HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:14

AK Partili Kaya’dan sanayiciye ‘Yıldırım’ müjdeler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca ve Torbalı'da sanayicilerle buluştu.

AK Partili Kaya’dan sanayiciye ‘Yıldırım’ müjdeler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca ve Torbalı'da sanayicilerle buluştu, hükümet tarafından TBMM'ye sevk edilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İzmir'in yeni dönemde Başbakan Binali Yıldırım tarafından ortaya konulan hedefe ulaşması için de üzerlerine düşeni yerine getireceklerini belirten Kaya, "Başbakanımız Binali Yıldırım çıtayı koydu. İzmir, İstanbul ile yarışır hale gelecek. Bu her anlamda böyle olacak. Kente yapılan dev yatırımlar ve gerçekleştirecek mega projeler ivmeyi artıracak. İzmir'in sanayicisi de, işadamı da İstanbul ile yarışacak. İzmir artık çok farklı, çok daha şanslı. Çünkü, Türkiye'nin Başbakanı İzmir'in Milletvekili. Şimdi artık koşma zamanı. İzmir'in hak ettiği yere gelmesi için tüm imkanları seferber edeceğiz. Fırsatlar artacak, İzmir kazanacak." şeklinde konuştu.

SORUNLAR 'YILDIRIM HIZIYLA' ÇÖZÜLÜYOR

Kaya, ilk olarak Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin (BEGOS) idari binasında OSB yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. İzmir Defterdarı Tamer Utkucu'nun da katıldığı toplantıda BEGOS Müteşebbis Heyet Kurulu Başkanı Nedim Örün, Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Eroğlu ile buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, sanayicilerin sorunlarını dinledi.

YATIRIMCIYA BÜYÜK MÜJDELER

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin kendi bölgesinde jeopolitik konumu, ekonomik gelişmişlik seviyesi, ekonomik ve siyasi istikrarı itibarıyla en iyi ülke olduğunu hatırlatan Kaya, "Türkiye'nin yatırımcılar açısından daha cazip hale gelmesini hedefliyoruz. TBMM'de görüşmeye başladığımız Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye'nin finansal anlamda bölgesel yönetim merkezlerinin kurulduğu bir ülke olmasını sağlayacağız. Tasarı, ülkemizdeki sanayiciler ve işadamlarımız için de çok önemli düzenlemeler içeriyor. Yatırımlar ve işletmeler üzerindeki dolaylı vergi yüklerini aşağı çekiyoruz. Yıllık ortalama ihracat değerlerine göre yapılan sınıflandırmada, son 3 yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulunun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine, Bakanlar Kurulunca belirlenen esaslara göre 2 yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilebilmesi imkanı getiriyoruz" sözlerini sarf etti.

İZMİR-AYDIN OTOYOLU'NA YENİ GİRİŞ-ÇIKIŞ KAVŞAĞI VE GİŞE GELİYOR

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Buca'dan sonraki durağı, Torbalı'da kurulu bulunan Pancar Organize Sanayi Bölgesi oldu. Burada, Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve bir grup sanayiciyle buluşan Kaya'ya, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık eşlik etti. Karayolları Genel Müdürlüğü, Torbalı Belediyesi, Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ve İZTOB tarafından ortaklaşa hazırlanan, üzerine mutabakata varılan İzmir-Aydın Otoyolu Pancar Giriş-Çıkış Kavşağı ve Gişe Projesi'nin hızlandırılacağının müjdesini veren Kaya, "Sanayicimiz ve işadamlarımızın önünü açmak bizim görevimiz. Hem Torbalı sınırlarında bulunan Pancar Organize Sanayi Bölgesi, hem Menderes sınırlarında bulunan İZTOB Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmeler bu projeyle ulaşımda büyük rahatlamaya kavuşacaklar. Proje hızlanacak ve en kısa zamanda bitirilecek. Projenin bu safhaya gelmesinde büyük emekleri ve katkıları bulunan başta Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 
Fransa 3 büyük şehirde resepsiyonlarını iptal etti!
 
Tabip Odası’ndan Yıldırım’ın ‘acil servis’ sözlerine tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli Bergama’da halk günü yaptı, müjde yağdırdı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama’nın birkaç yıl ...
Çıray’dan ‘Suriyeli’ mesajları: Karşı çıkmamızın tek nedeni var…
CHP İzmir Milletvekili Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, “Bizim, Suriyelilere ...
Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
Başbakan Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine yönelik tartışmalara ...
 
CHP'li Sertel Çeşme'deki o projeleri Meclis'e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Folkart A.Ş.’nin Çeşme’nin ...
Sözcü Kalın'dan AP'ye sergi tepkisi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Parlamentosu'nda terör ...
Flaş karar: MHP Lideri Bahçeli ifade verecek
MHP Lideri Devlet Bahçeli, yarın saat 14.00'te Ankara adliyesine ifade vermeye gidecek.
 
Bakan Ala'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına ...
'Acil servislere artık kız bakmaya gidiliyor'
Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların artık acil servislere sadece tedavi ...
Flaş! Yıldırım'dan 'Bahoz Erdal' açıklaması
Hükümet kaynaklarına göre, PKK'nın üst düzey isimlerinden ''Bahoz Erdal'' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva