HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2016 Çarşamba - 08:46

Çıray’dan ‘Suriyeli’ mesajları: Karşı çıkmamızın tek nedeni var…

CHP İzmir Milletvekili Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, “Bizim, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkmamızın tek bir gerekçesi vardır; o da bizi buraya gönderen Türk milletinin refahı ve esenliğini sağlamaktır” dedi.

Çıray’dan ‘Suriyeli’ mesajları: Karşı çıkmamızın tek nedeni var…

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meclis oturumunda Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi hakkındaki önerge görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün Suriyeliler hakkında yapılan tartışmaların AKP’nin dış politika fiyaskolarının sonucu olduğunu söyledi.

İzmir Milletvekili Çıray, “Suriyeliyi vicdan adına vatandaş yaptığımızda Türk milletine en büyük vicdansızlığı yapmış olacağız. Yakında Esad'dan da özür dileyeceksiniz. Dün aforoz ettikleri Rusya'yı ve İsrail'i bugün burada aslanlar gibi savunanlar ve televizyondaki sözcüleriniz dönüp ertesi gün Esad'ı da savunmaya başlayacaklar” dedi.

BİZ BARIŞMALARINIZA KARŞI DEĞİLİZ
Çıray, hükümetin kriz yaşanan ülkelerle barışmalarını desteklediklerini ancak karşı oldukları şeyin barışların arkasındaki gizli barış anlaşmaları, barış yaparken bir bakanın petrol şirketinin çıkarlarının İsrail masasında görüşülmesi olduğunu anlattı.

AK Parti’nin Türk milletini temsil ettikleri için dış siyasetteki fiyaskolarına millî ve yerli bir muhalefet olarak üzüldüklerini ifade eden Çıray, “Fiilen yürütmeye el koymuş olan Cumhurbaşkanı Türk milletine daha umutsuz günler yaşatmaya kararlı gözüküyor. Felaketlerinde büyük pay sahibi olduğu Suriyelilerin Türkiye vatandaşı yapılabileceğine ilişkin açıklaması işte bu türden” dedi.

VİCDAN SURİYELİLERE Mİ, TÜRK MİLLETİNE Mİ?
Çıray, “Türkiye'ye sığınmış Suriyelilerin, Türkiye vatandaşlığına alınması demek Türk milletinin varlığına kastetmek demektir. Sonu, çocuklarımızın bu topraklardaki geleceğini yok edecek zincirleme bir tahrip sürecini tetikleyecek demektir. Ne dediğimi bilerek söylüyorum, bu kararın, IŞİD canileri, PKK katillerinin yarattığı acı ve keder tablosundan daha çok acı yaşatacağını göreceğiz. AKP iktidarının stratejik bozgunluk politikalarının kurbanı olan 3 milyon Suriyeliyi sözde vicdan adına vatandaş yaptığımız anda Türk milletine en büyük vicdansızlığı yapmış olacağız. Genç kuşakların geleceklerini karartacağız. Ben burada, gelecekte bu kararın suç ortağı olmadığımızı söylemek için konuşuyorum” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNE DÜŞMANLIK IRKÇILIKTIR
CHP İzmir Milletvekili, Suriyelilere karşı tepkilerin ‘ırkçılık’ olarak nitelenmeye çalışıldığını belirtirken bunun şerefsizlik olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Ben, Cumhurbaşkanı ve Davutoğlu'nun feci dış politikasının kurbanı olan Suriyelilerin bu topraklarda misafir edilmelerini ahlaki ve vicdani bir siyasi sorumluluk addediyorum. Bizim, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkmamızın tek bir gerekçesi vardır; o da bizi buraya gönderen Türk milletinin refahı ve esenliğini sağlamaktır. Irkçılık bir millete olan düşmanlıksa eğer, Türk milletinin düşmanları ırkçıdır arkadaşlar. Siz, Türk milletine düşmansınız.”

SGK VE EĞİTİM ÇÖKECEK, GERİLİM ARTACAK
“Türkiye'ye 3 milyon insanın kabul edilip edilmeyeceğine halk karar versin: Buyurun referanduma. Gelin, bu meseleleri televizyonların önünde, milletin önünde milletin meselelerini tartışalım. Bu milletten niye korkuyorsunuz? Bu gerçeklerin öğrenilmesinden niye korkuyorsunuz? Arkadaşlar, bu kadar insanı almak demek Türkiye'yi ekonomik olarak otuz yıl geriye götürmek demektir. SGK çökecek. Eğitimde korkunç yıkımlara sebep olacaksınız. Yeni ve baş edilmesi çok zor gerilim faktörlerini devreye sokuyorsunuz. İnsanların birbirlerinin -vatandaşı değil- kurdu oldukları bir düzen yaratıyorsunuz. Üçüncü olarak: Suriyelilerin dinsel fanatizm eğilimleri Türkiye'de zaten iyiden iyiye gerilen seküleriteyi tamamen yok edecektir. Ve insanları birbirine düşüreceksiniz.”

DEVLETİ YIKTINIZ ŞİMDİ SIRA TÜRK MİLLETİNDE
“Biz, Masum Suriyelilerin acı çekmesini istemeyiz. Ancak bizim önceliğimiz ve sorumluluğumuz şüphesiz Türk milletine karşıdır. Bu konuda ısrarcı olduğumu düşünebilirsiniz. Doğrudur, ısrarcıyım. Bir felaketi önlemeye çalışıyorum. Böyle bir vatandaşlar topluluğunun nasıl bir Anayasa ortaya çıkaracağını bir düşünün bakalım. Anayasası olmayan bir devlet, hatta devleti yıktınız. Anayasası olmayan devlet olmaz. Anayasayı askıya alıp devleti yıktınız, yetmedi şimdi Türk milletini yok etmeye çalışıyorsunuz. İzin verirsek namerdiz!”

 
Mahkemeden 'istismar' davasında emsal karar!
 
Selvitopu’na Tarihi Çarşı için destek talebi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Temmuz 2016 Perşembe 07:47

referandum yaparsanız YSK ellerinde. SEÇSİS diye bir amerikan yazılımı var. Referandum dada mülteciler kalsın der kazanır bunlar. Referanduma hayır diyoruz. Suriyeli mülteciler geri gönderilmeli sınırdışı edilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
Başbakan Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine yönelik tartışmalara ...
CHP'li Sertel Çeşme'deki o projeleri Meclis'e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Folkart A.Ş.’nin Çeşme’nin ...
Sözcü Kalın'dan AP'ye sergi tepkisi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Parlamentosu'nda terör ...
 
Flaş karar: MHP Lideri Bahçeli ifade verecek
MHP Lideri Devlet Bahçeli, yarın saat 14.00'te Ankara adliyesine ifade vermeye gidecek.
Bakan Ala'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına ...
'Acil servislere artık kız bakmaya gidiliyor'
Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların artık acil servislere sadece tedavi ...
 
Flaş! Yıldırım'dan 'Bahoz Erdal' açıklaması
Hükümet kaynaklarına göre, PKK'nın üst düzey isimlerinden ''Bahoz Erdal'' ...
Meclis'te 'iç tüzük' mutabakatı: 4 parti uzlaştı!
Meclis iç tüzük değişikliği için 4 parti anlaştı. Kurulacak uzlaşma komisyonu ...
Demirtaş’tan İzmir’de ‘dayanışma’ mesaisi
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş dayanışma yemeği için İzmir’e geliyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva