HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2022 Perşembe - 13:15

Dervişoğlu’ndan Soyer’e: Kürsüde söylediğini afişe yansıt!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 9 Eylül afişlerinde yer alan "barış" kavramı ile ilgili Tunç Soyer ile yaşanan tartışmalarla ilgili olarak "Eylül düşmanın denize döküldüğü, kurtuluş mücadelesinin taçlandığı mücadelenin ayıdır diye belediye başkanının konuşması var. Ben belediye başkanımız ile siyasi polemiğe girmiyorum. Kürsüde söylediğini afişe yansıtmasını temenni ediyorum" dedi. Dervişoğlu ayrıca AK Parti'de bir dönem il başkanlığı ve milletvekilliği yapan Aydın Şengül ile görüştüklerini ve partiye katılımı ile ilgili çalıştığını söyledi.

Dervişoğlu’ndan Soyer’e: Kürsüde söylediğini afişe yansıt!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Ülke ve İzmir gündemini değerlendiren Dervişoğlu, ayrıca geçtiğimiz hafta gündemi meşgul eden ‘9 Eylül afişi’ tartışmaları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasına Dervişoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ve çok sayıda partili katıldı. Dervişoğlu açıklamaların ardından ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

VEZİRGAHLARIN HARAM MUSLUĞUNU KESİN!
Sözlerine ekonomi alanındaki gelişmeler ile başlayan Dervişoğlu, “Güne yine zamlarla uyandık. Anlaşılan odur ki bu hükümet kaşıkla verip kepçeyle almak anlayışını sürdürecek. Kendi beceriksizliklerini, soygunlarını örtbas etmek için esnafımızı fırsatçılık ile suçlayan bu iktidar, asıl fırsatçının kendileri olduğunu ispat etti. Sonbahara girdiğimiz bu günlerde geçerli olmak üzere sanayi ve konutlarda yüksek doğalgaz zamları yapıldı. Bu iktidar ne yaparsa yapsın, artık vatandaşlarımızın sabrı tükenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı 2 gün önce geçim sıkıntı var diyerek kısmen gerçeği kabullenmişken, geçim sıkıntısı içindeki milletin sırtına doğalgaz ve elektrik zamlarını yüklemek hangi anlama geliyor? Bir milyarlık işi 5 milyara yaptıran, havayolları, karayolları ile yandaş müteahhitlerin cebini dolduran bu iktidar konu vatandaşın ekonomisi olunca nedense veren değil alan el olmayı tercih ediyor. Bu tercihi her geçen gün görüyor ve yaşıyoruz. Buradan iktidara sormak istiyorum; büyük zamlarla ne kadar kaynak bekliyorsunuz ve hangi ekonomik sıkıntıyı ortadan kaldıracaksınız artık belirleyin. Zam yapmayı bırakın, bir türlü doyuramadığınız vezirgahların haram musluğu kesin. Vatandaşın iki büklüm olmuş. Milletimize sesleniyoruz. Olup biteni unutmayın. Sandık geliyor” dedi.

AK Parti’ye oy veren vatandaşların yaşanan gelişmelerden büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Geçmişte AK Parti'ye oy veren seçmenin o partiye oy vermek için haklı gerekçeleri olduğunu defalarca söyledik. Dün AK Parti'ye oy vermek için geçerli sebepler bulan vatandaş, bugün AK Parti'ye oy vermekten vazgeçmek için yüzlerce geçerli sebep buluyor. Biz nasıl dün AK Parti’ye oy veren seçmene saygı gösteriyorsak, bugün oy vermekten vazgeçmesine saygı göstermek başta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne düşüyor. Biz onların geçmişte oy vermesine saygı gösteriyorsak, onlar oy vermekten vazgeçenlere hain gözüyle bakıyorlar” şeklinde konuştu.

NASIL BİR KAHRAMAN’SA….
İsmail Kahraman’ın ulusal kurtuluş günlerinin kutlanmaması gerektiği üzerine yaptığı konuşmayı hedef alan İYİ Partili Dervişoğlu, “Bir adam  çıkıyor, Atatürk'ün kurduğu mecliste başkanlık yapmış ve tarihi günleri ve zaferleri kutlarken bu zaferleri aşağı çekici açıklamalarda bulunuyor. Bunlar onların tarihi gerçekler üzerinden edindiği bilgiler değil. Onlar içinde Atatürk olan her  şeye karşılar. Bu millet şehitler verirken, gaziler verirken, kutlu bir mücadele sürdürürken bu mücadeleyi ciddiye almayan manda ve himayecilerin bugünkü torunlarıdır. İsmail Kahraman ise… ki nasıl bir kahramansa… O soy ad ona yakışmamıştır, ben söylemekten imtina ediyorum” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUM
Sao Paulo gemisi ile ilgili de hükümete seslenen Dervişoğlu, “Bir asbestli gemi meselesi vardı. O konuda endişelenme konusunda henüz ortadan kalkmadı. Bakanlık açıklama yaptı, o gemi Türkiye’ye gelmeyecek diye ancak hükümete duyulan güvensiz nedeniyle geminin akıbeti merak ediliyor. Bu geminin İzmir’e gelmemesi için büyük bir çaba sarf eden İzmir İl teşkilatlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşların kafasındaki tereddüdü kaldırma noktasında hükümete açık çağrıda bulunuyorum. Bu gemi zaman kaybetmeden gönderilmeli ve vatandaşın tatmin edilmesi gerekiyor” diye konuştu” dedi.

AYDIN BEY’İN PARTİMİZE KATILMASIININ BİR PANİK ORTAMI YARATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye katılması ile ilgili görüşmelerin kendisinin gerçekleştirdiği yönündeki iddialar hakkında konuşan Dervişoğlu, “Aydın Bey ile görüşüyorum. Aydın Bey, AK Parti'nin eski il başkanı ve milletvekili. Kendisi benim mevkidaşım olur ve kendisi ile görüşmem kadar doğal bir şey yoktur. İYİ Parti’ye katılması ile ilgili de böyle bir çalışmam vardır. Aydın Bey’in partimize katılmasının da bir panik ortamı yaratacağını da biliyorum. Bu 15 gündür konuşulan bir mesele. Ben siyaseti şeffaf yapan biriyim. Vatandaştan gizlim saklım yok. Ancak bir şey yaparken de olgunlaşmasını bekleyecek kadar tecrübeliyim” ifadelerini kullandı

SOYER İLE SİYASİ POLEMİĞE GİRMİYORUM
9 Eylül için kullanılan ‘barış’ sloganları tartışmaları hakkında son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 Ağustos kutlamalarında kullandığı ‘Barış sözcüğünden rahatsız olanların iki yakası iki dünyada da elimizde olacak’ sözlerinin sorulmasını da yanıtlayan Dervişoğlu, “Kime söylediğine bakmak lazım. Ben hangi partiye söylediğine bakmıyorum. Ben bazı lafları söylerim ona anlam yükleyebilirsiniz ancak konu İzmir olunca vatandaş kimliğim ile konuşurum. Ben kavramların birbirine karıştırılmamasını ve zafer günün zafer günü olarak kutlanmasını işaret ettim. Kimseye tarih dersi vermeye niyetim yok. 9 Eylül, İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşudur. Buna uygun bir kutlama yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu düşünceme katılıyorlarsa da buna uygun davranmalarını rica ediyorum.  Eylül için kavram kargaşaları oluşursa İsmail Kahraman gibi türler oluşur. Eğer tarih öğrenmek istiyorlarsa konuşuruz. 9 Eylül düşmanın denize döküldüğü, kurtuluş mücadelesinin taçlandığı mücadeledir diye belediye başkanının konuşması var. Ben belediye başkanımız ile siyasi polemiğe girmiyorum. Kürsüde söylediğini afişe yansıtmasını temenni ediyorum. Her günü de kendi anlam ve önemi içinde kutlayalım. 26 Ağustos’ta Türk milletinin mücadelesi taarruz olmuş 30 Ağustos'ta zafer olmuş, 9 Eylül’de kurtuluş olmuş,  11 Eylül'de ateşkes olmuştur, 29 Ekim’de de Cumhuriyet olmuştur. Bunların hepsinin 100'üncü yılını kutladığımız günler içinde yaşıyoruz. Barışı kutlayacaksak 24 Temmuz 2023 tarihinde de burada olacağım ve el birliği ile barışı kutlayacağız. Cumhuriyeti de 29 Ekim 2023’de kutlayacağız.  Bu iktidar varken de bunun aslına uygun kutlanamayacağı yönünde endişem var” dedi.

İZMİRLİ OLMANIN SORUMLULUĞU İLE KONUŞURUM
Dervişoğlu ayrıca “Önümüzdeki hafta İzmir'in kurtuluşunu kutlayacağız, yarın da fuarın açılışını gerçekleştireceğiz. İzmir Fuarı’nın İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. 9 Eylül kutlamalarından İzmir’e yakışır bir biçimde gerçekleşmesi olan inancımı muhafaza ettiğimi belirtiyorum. Zaferler zafer gibi, barışlar barış gibi kutlanır. Hepsinin birbirleriyle bağlantısı vardır. Bu konuda geçen hafta yaptığım bir paylaşıma bağlı olarak çeşitli spekülasyonlar yapılmıştır. Spekülasyona gerek yok. Ben bazen siyaset sorumluluğum ile bazen İzmir'de yaşayan biri olmanın sorumluluğu ile konuşurum. İzmir’de yaşayan biri zafer gününü zafer günü olarak kutlanmasını temenni etmem kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

 
Yusuf Talum'dan Göztepeye veda!
 
Erdoğan: Eğitim siyasete meze yapılmamalı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 2 Eylül 2022 Cuma 00:35

Demek iyi partiyi kurtaracak gene Ak parti olacaktır her yerde kurtarıcı...

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 1 Eylül 2022 Perşembe 20:09

İyi Parti Aydın Şengül gibi birisini transfer edecekse vay o partinin haline. Bir değil bin kere düşünün. Ülke siyasetinin Aydın Şengül gibilere ihtiyacı yok, sizin ihtiyacınız varsa bu ülkenin de size ihtiyacı yok.

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 1 Eylül 2022 Perşembe 15:20

Sayın Dervişoğlu,izmir büyük şehir belediyesinde yüksek maaş ile işe yerleştirme yapılıyor,iyi partiyede iş kontenjanı veriliyor sanırım ama büyük şehir belediyesinde işe yüksek maaş ile danışmanların kimler olduğunu biliyor musun uz? Bu konuda bilgi sahibi olduğunu herkes biliyor ama sizin partiniz bilmezlikten geliyor galiba...

Yorumu oyla      8      3  
ayşegul 1 Eylül 2022 Perşembe 14:34

dünkü Ak partilileri partine katınca ne olacak merak ediyorum sen de yavru Ak parti mi olacaksın?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den AOÇ açıklaması: 382 dekar azaldı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Atatürk Orman Çiftliği’nin arazi varlığı ...
CHP’li Kılıç’tan Samsun mesaisi: Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Başkan Sürekli'den 2023 mesajı: Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödeyeceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin göreve gelmesinin hemen ...
 
Genel başkana ev sahibi şoku! 'Afganistan'dan akrabam gelecek'
Kiracılar için “Almanya’dan oğlum gelecek” devri bitti, “Afganistan’dan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Zammı aklından geçirme!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Akşener, partisinin eğitim ilkelerini açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin eğitime ilişkin 6 ilkesini ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin sorunlarına talibim
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partisinin grup toplantısında ...
Bakan Soylu'dan THODEX açıklaması
Ankara'da bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in firari ...
MSB, radar kayıtlarını NATO'ya gönderecek
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın S-300 tacizinin radar kayıtlarının ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva