HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2022 Cumartesi - 17:21

AK Parti Dağ'dan 'Çevik Bir' yorumu: Hayal kırıklığımı anlatmam mümkün değil…

Buca'da yer alan ve eski adı 'Çevik Bir' olan meydanın isminin 'Demokrasi Meydanı' olarak değiştirilmesini hakkında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, "Buraya Çevik Bir ismi verildiğinde üzülmüştüm. TV'de gördüğümde hayal kırıklığımı anlatmam mümkün değil... O günden bu güne buranın ismi acaba nasıl değişir diye içimde hep ukde kaldı. Belediyede hep belediye meclis üyelerimiz zorladı, teşkilatlarımız çaba verdi" dedi

AK Parti Dağ dan  Çevik Bir  yorumu: Hayal kırıklığımı anlatmam mümkün değil…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- 28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine gönderilerek rütbeleri sökülen Çevik Bir’in isminin Buca’daki bir meydanda olması ile ilgili olarak AK Parti ve MHP somut adım gelmiş ve konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşıyarak önerge vermişti.

Meclis Üyeleri tarafından getirilen önergeler kısmında yer alan öneriye göre, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ismini İzmir'de görev almış eski belediye başkanlarından birinin ya da eski bakanlardan birinin isminin verilmesi önerisinde bulunmuştu.

Önerisi değerlendiren Hukuk Komisyonu ise AK Parti ve MHP'nin "Buca eski belediye başkanlarından veya eski Bakanlarından, Milletvekillerinden bir ismin verilmesi" önerisini yapılan düzenleme ile "Çevik Bir adının kaldırılarak aynı meydana Demokrasi Meydanı isminin verilmesi” olarak değiştirmiş ve ilgili değişiklik sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önerge oy birliği ile kabul edilerek Çevik Bir Meydanı, Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmişti.

Yapılan değişiklik sonrası tabelalarda meydanın ismi değiştirilirken, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de katılımları ile Demokrasi Meydanı'nda 'Demokrasi Şöleni' etkinliği düzenledi.

DAĞ: PANDEMİYİ  ÖN GÖRMÜŞ VE BUNA GÖRE YATIRIMIMIZI YAPMIŞIZ GİBİ OLDU
Düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ demokrasi ve sağlık sistemi üzerinden açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı:

"Biz yaşamak ve yaşatma üzere varız.  Seçime daha 15 ay var ancak Buca teşkilatımız seçime her zamankinden daha hazır bir şekilde hazır duruyor. Buraya biraz geç kaldık, ben bu yüzden özür diliyorum. Burada niye bir araya geldiğimizi konuşacağız. Tarihi bir zamanı burada yaşıyoruz. Bu tarihi ana, zamana geçmeden önce bu günümüzü ve geleceğimiz konuşmakta fayda var. Çünkü biz sizlere anlatacağız sizler de ulaşabildiğiniz kadar Buca'nın her mahallesindeki insanlara bu durumları anlatacaksınız. 2 yıldan bu yana  dünya çok farklı dönem geçiriyor. Hep birlikte bunu yaşıyoruz. Geçen sene tam bugün sokağa çıkma yasaklarını olduğu ve neredeyse bundan dolayı birçok sektörün durma noktasına geldiği süreçleri geride bıraktık .Dünyadaki herkes için zordu. İnsanlarımız için esnaf için çok büyük zorlukları vardır. Esas büyük zorluk bu dönemde ülkeyi yönetenlerin yaşadığı zorluklar. Bazı kararları almak çok kolay süreç olmadı. Tüm kararları istişare ile aldık. O zor süreçleri geride bıraktık. Baktığımızda pandemi sağlık üzerine oluşan bir süreç 20 senede biz sağlık alanında yaptığımız yatırımlar ile açıkçası neredeyse bu pandemiyi  ön görmüş ve buna göre yatırımımızı yapmışız gibi oldu."

EĞER BÖYLE BİR TANE ÖRNEK OLSAYDI…
Buca Hastanesi'nin yakın süreçte açılacağını da vurgulayan Dağ, sağlık sisteminde oldukça başarılı olduklarını vurgularken "Neredeyse her ilçede yaptığımız yeni hastaneler var. İnşallah Buca hastanemizde en yakın sürede hizmete kavuşacaktır. Mart ayı sonu Nisan başı gibi hizmete açılacaktır. Bizim sağlık alanında yaptıklarımız çok önemli işler. Burada şehir hastaneleri... Birileri ne gerek var diyordu, israf diyordu. Şimdi ağızlarını açamıyorlar. Çünkü ne kadar gerekli olduğunu görmüş oldurlar. Sağlıkta yaptığımız bu yatırımlarla açıkçası neredeyse bu süreci tahmin edip halkımız, milletimiz hastanede gelişmiş ülkenin aksine ölüme terk etmedik. Onlar huzur evlerindeki yaşlıların ölüme terk ettiler, yoğun bakımlara almadılar biz bunu yapmadık. Eğer böyle bir tane örnek olsaydı bu yalancı medya bunu defalarca döndüre döndüre yayın yapardı. Biz o sürecin sıkıntılarını bugünlerde de yaşıyoruz. Bundan 2-3 ay önce sizleri ziyaret ettiğimizde daha farklı şeyler konuşuyorduk. Hem gıda ki artışlar, hem dolar kurundaki artışlar ve biz o zaman da demiştik bunlar spekülatif hareketler zamanla yerine tutacak dedik" dedi.

BİZİM YAPTIĞIMIZ HİÇBİR İŞTE MİLLETİMİZ ALEYHİNDE BİR ŞEY BULAMAZSINIZ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin AK Parti hükümetinin yapmak istediği enerji yatırımlarını engellediğini de belirten Dağ şu ifadeleri kullandı:

"Bugünlerde de elektrik ile ilgili sıkıntı bizlere de geliyor. Biz bunu da sadece elektik faturalarında değil enflasyonda, vatandaşın enflasyon karşısında ezilmemesi için üzerimize düşeni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Gıda ile ilgili yüzde 8 olan KDV yüzde 1'e indirildi. Bu halkımızı düşünmedir. Yatırım, istihdam, büyüme ve cari fazla önümüzdeki süreçte bunun meyvelerini yavaş yavaş görmeye başladık, bundan sonra görmeye devam edeceğiz. Enerji demişken… Enerji dediğimiz meselede yapmanız gereken iş, dışa bağımlılığı ortadan kaldırmaktır. Bizim sıkıntımız dışa bağımlı ülke olmak zorunda kalıyor olmamız. Biz bunu ortadan kaldırmak için hamleler yaptık, engeli ise CHP oldu. HES yapalım dediğimizde, yapmayın diyen kimdi? RES yapalım dediğimizde kimler karşı çıktı? GES yapalım dediğimiz de kim karşı çıktı? Nükleere de karşı çıktılar… Çevrecilikte bizimle yarışamazsınız. Biz sizden daha çevreciyiz.  Allah vermiş rüzgarı, güneşi ve aklı kullan demiş. Şimdi çıkmış fatura ödemem diyor. Sizin hayatınız yalan üzerine kurulu. Gelir o zaman bu meseleyi çözmeye çalışır. Bunları anlatacağız, bunlar basit şeyler. Bizim yaptığımız hiçbir işte milletimiz aleyhinde bir şey bulamazsınız."

DEMOKRASİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLUR
Demokrasi Meydanı isminin önemine dikkat çeken ve geçmişte meydandan her geçişinde içinin sızladığını belirten Dağ, "Bu meydan… Ben 1996'da İzmir'de ilk Buca'ya geldim. Bu muhitte çok dolaşmışlığım var. Şu meydandan geçerken  hep yüreğim cız etti. Buraya Çevik Bir ismi verildiğinde üzülmüştüm. TV'de gördüğümde hayal kırıklığımı anlatmam mümkün değil. O günden bu güne buranın ismi acaba nasıl değişir diye içimde hep ukde kaldı. Belediyede hep belediye meclis üyelerimiz zorladı, teşkilatlarımız çaba verdi. İzmir ve Buca demokrasinin anıldığı, özgürlüğün sonuna kadar var olduğu ve demokrasi ile anılmış bir şehir. Dolayısıyla İzmir ve Buca'ya demokrasiye engel olan, set koyan, demokrasiye balas ayarı yaptık diyenin ismi bir meydana yakışmıyordu. Bu uzun uğraşlarımız  sonucunda meyvesini aldık. Ne Büyükşehir ne de Buca'da çoğunluk maalesef bizde olmadı. Meclis üyelerimizin yaptığı öneri ile birlikte Büyükşehir Meclisinden oy birliği ile birilerine kapak olacağı şeklinde bu meydan Demokrasi Meydanı oldu. Bütün Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine demokratik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Demokrasi lafta, sözde olmaz. Demokrasi dediğin iş icraatla olur. Bu ülkenin üstüne FETÖ vesayeti kurmak istediler Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir adam buna da engel oldu" diye konuştu.

 
Ödemiş'te uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
 
İzmir Kent Konseyi başkanını seçti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demokrat 12 Şubat 2022 Cumartesi 20:48

öğle sıralarında çevik bir meydanından geçtim. sandımki elektrik ve doğalgaz ve diğer zamlar protesto ediliyor sandım

Yorumu oyla      3      3  
BUCALI 12 Şubat 2022 Cumartesi 19:09

BUCA YI VE BUCALIYI TANIMAYAN YÖNETİCİLER BU KARARIN ALTINA İMZA ATMIŞ.BU OLAY 2010 DADA GÜNDEME GELMİŞTİ VE DÖNEM BAŞKANI MECLİSTE YAPTIĞI KONUŞMADAN SONRA İMZALAYANLAR UTANMIŞ ÖNERİ GERİ ÇEKİLMİŞTİ BUCA HALKI İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL GENİŞ MEYDANLAR PARKLAR VE YOLLAR BEKLİYOR BU KARA GÜNÜ BİRLİK ALINMIŞ GÜNDEM DEĞİŞTIRMEK İÇİN ALINMIŞ BİR KARAR AMA BENCE AKP YE YAKIŞMIŞ

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan, hükümete sert eleştiri: Yastık altında altın yok fatura var!
Elektrik fiyatları üzerinden hükümete yüklenen Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Partili Sürekli, üreticiyle buluştu: Biz Büyükşehir gibi yerimizde saymıyoruz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Tire ve Küçük Menderes Havzası’ndaki ...
Kılıçdaroğlu'na tepki: Muhalefet değil kanunsuzluk
AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ...
 
CHP'li vekiller çalışmalara merkezden başladı: 'İnsanlar brokoli gibi…'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, sahada gerçekleştirilen ...
AK Partili Nasır'dan yat limanı müjdesi!
AK Partili İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir ve Ege'nin yat turizminde ...
CHP'li Arslan'dan AK Partili Kırkpınar'a davet: Pazara birlikte gidelim!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'a çağrıda bulunan Cumhuriyet ...
 
CHP'li Sertel'den tepki: Engelli vatandaşlar aylık 842 TL ile nasıl geçinecek?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e Urla salvosu!
Urla'da saha çalışması yapan AK Partili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir ...
Üç partiden Ayşenur Arslan hakkında suç duyurusu
AK Parti, MHP ve BBP, Ayşenur Arslan hakkında, Türk Mukavemet Teşkilatı'na ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva