HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2022 Pazartesi - 10:09

AK Partili Kaya'dan 'HDP' çıkışı ve İYİ Parti'ye çağrı: Büyükşehir koridorlarında gezin!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İYİ Partili isimlerin “HDP ile ittifak” tartışması ile ilgili olarak yaptığı itirazlarla ilgili değerlendirmede "Gelin İzmir'e bakın. İzmir’de CHP-HDP birlikteliğine müdürlükler düzeyinde Büyükşehir’e bakarsanız yönetimlerde nasıl HDP'lilerle doldurulduğunu, teröre yardım ve yataklıktan ceza yemiş insanlara nasıl ihaleler verildiğini görürsünüz. İYİ Parti için söylüyorum, Tunç Soyer ile geçmişteki ilişkilerini düşünürsek hayatta destekleyebilecekleri isim değil. HDP istedi, CHP Genel Merkezi onayladı, İYİ Parti de peşinden koştu" dedi.

AK Partili Kaya dan  HDP  çıkışı ve İYİ Parti ye çağrı: Büyükşehir koridorlarında gezin!

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında sık sık gündeme gelen ‘HDP’ konusunda tartışmalar devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yaptığı açıklamalar sonrası “6’lı masa HDP’ye bakanlık mı verecek?” soruları sorulurken, Tekin'in açıklamasına en sert tepki ittifak ortağı İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’dan gelmişti. Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da HDP’ye bakanlık verilmesi konusu için sorulan soruya “yok öyle bir şey” demişti.

BAŞKANLIK DÜZEYİNDE DİYEBİLECEĞİMİZ MÜDÜRLÜKLERİN HEPSİNDE HDP’Lİ İSİMLER VAR
6’lı masa ve HDP ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaya, İYİ Partili isimlere çağrı yaparak “Gürsel Tekin açıkladı. Müsavat Bey çıkış yaptı Gürsel Tekin’e karşı. Gelin İzmir'e bakın. İzmir’de CHP-HDP birlikteliğine müdürlükler düzeyinde Büyükşehir’e bakarsanız yönetimlerde nasıl HDP'lilerle doldurulduğunu, teröre yardım ve yataklıktan ceza yemiş insanlara nasıl ihaleler verildiğini görürsünüz. Zaten biz bunu  defalarca söyledik. İsim isim de bunlar kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak fikirleri dikkate bile alınmayan İYİ Parti’nin yöneticileri ara ara çıkıp açıklama yapılıyor. Bunu diğer illerde görüyoruz ancak İzmir’de bunu beraber yaşıyoruz. Bunun yeni ortaya çıkmış mesele gibi dile getirmeleri sorun… 2018-2019 seçimlerine birlikte girmediniz mi? 2019 seçimlerinde Dervişoğlu’nun oy verdiği Tunç Soyer'in şu an HDP’lileri belediyeye nasıl doldurduğu belli. Başkanlık düzeyinde diyebileceğimiz müdürlüklerin hepsinde HDP’li isimler var. İYİ Partililerin bunu yeni görmesi mümkün değil. Bu tiyatroları ve kurguları milletimiz yutmuyor” ifadelerini kullandı.

TİYATRO VE KURGU OLDUĞU ÇOK NET BELLİ OLUYOR
Geçmişte yaptığı konuşmayı da hatırlatan Kaya, “İYİ Parti’nin bir önergesine ilişkin olarak bir konuşma yapmıştım. ‘CHP, HDP, İYİ Parti zaten berabersiniz’ demiştim ve İYİ Parti yine aynı tepkileri göstermişti. HDP’nin o dönemli yetkilileri çıkıp ‘Siz bizim oylarımız ile buradasınız ‘ dedi. Bunlar yeni hadiseler değil, yerel seçimden hemen sonra oldu. Bu çok net ilişkiler. Barış Yarkadaş da bunu söylemiş. Tiyatro ve kurgu olduğu çok net belli oluyor. Oraya konulan 6’lı masa ve HDP’nin birlikteliği çok net” dedi.

CHP GENEL MERKEZİ ONAYLADI, İYİ PARTİ PEŞİNDEN KOŞTU
İYİ Parti’nin Tunç Soyer’i destekleyecekleri bir parti olmadığını kaydeden Kaya, “Ne zaman ki HDP, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ifade eder o zaman söylediklerine katılma ihtimalimiz olur. Defalarca dile getirdik. HDP ve üst yönetimi, PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyor. Bu defalarca da kendilerine söylendi ancak yapmıyorlar.  Bilerek yapıyorlar çünkü siyaset ürettikleri mekanizma Kandil’den kontrollü. Bunu da inkar etmiyorlar. Açık açık söylüyorlar ve söyleyenler de cezasını çekiyor. Türkiye Cumhuriyet bir hukuk devleti ve gerekli cezaları zaten alıyorlar.  Benim tavsiyem Müsavat Bey, Büyükşehir’in koridorlarında gezip dolaşsın ve sorsunlar hangi müdürlüklerde kim çalışıyor? HDP-CHP ilişkinin kabul ediyorlarsa o da kendi siyasi durumlarıdır.  HDP yöneticileri Tunç Soyer aday olursa aday çıkarmayız demedi mi? İYİ Parti için söylüyorum, Tunç Soyer ile geçmişteki ilişkilerini düşünürsek hayatta destekleyebilecekleri isim değil. HDP istedi, CHP Genel Merkezi onayladı, İYİ Parti de peşinden koştu” diye konuştu. 

BÖYLE BİR İTTİFAK OLABİLİR Mİ?
PKK konusunda tepki gösteren Aytun Çıray’ın bu konudaki görüşünü bildiğini vurgulayan Kaya, “Aytun Bey’in bu hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum, devlet tecrübesi olan birisi. Ben Aytun Bey’in bu hassasiyetlerinin olduğu düşüncesindeyim. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’ne duruşunu da bildiğim biri. İttifakta bulunduğu partinin genel başkanının söylemleri ile söylemleri tutmuyor. Böyle bir ittifak olabilir mi? Aday belli değil, ortaya konulacak siyaset belli değil,  durum belli değil…” ifadelerini kullandı.

 
Cari açık geçen yıla göre 3,4 milyar dolar arttı!
 
Kömürcülerin başkanı ‘utanarak söylüyorum’ dedi… 1 ton kömür, 1 asgari ücret!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağam bizimle eğleniy 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:09

Sabah akşam HDP sıktı artık. Varsa suçlu gereğini yapın. Bir vekil şehri için çalışma yapması gerekirken, her gün belediye eleştirip, ittifak bozulsun diye uğraşıyor. Bir ara da iyi parti FETÖ'cu ilan edilmişti. Herkes terörist bir tek bunlar ak.

Yorumu oyla      16      3  
Kemeraltı'ndan ne haber? 12 Eylül 2022 Pazartesi 12:05

Sıkıysa korumasız olarak Kemeraltı'nda gez, Eşrefpaşa Pazarında gez de yürekliliğini görelim.

Yorumu oyla      11      3  
alo 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:38

sayın vekil gerçekden sen bu ülkedemi yaşıyorsun

Yorumu oyla      17      3  
Kandırıldık (!) 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:14

Terör örgütlerine kim destek vermişse, veriyorsa gereği yapılsın.

Yorumu oyla      15      3  
Jason 12 Eylül 2022 Pazartesi 11:02

Habur sınır kapsından gerçekleşen teröristlerin karşılanma seremonisi hala hafızalarımızda. Daha omurgalı siyaset yapın

Yorumu oyla      15      3  
ERKAN 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:41

siz hala habur da davul zurna ile birlikte halay çekerken kalmışınız. İzmire gelememişiniz. İyi partiye koridor tarifine gerek yok onlar nereye bakacaklarını ve kimle kol kola olduğunuzu biliyorlar zaten.

Yorumu oyla      16      4  
İZMİR 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:35

Sayın vekilim diyorsunuz ki Büyükşehir koridorları hdp li dolu diyorsunuz buyurun gelin çayımızı için ama çalışanlar olarak bu gibi siyaset dilini kınıyoruz varsa bu durum içişleri bakanımıza iletin gereğini yapsın konuşmayın icraatınızı yapın'!!!!!!!

Yorumu oyla      15      3  
T.C. Vatandaşı 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:30

Belediyelerde Bakanlık düzeyinde müdürlükler varmış. Yeni bir terimi daha siyasete kazandırdı Sayın Kaya. Açıkçası merak ettim bu bakanlık düzeyinde olan müdürlükleri Sayın KAYA... tek tek açıklayın da öğrenelim bari bizde bu bakanlıklar kadar önemli olan belediye müdürlüklerini.

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli, Soyer'e o poz üzerinden yüklendi: İşine gelmeyince devletin işi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in kurtuluşunun 100. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çarşı neden hep karışık?
Mehmet KARABEL yazdı... Çarşı neden hep karışık?
Gürsel Tekin: Genel Başkanlığa aday olabilirim
CHP milletvekili Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Bayrak ve vatan kırmızı çizgimiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen Kanaat Önderleri ...
Bahçeli: Zalimlere karşı aynı siperdeyiz
Partisinin Bursa mitinginde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, birlik ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e: Sana da Yunan'a da zaferimizi unutturmayacağız!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şahbaz Şerif görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ...
Tayfun MARO yazdı... İzmir farkı
Tayfun MARO yazdı... İzmir farkı
Erdoğan imzaladı... İzmir bölge müdürü görevden alındı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnamede Vakıflar ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva