HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2022 Pazar - 10:55

AK Partili Kaya: CHP'nin Karaburun'a çaktığı bir çivi bile yok!

AK Parti İzmir Miletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki yoğun çalışmalarını Karaburun'da sürdürdü. Mordoğan bölgesinde ve Karaburun'da vatandaşlarla buluşan Kaya, Büyükşehir'in Karaburun'u hizmetsizliğe ve yoksunluğa terk ettiğini ifade etti. Karaburun'un bu durumu hak etmediğini söyleyen Kaya, "Binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan, doğal ve kültürel özellikleriyle cenneti andıran bir köşe olan Karaburun Yarımadası, CHP'li yerel yönetimler tarafından adeta kaderine terk edilmiş durumda. Hem kendileri hizmet yapmıyorlar, hem de bizim yapmak istediğimiz hizmetleri engellemek istiyorlar" dedi

AK Partili Kaya: CHP nin Karaburun a çaktığı bir çivi bile yok!

Karaburun'daki programlarına Mordoğan'da başlayan Kaya, Mordoğan Mahallesi Muhtarı Şaban Ok'u ziyaret etti. Mordoğan'da esnaf ziyaretleri de yapan Kaya, bölge sakinleriyle buluştu. Mordoğan'da Muhtar Ok'un ve vatandaşların Yat Limanı talebi üzerine konuşan Kaya, "Biz Karaburun'a son derece modern, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek bir Yat Limanı yapacaktık. Ama ÇED süreci içinde yapılan itirazlar sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. Şimdi Mordoğan halkı Yat Limanı istiyor. Halihazırdaki liman genişletilerek buraya en az 350 tekne kapasiteli bir Marina yapılabilir. Ama CHP zihniyeti bunu istemez. Dava açmazlarsa, engellemezlerse bunu yaparız" dedi. 

KARABURUN, BARAJLAR ŞEHRİ OLDU 

Mordoğan'ın ardından Kösedere Mahallesi'ne geçen Kaya, burada Kösedere Mahallesi Muhtarı Mehmet Özduran ve Eğlenhoca Mahallesi Muhtarı Çağlayan Devrim ile buluştu. Her iki mahalle muhtarının da sorunlarını dinleyen ve taleplerini alan Kaya, bölge sakinleriyle de buluştu. Mordoğan, Bozköy, Salman ve Karareis Barajları ile Karaburun'un içme suyu sıkıntısını çözdüklerini, yarımadadaki binlerce dekar tarım arazisinin modern sulama ile tanıştığını hatırlatan Kaya, "AK Parti hükümetleri döneminde Karaburun'a birçok yatırım yapıldı. İnşa ettiğimiz barajlarla içme suyu sıkıntısını çözdük, tarımsal sulamada devrim gerçekleştirdik. Karaburun, barajlar şehri oldu. Biz su sorununu çözdük, ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi kayıp kaçakları azaltamadı, eksik şebekeleri yenileyemedi ve iyi bir su yönetimi yapamadı. Maalesef bunu da üzülerek görüyoruz. Karaburun'a modern bir Devlet Hastanesi inşa ettik ve hizmete açtık. Bizim Karaburun'a hizmet etme sevdamız var. CHP'nin ise bu bölgeye çaktığı bir çivi yok. CHP'li Soyer, Karaburun'a 168 Milyon yatırım yaptıklarını iddia etmiş. Sorduk, soruşturduk Karaburun'da bu yatırımları gören bir kişi bile yok. Hayal yapıp hayal satıyorlar" şeklinde konuştu.

"BELEDİYEYİ EŞ-DOST-AKRABA BELEDİYESİ HALİNE GETİRMİŞLER"

Karaburun'da muhtarlarla buluşmaya devam eden Kaya, Tepeboz Mahallesi Yeniliman mevkiinde Parlak Mahallesi Muhtarı Kadriye Gültekin, Sarpıncık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yonca, Salman Mahallesi Muhtarı Barış Sevinç ve Haseki Mahallesi Muhtarı Mehmet Balıkçı ile bir araya geldi. CHP'li Karaburun Belediyesi'nin eş-dost-akraba belediyesi haline geldiğini hatırlatan Kaya, "Karaburun'da CHP'li Belediye Başkanı hakkında birçok iddia olduğunu görüyoruz. Belediyeyi eş-dost-akraba belediyesi haline getirmişler. Karaburun'a, bu güzel ilçemize yazık ediyorlar. Her şey hemşehrilerimizin gözleri önünde cerayan ediyor. Yapılan yanlış işlerin hesabını vakti zamanı gelince millet soracaktır. Biz Karaburun'a hizmet ederken, bunlar kendilerine hizmet etmiş" dedi.

KARABURUN'A TOKİ SÖZÜ 

AK Parti hükümetleri döneminde Karaburun'a yapılan eserlerin ortada olduğunu ifade eden Kaya'dan ilçeye TOKİ sözü geldi. Engellemeye çalışsalar da bu hizmeti ilçeye kazandıracaklarını belirten Kaya, "Eserlerimiz ortada, yaptığımız hizmetlerden her gün kendileri de faydalanıyor. 52.6 kilometre uzunluğundaki Balıklıova-Mordoğan- Karaburun Yolu'nu yaptık. Yaklaşık 1 buçuk saat süren yol 40 dakikaya indi. Hemşehrilerimiz güvenli ve konforlu bir biçimde seyahat imkanına kavuştu. Ama unutmadık, o yolu yaparken de bize davalar açtılar, 'istemezük' dediler. Şimdi TOKİ diyoruz, ilçedeki dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapalım diyoruz, onu da istemiyorlar. Engellemek istiyorlar, davalarla tehdit ediyorlar. Ama nasıl yolu yaptıysak, TOKİ konutlarını da yaparız. Hemşehrilerimiz, yeşil içinde, doğayla barışık, güvenli, sağlıklı, kimlikli, yatay mimariyle inşa edilmiş, mahalle kültürünü yaşatan konutlarda oturacak" dedi.

 
Fırsatçı kiracılar... Tahliye süresini kullanıyorlar!
 
Eşine 'hayat' hediyesi verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 13 Şubat 2022 Pazar 13:11

Hastane yapıldı. Dr. olarak sadece diş doktoru var.

Yorumu oyla      2      4  
Atilla Kamar 13 Şubat 2022 Pazar 13:07

Karareis barajı Çeşme için yapıldı ve Karaburun a verilmeyecek. Diğerleri ise henüz belediye ye verilmedi. Eğlenhoca da yapılan 10 yıldır su birikmiş halde bekliyor.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özel’den 'yaygara' açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın elektrik ve doğalgaz faturalarına ...
6 muhalefet partisi lideri biraraya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ...
Akşener'den Erdoğan'a istikrar çağrısı!
Akşener, "Nebati Bakan’ın soruları olursa arkadaşlarımı arasın, çekinmesin" dedi
 
Çavuşoğlu: Rusya işgale kalkışırsa doğru olmaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te Rusya ve Ukrayna arasında ...
Cumhur İttifakı temel atma törenine katılmayacak... 'Davet edildik ama...'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ Buca ...
AK Parti Dağ'dan 'Çevik Bir' yorumu: Hayal kırıklığımı anlatmam mümkün değil…
Buca'da yer alan ve eski adı 'Çevik Bir' olan meydanın isminin 'Demokrasi ...
 
CHP'li Arslan'dan, hükümete sert eleştiri: Yastık altında altın yok fatura var!
Elektrik fiyatları üzerinden hükümete yüklenen Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Partili Sürekli, üreticiyle buluştu: Biz Büyükşehir gibi yerimizde saymıyoruz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Tire ve Küçük Menderes Havzası’ndaki ...
Kılıçdaroğlu'na tepki: Muhalefet değil kanunsuzluk
AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva