HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:04

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin sorunlarına talibim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında "Ben bu ülkenin fakirine, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözme konusunda irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur" dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin sorunlarına talibim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Kavgadan uzak durmaya, barışmaya, beraber olmaya, mücadele etmeye hepimizin ihtiyacı var. Çok ayrıştık, çok kamplaştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Buradan Türkiye'yi çekip çıkarmamız lazım. Birbirimize selam vermeliyiz, ben Türkiye'de bu iklimi yaratmaya talibim ve mutlaka yaratacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim, ben bu ülkenin varsıllarına talip değilim. Ben bu ülkenin fakir fukarasına, sorunlarına talibim. Beşli çetelerin burnundan getireceğim" ifadelerini kullandı.

'HELALLEŞMEK İSTEDİK'
Kılıçdaroğlu, "Vezirköprü ve Bafra'da da bizim oyumuz çok düşük ama kabahati arayacaksak bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Ankara'da laflar ettik. Olmuyor. Olması gereken gideceksin vatandaşın ayağına. Bir derdi var mı yok mu onu parlamentoya taşıyacaksın. Yeni bir iklim var. Bu iklimin altında hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu iklimi yaratmaya çalışıyorum. Toplumla helalleşmek istedik. Kusurumuz, yanlışımız var dedik ama erdemli insan hatadan ders çıkaran insandır. O nedenle geldik, birlikteyiz" dedi.

Kılıçdaorğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samsun'un bizim için ne kadar değerli bir olduğunu biliyorum. Milli Kurtuluş Savaşı içerisinde ilk kıvılcımın yandığı yerdir. Bu bölge bizim açımızdan da bütün dünya açısından da çok önemli. Çünkü verdiğimiz mücadele bütün mazlum milletlere örnek bir mücadeleydi.

Yarın 1 Eylül, balıkçılar çıkıyorlar. Onlara 'Vira' diyelim. Onlara bereketli günler dileyeyim. Onlarında büyük sorunları var. Ben bu ülkenin beşli çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin fakirine, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözme konusunda irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur.

Sorunu bilmek yetmez. Nasıl çözeceğini de anlatmak lazım. Çiftçinin sorununu biliyorum. Burada yıllarca çalışan şeker fabrikasının kapısına kilit vurulduğunu da biliyorum. 34 yıl sonra Türkiye ilk defa şeker ithal etti. Hepsi vardı, çetelere çalıştılar. Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paraları götürüyorlar, tamamını getireceğim. Bay Kemal de bunu seyredecek, yemezler. Tamamını geri getireceğim. Benim davam haramilerden bu milleti temizleme, ayıklama davasıdır. O nedenle benim mücadelem sizin mücadelenizdir."

TARIM ÜRÜNÜ İTHALATI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tarım ürünü ithalatını da eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Çiftçi kardeşim üretiyor. Hollanda toprak olarak Konya'dan küçük ama tarım ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Niye dışarıdan saman, et, buğday ithal ediyoruz? Eskiden tütün ihraç ediyorduk şimdi ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Önyargılarınızdan arınmanızı istiyorum. Çiftçi sana kırmızı mazot vereceğim kardeşim. Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin. Havza bazlı planlama yapılacak.

Cumhuriyetin kuruluşunda bu felsefe vardı. TMO, Fiskobirlik, TARİŞ bunun için kuruldu. Batının egemen güçleri 'Siz tarımla uğraşmayın' dediler. Bizde toprakları ekmemeye başladık. Her şey ateş pahası oldu. Pandemi bize tarımın stratejik sektör olduğunu hatırlattı. Gazi Mustafa Kemal boşuna dememiş 'Çiftçi milletin efendisidir' diye. Hala biz iktidar sahipleri Mustafa Kemal'in değerini yeteri kadar anlayabilmiş değiliz.

Kırsalda çalışan kadınların ve gençlerin tamamı sigortalı olacak, primlerini devlet ödeyecek. Üreticiyi desteklerseniz beklediğinizden daha iyi sonuçlar alırsınız. Sizin seçtiğiniz tarım bakanı Fransa'ya gidip Fransa tarımına yaptığı katkı dolayısıyla nişan alıyorsa demek ki bir sorunumuz var. Buradan Türkiye'yi çekip çıkaracağız. Üretiminden, alın terinden yana politikalar oluşturacağız."

ÖĞRETMENLERİN PROTESTOSU
Ankara'da öğretmenlerin protestosuna polis müdahalesini eleştiren CHP lideri, "Adalet en büyük sorunumuzdur. Ülkeye adaletin gelmesi lazımdır. Geçen gün öğretmenler bir hak talebinde bulunuyorlar. Öğretmenler yerde sürükleniyor olmaz, öğretmenin yerde sürüklendiği bir ülke olmaz. Öğretmen başımızın tacıdır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyorsa Hz. Ali, biz öğretmenlere değer vermek zorundayız" dedi.

 
Üzümcü umutlu konuştu: Özlenen Altay sahada olacak!
 
Milyonluk tabloya göz çizmişti... Cezası belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sorun var . Çözmüyorsunuz . 31 Ağustos 2022 Çarşamba 16:35

İzmir toplu ulaşımındaki ; merkez ilçeler , kırsal ilçeler ayrımcılığına ( İzmir merkez ilçelerdeki metro, otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok . ) son vermemişsiniz , neyi çözeceksiniz ?

Yorumu oyla      2      3  
vatandas 31 Ağustos 2022 Çarşamba 15:35

uzak dur

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu'dan THODEX açıklaması
Ankara'da bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in firari ...
MSB, radar kayıtlarını NATO'ya gönderecek
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın S-300 tacizinin radar kayıtlarının ...
İYİ Partili Çıray'dan Kahraman'a sert tepki: Meclis tarihinden silinmeli!
İYİ Partili Çıray, İzmir'in kurtuluşuna yönelik sözleriyle tepki çeken ...
 
Erdoğan'ın seçim planı ortaya çıktı!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
Kılıçdaroğlu: Siyaset hayatımın sonuna giderken...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos'ta Twitter'dan gençlere seslendi. ...
Erdoğan: Yunanistan NATO'ya meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, ...
 
AK Partili Korkmaz Karaca istifa etti
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, hem ...
Erdoğan: En büyük sıkıntımız hayat pahalılığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu. Türkiye'deki ...
Bahçeli’nin ‘afiş’ sözlerine bir tepki de CHP’li Torun’dan: Kimlerin adına konuştuğu belli!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'barış' sloganına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva