HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2022 Pazartesi - 13:29

CHP’li Bakan’dan ‘ihanet’ çıkışı: Vahdettin benim ecdadım değil!

9 Eylül ve ‘ihanet’ söylemleri üzerinden başlayan tartışmalar ile ilgili konuşan ve Soyer’in sözlerine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Vahdettin’i mi savunacağım? O mu benim ecdadım? Osmanlı’da Selçuklu’da hiç kahraman bulamadım da Vahdettin’i mi ecdat sayacağım. Benim ecdadım cepheye mermi taşırken, çocuğunun üstündeki örtüyü alıp cephaneyi örten Şerife Bacıdır” dedi.

CHP’li Bakan’dan ‘ihanet’ çıkışı: Vahdettin benim ecdadım değil!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in 100’üncü kurtuluş yılı olan 9 Eylül için öncesinde ve sonrasında siyaset arenasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül etkinliklerinde yaptığı konuşma sonrası Cumhur İttifakı tarafından yöneltilen ‘ihanet’  sözleri ile alevlenen tartışmalar ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan değerlendirmelerde bulundu.

SİZ YERLİ DE MİLLİ DE DEĞİLSİNİZ
Sonsöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan CHP’li Bakan, Soyer’e yönelik olarak eleştiriler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. 9 Eylül kutlamaları öncesi TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'ın ‘İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki’ sözlerine atıfta bulunan Bakan, “Zır cahil, hain, vatansever bir insan bunu söyler mi? Vatan toprakları işgal edilmiş, Yunan Polatlı’ya kadar gelmiş. Zaten bunlarla mücadele etmişiz. Sadece Yunan ile mücadele etmemişiz ki. Fesli delinin kafasındaki insanlar bunlar. Ne demek kurtuluş kutlanmaz? Türk kurtuluş savaşı sadece bizim kurtuluş savaşımız değil, tüm mazlum milletlere umut vermiş bir savaş. Böyle bir liderden ve Kurtuluş Savaşı’ndan bahsediliyor. Sevr’i kabul etmiş, bugün de Vahdettin’i, Damat Ferit Hükümeti’ni koruyan ve bunlara ecdadımız diyen alçakların Kurtuluş Savaşını anlamları mümkün değil. Bunlar Demiryollarının kesiştiği yer olan Eskişehir'e üs kuran ve savaş boyunca derme çatma trenlerle cepheye asker, cephane, malzeme nakleden; ray döşeten; gerektiğinde ray ve vagonlardan çelik söktürüp kılıç yaptıran miralay Behiç Bey’i; anlamamış demektir. Ne demek hiç kurşun atılmamış? İlk kurşunu İzmir’de Hasan Tahsin atmış. Sonra yerlilik ve millilikten bahsediyorlar. Siz yerli de değilsiniz milli de değilsiniz” dedi.

VAHDETTİN’İ SAVUNMA DURUMUNA DÜŞTÜLER YAZIK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Yunan’ı denize döktük’ ifadesini kullanmamasından dolayı Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirilerin gerçekçi olmadığını belirten Bakan, “9 Eylül’ü kutlayan ve tarihindeki en görkemli kutlamayı yapan bir belediye başkanı var sonuç olarak. Ben milliyetçiyim dememe gerek var mı üstümde Türk üniformasını taşırken? Büyükşehir Belediye Başkanı zaten 9 Eylül’ü kutluyor. 9 Eylül’ün anlamı zaten Yunan’ın denize dökülmesi. Bunu demedin, şunu demedin sözleri kıskançlıkla yapılan bir iş. Son derece güzel bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşma Nutuk’un girişinde yer alıyor. Gençliğe Hitabe’de de var. Vahdettin’i mi savunacağım? O mu benim ecdadım? Osmanlı’da, Selçuklu’da hiç kahraman bulamadım da Vahdettin’i mi ecdat sayacağım. Vahdettin’i savunma durumuna düştüler yazık. Mustafa Kemal Atatürk’ün idam fermanını veren, Kurtuluş mücadelelerine karşı İngiliz’in yanında yer alan ve İngiliz donanması ile kaçan Vahdettin’i savunmak zorunda kaldılar. Benim ecdadım,  Ahır Dağı'nın sarp,  geçitlerinden, ses çıkarmasınlar diye atlarının nallarına bezler, çaputlar bağlayarak geçen ve cephe gerisine sızarak düşmanın ikmal yollarını kesen ve önüne kattığı düşmanı denize döktüğü İzmir’e kadar kovalayan Türk süvarileridir. Benim ecdadım, cepheye taşıdığı cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye saran, bebeğine sarılarak onun donmaması için uğraş verirken donarak şehit olan Şerife Bacıdır. Benim ecdadım, “Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek bu Cumhuriyeti bize emanet eden bilge liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür” ifadelerini kullandı.

BİZDEN ÖNCEKİ UYGARLIKLARI DA SAHİPLENECEĞİZ
Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe sahip çıktığını ve Soyer’in de aynı şekilde davrandığını dile getiren Bakan, “Mustafa Kemal Atatürk tarihe sahip çıkıyor, Osmanlı tarihine de sahip çıkıyor. Başka bir şey daha yapıyor. Sümerlilere de sahip çıkıyor, Etiler’e de sahip çıkıyor. Bu topraklarda bizden önceki Truvalıların öcünü aldım diyor. Atatürk hem Türk tarihine sahip çıkıyor, bir yönüyle de Anadolu’daki geçmişteki medeniyetlere de sahip çıkıyor. Tunç Soyer’in tavrı da bu yönde. Çok önemli isimler bu topraklarda yer almış. Ben onlara sahip çıkamayacak mıyım? Neden Yunanlılara bırakayım onları? Bu millilik, yerlilik değil, bunlar cehalet. Topraktan, antik çağdan çıkan eserlere  ‘kap kaçak’ diyorlar. Bu anlayışta insanlar. Neyini eleştiriyorlar Tunç Soyer’in? Halikarnas Balıkçısı’nı tanıyorlar mı? Anadolu Tanrıları diye bir kitabı var.  Yunan Tanrıları olarak lanse edilenlerin Anadolu’ya ait olduğunu söylüyor. Bizden önceki medeniyetleri ve uygarlıkları da sahipleneceğiz. Bunu cahil adam anlayamaz. Tunç Soyer’i suçlayacak hiçbir şey yok. Ben söylediklerine sahip çıkıyorum. Buradan yerlilik ve millilik tartışılamaz.  İktisat Kongresi’nin 100’ncü yılında İzmir İktisat Kongresi’ni planlıyor Büyükşehir. Ağustos ayında başladılar toplandılar. Hem geçmiş hem gelecek tartışılıyor. Türkiye'nin geleceğine yön vermeye çalışan ve bunun için hizmet veren bir belediye başkanı var. Neyi tartışıyorlar?” dedi.

 
İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 115 arttı!
 
‘Sakız güzelleri’ Çeşme'de yarıştı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 13 Eylül 2022 Salı 08:29

Vahdettin'in kimin ecdadı olduğu, bu 9 Eylül kutlamaları sonrası ortaya çıktı. NOKTA

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 12 Eylül 2022 Pazartesi 19:44

Onu zaten biliyoruz.Olamazsın da zaten...

Yorumu oyla      2      3  
izmir 12 Eylül 2022 Pazartesi 17:10

onu biliyoruz. başka birşey söyle

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'15 Temmuz direnişi, tüm darbelere cevap oldu'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "12 Eylül'den 15 Temmuz'a tüm ihanet şebekeleri, ...
'Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ...
AK Parti'den genç üye raporu: İzmir zirvede!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Genel Merkez tarafından ...
 
'Velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık'
Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP’li Yücel’den çarpıcı 12 Eylül mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  binlerce kişinin ...
AK Partili Kaya'dan 'HDP' çıkışı ve İYİ Parti'ye çağrı: Büyükşehir koridorlarında gezin!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İYİ Partili isimlerin ...
 
AK Partili Sürekli, Soyer'e o poz üzerinden yüklendi: İşine gelmeyince devletin işi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in kurtuluşunun 100. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çarşı neden hep karışık?
Mehmet KARABEL yazdı... Çarşı neden hep karışık?
Gürsel Tekin: Genel Başkanlığa aday olabilirim
CHP milletvekili Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva