HABERLER>POLİTİKA
13 Eylül 2022 Salı - 11:48

AK Partili Kaya açıkladı... İnciraltı'nda sona doğru!

Kent gündeminde tartışmalara neden olan İnciraltı Planları ile ilgili sona gelindiğini açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya “İzmir’de yıllardır davalar, çekişmeler sonucunda böyle bir alan kalmış. Buradan İzmir kazanacak. İzmir sağlık turizminde Avrupa'da 1 numaralı kent olacak. Alternatifler çok ancak tesis yok. Öyle Tunç Soyer'in söylemleri gibi olmaz” dedi.

AK Partili Kaya açıkladı... İnciraltı nda sona doğru!

EGEDESONSÖZ – İzmir'in 'prestij projesi' olarak ifade edilen projelerinden biri olan İnciraltı Planları tartışmalara neden olmuş, İnciraltı ile yakından ilgilenen ve bölge halkına destek olacağını duyuran AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları'na bağlı meslek odaları sık sık karşı karşıya gelmişti.

Bakanlığın planlama çalışması devam ederken, önümüzdeki günlerde toplanacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Koruma Kurulu planlarını masaya yatıracak. Kurulun planlama alanı içerisindeki parsellerin tarım dışında bir faaliyet yapılmasına onay vermesi halinde, bakanlığın planları askıya çıkarması bekleniyor.

Planlama süreci ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, planların hayata geçmesi halinde İzmir’in sağlık turizminde bir numaralı kent olacağını dile getirdi.

İNCİRALTI İÇİN SONA GELİNDİ’
İnciraltı planları hakkında sonda oldukların belirten Kaya, “Orada dernek yönetimi ile bir araya geldik, yarın onla ilgili de Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Tarım Bakanlığı’nda Toprak Koruma Kurulu kararı var. bununla ilgili bir komisyon kuruluyor bu onaylandığı zaman bakanlık planı ilan edecek. Sondayız yani. Biz ilk kısmını çok hızlı geçtik. Ancak yaşadığımız tahlihsizlikleri de dernek ile yaptığımız toplantıda ifade ettim. Tarım bakanı, Tarım Bakan yardımcısı değişti, bunlar hiç hesapta olmayan durumlar. Başbakanımız ile Tarım Bakanımızın son bir araya geldiği toplantıda da bunlar konuşuldu. Çeşme Projesi’ni de konuşuruz ancak burası gerçekten çok önemli. İzmir’de yıllardır davalar, çekişmeler sonucunda böyle bir alan kalmış. Buradan İzmir kazanacak. İzmir sağlık turizminde Avrupa'da 1 numaralı kent olacak. Alternatifler çok ancak tesis yok. Öyle Tunç Soyer'in söylemleri gibi olmaz” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE BAYRAMDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÇOK CİDDİ BİR TEVECCÜH GÖRÜYORUZ
Anketlerde iktidar partisinin oylarının düştüğü yönündeki iddiaları ve kendilerinin anketleri nasıl gördüğünün sorulmasını değerlendiren Kaya, “Sizin yayınınıza çıkan CHP’lilerin gözlerine baktığınızda zaten görürsünüz. Onlar da inanmıyor. Benim için anket sahadır, vatandaşlarımızın tavrıdır. Ben gözlemledim. Karabağlar’da geçen seneki durum neydi, şimdi ne onları gözlemleme şansımız oluyor. Özellikle bayramdan sonraki süreçte çok ciddi bir teveccüh görüyoruz. Bu sadece İzmir’de değil, Manisa, Kütahya’da da gördüm. Ben çok ciddi bir ivme görüyorum. Burada 6’lı masa yok. 6’lı masa vatandaşlarımızda hiçbir ilgi uyandırmamış. İzmir’de de 25 yıllık CHP yönetimi sonunda CHP şehir merkezinde sokağa çıkamaz hale gelmiştir. Özellikle bayramdan sonra yaptığım gezilerde gördüm insanlar feryat figan. Tunç Soyer özellikle vatandaşlar için bardağı taşıran son damla olmuş. Daha yerel yönetim hizmetlerinde ilçe ve büyükşehir nezdinde başarılı olmayan bir partinin ülke yönetiminde başarılı olmayacağı çok bellidir” dedi.

‘CHP’LİLERİN TEK İŞİ EL KALDIRIP İNDİRMEKTİ’
İzmir depreminin ardından Bayraklı'da kura dışı kalan 25 ailenin mağduriyetini çözmek için çalışma yaptıklarını ve bu aileler için yer arayışlarına devam ettiklerini söyleyen Kaya, “Uzundere’den atıyorlarmış. İZDEDA ve vatandaşlarımız tepki gösterdi sanırım geri adım attılar. Ne yaptılar ya? Söylüyorum hep, hasar gören parkları bile düzenleyemediler. Bizim yaptığımız konutlar, kredi çalışmalar belli. Emsal artışı dediler, bizde şu şekilde yapın dedik farklı şekilde yaptılar konu mahkemelik. Kurada çıkmayan 1 ve 3’ncü proje alanında 25 hemşerimiz var. Israrla dediler ki biz mevcut yerlerimizde istiyoruz, orada da bir trafo binası yükseliyordu. Hemen hemşehrilerimizden talep geldi trafo olmasın dendi. Bizde nerede konut yaparız diye düşünüyorduk. Burayı TEİAŞ ile Büyükşehir takas gerçekleştirsin, bizde 25 hemşehrimize küçük bir parça versinler, bizde binayı yapalım dedik. Bayraklı ve Büyükşehir Belediyeleri tamam dedi. Yazışmalar yapıldı takas yapıldı ve icraat kısmına geldi, alanın bir kısmının yeşil alan dışına çıkarılması geldi. CHP'liler için tek iş el kaldırıp indirmekti. Ancak bunu yapmadılar. Reddettiler. Alan bu amaçla tahsis edilmişti. Bize bunu deseydiniz bizde TEİAŞ ile bir formül düşünürdük. Neden 2 yıl kaybettirdiniz? Şimdi bu konu kaldı. Biz geçen yine bir toplantı yaptık ancak 2 yıl kaybettirdi CHP bize. El kaldırıp el indireceksin bu kadar basit. 25 vatandaş için yer arayışı içindeyiz. Biz Büyükşehir’den gelen haberi bekliyoruz. Biz 1 vatandaşın mağdur olacağı işin içinde bile olmayız. Şehir hastanesindeki konutların da tamamlanmasına az kaldı. Biz verdiğimiz sözleri teker teker yapmaya devam ediyoruz. Tüm bunları İZDEDA koordinasyonunda yapıyoruz” dedi.

‘SOYER KONUKLARIN GÖZÜNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘tarım’ ile ilgili sözlerini Dikili Tarıma Dayalı OSB üzerinden eleştiren Kaya, “Tunç Soyer tarım tarım diye konuşuyor. Ancak Dikili'de ki Tarım OSB’yi desteklemeyen tek isim Tunç Soyer. Baştan yanındayım dedi sonra çark etti. ‘Yasa var ve hükümet yüzde 1’ini bütçenin tarım desteklerine ayırması lazım ve ayırmıyor’ diyor Soyer. Bu yasayı AK Parti çıkardı 2006 yılında. İlk olarak bunu bilmesi lazım. Bizim 2022 yılı bütçemiz 1 Trilyon 750 milyar, tarıma ayırdığımız pay bütçenin 57 milyar 500 milyon yani bütçenin 3,3’üne tekabül ediyor. Ek bütçe ile 29 milyar tarım ve hayvancılığa destek verdik. Şimdi ikinci kısma gelelim. Biz İBB olarak bütçemizin yüzde 8’ini tarıma ayırdık diyor. 2022 bütçesi 12 milyar 500 bin TL. Tarımsal hizmetlere ayrılan pay ne kadar? 97 milyon TL. 10’da 1’i yani. Tunç Soyer yalan konuşuyor. Bu rakamlar Büyükşehir'in rakamları. Artık lütfen rakamları araştıralım biraz. Tunç Bey’e konulacak teşhis mitomani… Gerçekleri çarpıtmadan duramıyor. Dünkü törende konukların gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Bu tunç Soyer’in ilk söylediği yalan değil. Daha önce de defalarca dile getirdi. Biz 2021 yılı içi İzmirli çiftçi ve hayvancılığa 780 milyon TL vermişiz. Biz 2022’de 1 milyar TL’yi geçeceğiz. 2021 yılında Türkiye'de tüm tarım ihracatımız 4 milyar dolardı. 2021 yılında İzmir'in yaptığı tarım ihracatı 4 milyar dolar… Bunlar bizim verdiğimiz desteklerle oldu. Biz bu işi bu noktaya getirmişiz” dedi.

İZMİRLİLERİN AKLI İLE DALGA GEÇME’
Başkan Soyer’in Ankara’da imzada bekleyen dosyalar olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını da vurgulayan Kaya, “Geçen yine çıkıp açıklama yapmış engelleniyorum diye. Hangi projen var da engelliyorsun. 4 yılda 50 milyar kaynak kullanmışsın, bana 1 tane somut ve kalıcı eser gösterin. Sağa sola bakıyorsunuz yok. Kocaoğlu döneminin 15 yıllık sürecinde 2 tane sayabilirsiniz. Tunç Soyer’in mütemani rahatsızlığına iten en önemli şey bu söylediklerini araştırıp doğrusunu söylememek. En büyük problem İBB başkanı olarak görülüp söylediklerinin araştırılmaması. Cittaslow Metropol de olma ihtimali yok. 50 bin nüfusun altında olan ilçelerde oluyor. Erzincan Kemaliye belediyesi en son buna girdi. Onların vizyonu bu olabilir ancak Büyükşehir’in vizyonu bu olabilir mi? Şimdi de Terra Madre… Bu mu İzmir’in vizyonu. Bunu Kınık Belediye başkanımız yapsa tamam ancak sen daha büyük hedeflere koşman lazım. Bu şehir 15 milyar dolar ihracat seviyesine geldi. Ancak buralara kolay gelmedi. Tarımda ihracat yapacak ne noktaya geldin? Tire Süt Kooperatifi var ancak orayla rekabet etmeye çalışıyor. Sen belediye başkanısın git oraya destekle. Senin yapman gereken başarılı örneklerin önünü açmaktır. En önemlisi sen İzmirlilerin aklı ile dalga geçme, biri çıkar gerçekleri yüzüne vurur” ifadelerini kullandı.



EĞLENCE ORGANİZATÖRÜ, AĞUSTOS BÖCEĞİ
Ulaşım için vatandaşların her birine 11 TL’lik destek yaptıklarını vurgulayan Soyer’in sözlerini ‘yalan’ olarak değerlendiren Kaya, “Yurt dışı gezilerine para lazım... Eğlence organizatörü. İzmir’i cezalandırıyorlar diyor. Asıl sen cezalandırıyorsun. Biz İzmirlilerin parası cebinde kalsın diye uğraşıyoruz. Konya'da  2019’da tam bilet 2 lira 10 kuruş, şimdi 2 lira 50 kuruş. Konya’da aynı mazotu alıyor, aynı KDV’yi ödüyor. İzmir’de tam bilet 3 lira 50 kuruştu, şimdi 6 lira 50 kuruş. Konya Belediyesi parayı çarçur etmiyor, yatırımını doğru yapıyor, eğlenceye parayı çarçur etmiyor. İBB salgın dönemi ve sonrasında tarım desteklerinde Şahinbey Belediyesi’nin altında. İlçe belediyesinin altında rakamları. Ancak 3 lira 56 kuruştan 6 lira 56 kuruşa çıkarmış. Konya’daki ile aynı mazotu harcıyor. Ağustos böceği gibi habire eğlence… Yine gördüm zıplaya zıplaya gidiyor. Belediye başkanlığı dışında her şeyi yapıyor. Tam bilet 12 TL’ye kadar gelmişti mahkeme iptal etmese. Konya sosyal belediyecilik örneğini göstermiş. Burada fahiş fiyat istemesinden kaynaklanıyor. En pahalı suyu biz içiyoruz, en pahalı ulaşımı İzmir’de kullanıyoruz. Diğerleri nasıl yapıyor? Diğerleri harcamalarından kısıyor. Bu yurt dışından gelmez… Turizmden gelme kendisi, 4 yılda turist sayısında artış oldu mu? Güzelim fuarı ne hale getirdi. Bu sene iyice sıradanlaştı” dedi.

 
TMO'dan fındık ve kuru üzüm üreticilerine çağrı
 
Kadına yönelik şiddet ruh sağlığını olumsuz etkiliyor
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli hesabını sorar 14 Eylül 2022 Çarşamba 03:21

sen ve senın partinin ne katkısı var noldu otogar metro çandarlı limanı kruvazıyer lımanı tarımda o kadar destek var neden fıyatlar pik yapıyor..esas dalga geçen sensın ve bunun hesabını mahkemede hesap vererek odıceksın

Yorumu oyla      2      3  
İnci 13 Eylül 2022 Salı 20:24

İnciraltı halkı bıktı artık sonuç istiyor...

Yorumu oyla      2      3  
Başka Vatandaş 13 Eylül 2022 Salı 18:45

Atilla Kaya konukların gözünün içine baka baka yalan söylüyor !

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 13 Eylül 2022 Salı 18:38

Tek işi el kaldırıp indirmek olanlar 2 defa kendi verdikleri önergeye mecliste CHP kabul oyu verdi diye yanlışla ret oyu verdiler.

Yorumu oyla      2      3  
Erhan Yıkgeç 13 Eylül 2022 Salı 17:14

Sayın vekilimiz sona gelindi diyorsa takip eder ve olur,İzmirin göz emeği Sayın vekilimiz sona gelindi derse doğrudur ve takip eder sonuclandirir,durmak yok sonuca devam kolaylıklar dilerim

Yorumu oyla      3      3  
fl 13 Eylül 2022 Salı 16:36

İnciraltındaki rant herkesin iştahını kabartıyor. İnciraltı na gelene kadar Yeşildere,Kahramanlar,Sanayiler hakkında çalışma yok mu? Yemyeşil İnciraltı nı kaptırmayacağız.

Yorumu oyla      2      3  
tuna 13 Eylül 2022 Salı 16:29

Gürkan sen mahkeme iptal etmese izmirde ulasım 12 TL idi bilet ücreti, ayrıca narlıderenin tüneli açılmış diyorsun iyi tünelde yaya olarak yürüsün insanlar narlıdere metro temeli 2018de atıldı 2023 ortasında işletmeye açılacak sözü verildi istedigine gel idaaya girelim 2028den once acamazlar bir de terbiyeli ol sallamak falan bu kelimeleri arkadaslarına konuş

Yorumu oyla      3      3  
Raylı toplu ulaşım da 13 Eylül 2022 Salı 16:08

İstanbul u bir kenara bırak en uzun ve kullanışlı sisteme sahip şehir İzmirdir.Var mı itirazı olan?YOK Bunu gerçekleştiren bizzat İzmir büyük şehir belediyesidir.İzban da sadece devlet demiryolu kullanım izni verip yüzde elli ortak olmuştur. Hadi beyler,toplantı bitmiştir,dağılalım

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 13 Eylül 2022 Salı 15:24

yoğun Teveccüh:))

Yorumu oyla      9      3  
Gürkan 13 Eylül 2022 Salı 15:11

Dünyadan haberi olmayanlar sallıyorlar. Kayseri, Bursa AKP'li Belediye değil mi? Toplu ulaşım ücreti neden 6,5 lira? Fazla mı harcamışlar? Manisa'da fiyatlar neymiş diye hiç baktınız mı? Konya'da zarar ediliyor diye belediye bir çok hattı kapatıp, toplu ulaşım işini özel sektöre bıraktı. Bütçesine oranla borcu çok yüksek. Borcu katla, hatları kapat, sonra bizde ucuz de. Kafa mı buluyorsunuz? Metro dediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Narlıdere Metrosu'nun tünelleri de kısa sürede açılmıştır; ne 10 yılı! İzmir'de su, toplu ulaşım ücretleri pahalıdır, ucuz diyen yok ama bunu eleştirecek en son kesim bu kişilerdir. Bu işlerin maliyeti bellidir. İstanbul en kalabalık olması sebebiyle toplu ulaşım en pahalı olması gereken şehirdir ki zaten öyledir.

Yorumu oyla      9      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin vefa buluşmasında beyin fırtınası: 'İzmir halkı keşke diyor'
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın vefa buluşmaları programı kapsamında, ...
Akşener'den Soyer'in '9 Eylül' mesajı için yorum: Gerek yoktu!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir ...
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 'söylemlere dikkat' uyarısı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarını söylem konusunda uyardı. Kılıçdaroğlu ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ecdat!
Mehmet KARABEL yazdı... Ecdat!
CHP İl Yönetimi toplandı... Gündem seçim güvenliği!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı, il başkanı ...
CHP'li Öztrak'tan iktidara Yunanistan tepkisi!
CHP'li Faik Öztrak MYK toplantısı sonra yaptığı açıklamada iktidara tepki ...
 
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı belli oldu
AK Parti Genel Merkezi, Selçuk İlçe Başkanlığı'na Hakan Bayraklı'yı getirdi.
CHP İzmir’in acı günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP eski meclis üyesi Yılmaz Ağırtaş hayatını kaybetti.
CHP’li Bakan’dan ‘ihanet’ çıkışı: Vahdettin benim ecdadım değil!
9 Eylül ve ‘ihanet’ söylemleri üzerinden başlayan tartışmalar ile ilgili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva