HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2022 Çarşamba - 13:37

AK Partili Sürekli’den Soyer'e tepki: CHP’li olunca soruşturma açılamaz mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik açılan üç ayrı soruşturma ile ilgili süreci değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer’in ‘bedel ödemeye hazırım’ sözü ile ilgili olarak “Sloganik söylemler bunlar. Vahim iddialar var. Bir tane terör örgütü uzantısı ile ilintili birinin yurt dışında olmasına rağmen burada maaş aldığı yönünde soruşturma var. Soruşturma yapılmayacak mı? CHP'li belediye başkanı olmak demek yargıdan muaf olmak demek mi? Böyle bir şey mi bekliyorlar? Bu kabul edilemez bir şey” dedi.

AK Partili Sürekli’den Soyer e tepki: CHP’li olunca soruşturma açılamaz mı?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'in Kurtuluşunun 100’ncü Yılı etkinliklerinde kullandığı sözler tartışmalara neden olmuştu.

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepkilerini dile getirirken aynı süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından Tunç Soyer hakkında 3 ayrı konuda soruşturma açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer soruşturmalar ile ilgili ‘bedel ödemeye hazırım’ ifadelerini kullanırken CHP kanadından ise ‘siyasi dava’ çıkışları yapılmıştı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Soyer’e açılan soruşturmaları Sonsöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar'a değerlendirdi.

BEN DE SORUŞTURMA GEÇİRDİM
Kendisinin meclis üyesi olduğu dönemde soruşturma geçirdiğini kaydeden Bakan Sürekli, Soyer’i hedef alarak “Yalan rüzgarı devam ediyor. Bunlar rutin faaliyetlerdir. Abdül Batur burada söyledi.  ‘AK Partili belediyelerde de müfettişler var’ diye. Abdül Batur Bey çok samimi bir şekilde söylemiş. Ben de yargılandım.  Büyükşehir belediye meclis üyeliğimden dolayı… İki CHP'li milletvekili var, adlarını söylemem doğru olmaz ve Aziz Kocaoğlu ile birlikte… Bir plan tadilatı oy birliği ile geçmiş. Ben 5 yıl görev yaptım. AK Parti grubu birçok konuya hayır oyu veriyordu. Evet oyu verdiğimiz işlemlerden dolayı 6 soruşturma geçirdik. Bunlardan birinde dava açıldı, birini de Sayıştay’dan döndü. Dönmese zimmet çıkacaktı. Büyükşehir’de plan tadilatına evet demişiz ve yargılandık. Ben ve iki CHP’li vekil dokunulmazlığımız var diye bizi beklettiler. Herkes beraat etti ve biz yargılanalım dedik. Benim vekilliğim bitti, ben beraat ettim. Diğer iki arkadaşın vekilliği devam ediyor. Biterse onlar da beraat edecek. Bunlar doğal şeyler. Büyükşehir Belediye başkanlığı ya da farklı bir görevde iseniz bunlar normal” diye konuştu.

SORUŞTURMA YAPILMAYACAK MI?
Soyer’in “bedel ödemeye hazırım” söylemlerine tepki gösteren Sürekli, “Sloganik söylemler bunlar. Vahim iddialar var. Bir tane terör örgütü uzantısı ile ilintili birinin yurt dışında olmasına rağmen burada maaş aldığı yönünde soruşturma var. Soruşturma yapılmayacak mı? CHP'li belediye başkanı olmak demek yargıdan muaf olmak demek mi? Böyle bir şey mi bekliyorlar? Bu kabul edilemez bir şey. 2014-2019 arasında Bergama Belediye Başkanı görev yaparken ben avukatıydım, beraat etti. Sıtkı İçerli vardı, 8 davası vardı hepsi bitti. Yani bunlar gayet doğal. Onlar söyleyecek, biz söyleyeceğiz, İzmirliler ve Türk milleti kararını verir. Her söylenenin ardına düşecek değiliz. Bu kokunun, ulaşımın, kentsel dönüşümün oluşturduğu sıkıntıları bertaraf etmek için siz 9 Eylül’de öyle bir konuşma yaparsınız, ondan sonra davalarla ilgili bunu dersiniz... Kendi tabanınızın dikkatini o tarafa çekersiniz. Arkadaşlar bunu tercih ediyor. Kokuyu, ulaşımı ve kentsel dönüşümü de İzmirliler çekiyor” ifadeleri kullandı.

 
400 bin liralık altın çalan şüpheli yakalandı
 
Torun'dan Soylu’ya: Fotoromanlık yetmedi mi?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dert başka olunca 12 Ekim 2022 Çarşamba 16:25

Komik açıklamalar. Siyasi kararlar olduğunu herkes biliyor. 9 Eylül konuşmasından sonra soruşturma açtınız. Açık açık deyin ki biz Atatürk'e karşıyız.

Yorumu oyla      6      3  
gazo 12 Ekim 2022 Çarşamba 15:50

İstanbul,ankara,balıkesir,antalya ve bir yığın belediyenizde yolsuzlukları unutmadık hangisi yargılandı?Görevden aldığınız bld.başkanlarını niçin görevden aldınız.Ama yakındır hepiniz yargılanacaaksınız.

Yorumu oyla      7      3  
hadi ordan 12 Ekim 2022 Çarşamba 14:27

azız başkanı sızın zıhnıyet 300 yıl ıle yargıladı beraat etti belediyede mufettiş eksik olmuyo parsel fetocu melih ise serbest dolaşıyo soruşturma yok arınç yalanmı söledi ? hepiniz yargılanacaksınız!!! hesabını verıceksınız

Yorumu oyla      13      4  
T.C. Vatandaşı 12 Ekim 2022 Çarşamba 13:58

Kendini yargı yerine koyarak konuşmak, bu güzelim ülkemde moda oldu artık. RTÜK'de aynısını yapıyor. Bir konu buluyor yargılıyor ve de uyguluyor. O zaman sıradan bir vatandaş olarak soruyorum, peki "Hukuk Devleti" kavramına ne oldu şimdi?

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den cezaevi plan eleştirisi: Buca'nın bağrına hançer!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca’da yapılan ...
Çelebi için yeni iddia: 3 defa davet ettim, kabul etmişti!
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'ye ...
CHP'li Beko'dan 'ayrımcılık' çıkışı: İstanbul'a 60 milyar, İzmir'e 3 bin!
İstanbul’un metro yatırım projesi için 60 milyar lira bütçe ayrıldığını ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Polat Alemdar kılıklı bu adam kim be abi?
Muhittin AKBEL yazdı... Polat Alemdar kılıklı bu adam kim be abi?
Kılıçdaroğlu ABD'de öğrencilerle bir araya geldi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, John Hopkins Üniversitesi'nde öğrencilerle ...
CHP’li Bayır ‘görevi eşime bırakabilirim' dedi... 'Benden fazla emeği var'
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır parti eğitmeni olan eşi Tülay Bayır’ın ...
 
Bakan Akar Rus mevkidaşı ile görüştü
Bakan Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü. Ukrayna ve Suriye başta olmak ...
Lübnan tezkeresi TBMM'ye sunuldu
Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin ...
‘Arbede’ sonrası ilk kez konuştu: Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem!
Çiğli’de atıksu arıtma tesisi yakınlarında yaşanan arbedeyi değerlendiren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva