclis tarihinden silinmeli!
İYİ Partili Çıray, İzmir'in kurtuluşuna yönelik sözleriyle tepki çeken ...
Erdoğan'ın seçim planı ortaya çıktı!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
Kılıçdaroğlu: Siyaset hayatımın sonuna giderken...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos'ta Twitter'dan gençlere seslendi. ...
 
Erdoğan: Yunanistan NATO'ya meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, ...
AK Partili Korkmaz Karaca istifa etti
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, hem ...
Erdoğan: En büyük sıkıntımız hayat pahalılığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu. Türkiye'deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva