HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2022 Perşembe - 09:39

CHP’li Kılıç’tan Samsun mesaisi: Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Samsun’un Atakum İlçesinde vatandaşlarla, esnafla bir araya geldi onlarla sohbet etti; dertlerini, sorunlarını birebir kendilerinden dinledi. Av. Sevda Erdan Kılıç, Samsunlulara, dile getirdikleri sorunları Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında nasıl çözeceklerini anlattı.

CHP’li Kılıç’tan Samsun mesaisi: Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz!

CHP Milletvekili Av. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Amasya’da karşılayarak, Amasyalılarla bir araya gelişine eşlik etti.  CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleriyle kurtuluş mücadelesinin örgütlendiği Havza’ya geçti, Havza Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunduğu, yoğun ilgi ile gerçekleştirilen Bafra’daki CHP Grup Toplantısına katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, grup toplantısının ardından milletvekili arkadaşları Burhanettin Bulut, Mehmet Göker ve CHP Atakum İlçe örgütü ile birlikte ilçede vatandaşlarla bir araya geldi.

 “ATATÜRK’ÜN PARTİSİ GELSİN”
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, parkta oturan kadınlarla sohbet etti. Bir kadın, “Eşim emekli ama çalışıyor mecburen, nasıl doyacağız? Bir emekli maaşı alıyorsun, neye yetiricen? Hayat o kadar pahalı ki anlatamam sana.” diyerek, zamlardan, yüksek enflasyondanşikayetetti. CHP Milletvekili Av. Kılıç’ın, “Çözüm ne sence?” sözleri üzerine kadın, “Ben çözüm olarak diyorum ki bu sefer bu parti gitsin, yeni bir parti gelsin, bir değişiklik olsun. Osmanlı Hükümeti kurmayacak bu adam, yeter, 19-20 yıldır; gitsin artık, bir başkası gelsin, bir de başkasını deneyelim bakalım, nasıl olacak?” sözlerini sarfetti. Aynı kadın, başka bir Samsunlunun, “Atatürk’ün partisi gelsin” sözlerini onaylayarak, “Evet” karşılığını verdi.

Başka bir kadının, eşinin emekli olduğunu ve hasta olması nedeniyle çalışamadığını, oğlu yardım etmezse geçinemeyeceklerini söylemesi üzerine CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Daha iyi olsun istiyorsunuz, kendi maaşlarınız yetsin istiyorsunuz. Başka ülkelerin emeklileri dünyayı geziyor, tatillere gidiyor ama bak senin, oğlunun desteğine ihtiyacın var. Çözüm belli, bu iktidarı değiştirmek lazım.” ifadesini kullandı.

GİTMEMEK İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERİYOR AMA BU SEFER GİDECEK”

Samsunlu başka bir kadın da zamlardan ve AK Parti iktidarından şikayetini; “Geçinemiyoruz, eşim emekli, ek iş olarak elektrik işi yapıyor, 59 yaşında, yetiremiyoruz. Önceden markete gidiyordum, 100 liraya Pazar arabamı doldurup geliyordum şimdi yağ alamıyorum o parayla. Biz hükümetin değişmesini istiyoruz, gitsin yani yeter. O da gitmemek için çok çaba gösteriyor ama inşallah bu sefer gidecek.” sözleri ile dile getirdi. Bunun üzerine, CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Hep beraber göndereceğiz.” dedi.

Başka bir esnaf geçmiş yıllara göre işlerinin çok berbat olduğunu söyledi. 45 senedir boya işi ile uğraştığını söyleyen esnafın, “Bir teneke boya 1.500 Lira, tavan boyası 350 Lira. Bir evini boyatmaya kalksa vatandaş, işçilikle beraber 5.000 Lirayı gözden çıkartması lazım. Önceden 140 Liraya tavan boyasını alıyorduk, herkes rahat rahat evini boyatıyordu, esnaf da geçiniyordu, işçi de geçiniyordu, çark da dönüyordu. Ne çark ne de bir şey dönüyor şu an. Tadilat yaptıranlar mecbur boyatıyor, başka bir iş yok.” şeklindeki yakınması üzerine CHP Milletvekili Av. Kılıç, “Ama onların, yukarıdakilerin çarkları dönüyor. İşte o çarkları durduracağız hep beraber. Hepimizin, tüm vatandaşlarımızın, 80 milyonun çarkı dönsün istiyoruz. Herkes evine ekmek götürebilsin istiyoruz.” ifadesini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, kentsel dönüşüm mağduru olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşümden bir darbeyi yedik, Yusuf Ziya’dan; ben Söğütlübahçe’nin çocuğuyum, Samsun merkezde. Şöyle bir konuşmaya gelseler, göstereceğiz. Aslında bunları eve değil muhite sokmayacaksın da… Bunlar anca kendi ceplerini düşünüyorlar, başka kimseyi düşündükleri yok.” diyen esnafa, “Cevabını sandıkta vereceğiz onlara. En büyük cevap sandık…” yanıtını verdi.

“ŞURADA İKİ TANE ÇÖP TENEKESİ VAR, TAM 300 KİŞİ GELİYOR”
Başka bir esnaf da “Şurada iki tane çöp tenekesi var, tam 300 kişi geliyor, biz sayıyoruz burada.” diyerek, vatandaşların durumunun ne kadar içler acısı olduğunu ortaya koydu.

Esnaf ziyaretlerini değerlendiren CHP’li Av. Kılıç, şunları belirtti:

 “Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz. Artık Anadolu coğrafyasında hiçbir bölgede, ilde, ilçede, mahallede, caddede, sokakta AKP’nin kalesi yok. Bunu kendileri de biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar. Seçimde kaybedeceklerini biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar. Artık gideceklerini biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar… Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, örgütleri, üyeleri ve neferleri olarak her bölgeye, mahalleye, caddeye, sokağa giriyoruz; seçime kadar da girmediğimiz mahalle, cadde, sokak kalmayacak. Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde de bugün tek tek not aldığımız, partili veya partili olmayan, ayırt etmeksizin bütün vatandaşlarımızın sorunlarını, dertlerini çözeceğiz.”

 
Petrol fiyatlarında son durum!
 
100. Yıl onuruna Etem Çalışkan, Bornova’da
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 1 Eylül 2022 Perşembe 11:26

Sayın milletvekili,parti içinde liyakata ve kıdeme,yörenin yapısını dokusunu bilen milletvekili adayları aday olursa en büyük eksiklik ön seçim yapılarak halkın güvenini kazanmış milletvekilleri ile seçim gidilirse neden olmasın? Ama genel merkez atamaları ile gelen milletvekilleri,geçmişte ATATÜRK ve CHP ni eleştiren milletvekilleri aday yapılırsa kalelerin kapısında beklemeye devam ederiz...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli'den 2023 mesajı: Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödeyeceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin göreve gelmesinin hemen ...
Genel başkana ev sahibi şoku! 'Afganistan'dan akrabam gelecek'
Kiracılar için “Almanya’dan oğlum gelecek” devri bitti, “Afganistan’dan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Zammı aklından geçirme!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
 
Akşener, partisinin eğitim ilkelerini açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin eğitime ilişkin 6 ilkesini ...
Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin sorunlarına talibim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında ...
Bakan Soylu'dan THODEX açıklaması
Ankara'da bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in firari ...
 
MSB, radar kayıtlarını NATO'ya gönderecek
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın S-300 tacizinin radar kayıtlarının ...
İYİ Partili Çıray'dan Kahraman'a sert tepki: Meclis tarihinden silinmeli!
İYİ Partili Çıray, İzmir'in kurtuluşuna yönelik sözleriyle tepki çeken ...
Erdoğan'ın seçim planı ortaya çıktı!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva