HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2022 Çarşamba - 13:51

AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi: Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Çiğli Arıtma Tesisi önünde yapacağı basın açıklamasına güvenlik engeline tepki gösterdi.

AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi: Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Çiğli Arıtma Tesisi önünde yapacağı basın açıklamasına güvenlik engeline tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’nin, koku sorununa dikkat çekmek üzere, tesisin tamamen dışında, kuş bakışı 2,5 km uzaklıkta bir noktada yapacağı basın açıklaması; güvenlik engeliyle karşılaşmıştır. Etten duvar ördükleri yer kamu alanıdır ve yapılan tamamen zorbalıktır. İl Başkanımız, İzmir’in sorunlarını yerinde açıklamalarla defalarca dile getirmiştir. Burada da özellikle tesisin dışında bir nokta seçilmiştir. Yaşanan arbedenin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi’dir. Çalıştıramadıkları tesislerinin deşifre olmasından korkmalarıdır! Kamu alanındaki bir açıklamaya müdahale edemeyecekleri gibi; İzmir’in haklarını savunmamıza orduyla da karşımıza dikilseler, engel olamayacaklar!” diye konuştu.

’Neden korktuklarını, neyi sakladıklarını biliyoruz?
Güvenlik görevlilerinin Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları talimatla hiçbir hakları olmadıkları halde tekmil nizam duruşu (toplumsal olaylara müdahale duruşu) sergilemelerinin hoş bir görüntü olmaması ve bunun görüntü açısından rahatsızlık vermesi, duruşuyla etten bir duvar ördüklerini, kışkırtıcı tutum ve davranışlarıyla ortamı gerdiklerini belirten Hızal, şöyle konuştu; “Bu tutumlarının ne yasada ne vicdanlarda ne de kamu sorumluluğunda yeri vardır! Kınıyor ve özür bekliyoruz.  Bu talimatı veren yetkililerin neden korktuklarını ve neyi sakladıklarını da biliyoruz. Burada güvenlik görevlilerini öne sürenler, beceriksiz yönetim anlayışları ile çözüm değil çözümsüzlük ürettiklerini belgelemişlerdir. Çalıştıramadıkları bir tesisin deşifre olmasından korkmuşlardır. Bu engelleme girişimi, beceriksizliklerini ört bas etmenin belgesidir.’’

Kuş bakışı 2,5 km uzaktaydık…
AK Partili Hızal, ayrıca şunları söyledi; ‘’İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli, İzmirli hemşerilerimizin yıllardır çektiği koku sorununu dile getirmek için daha önceki sorunlarda olduğu gibi yerinde bir basın açıklaması yapacaktı. Bunu; Buca-Otogar geçişi için de yaptı, Harmandalı’nda ve körfezde de yaptı. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgisi olmayan; kuş uçuşu yaklaşık 2.5 kilometre bir mesafede ve kamuya ait bir alanda ki özellikle seçilen bir alanda yine bir soruna dikkat çekecekti. Karşılaştığımız manzara, gerçekten dehşet vericiydi. Asker duruşuyla zincir oluşturmuş güvenlik görevlilerinin saygıdan, nezaketten tamamen uzak, sert tutumları kabul edilemezdi. Etmedik de… Demokrasiyi dilinden düşürmeyen CHP zihniyeti; suç işleme pahasına antidemokratik bir duruş sergilemiştir. Şeffaflıktan uzak, üstüne üstlük suç bastıran bir duruş sergilemiştir. İzmir halkına hesap veremedikleri gibi; beceriksizliklerini örtmek için geldikleri nokta gerçekten vahimdir! İzmirli hemşerilerimiz bize yerelde muhalefet hak ve yetkisini vermiştir. Bu yetkiyi sonuna kadar kullanmaya, görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve CHP’lilere de tavsiyemiz, bu gerçeği kabul etmeleridir. Siyasi hesaplarını, kendi açmazları ve bizim üzerimizden artıya çevirmeye çalışmaları nafiledir. Bu görüntüler, utanç görüntüleri olarak hanelerine yazılmıştır.”

 
Bakan Bozdağ: Talimatı aldık
 
KSK'de Ergüllü sessizliğini bozdu: Yok sayıldım!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 6 Ekim 2022 Perşembe 16:44

yav ne zorbalığıymış adamlar size dokunmadı bile siz adamların üstüne yürüdünüz.

Yorumu oyla      3      3  
Mert Alp Aslan 6 Ekim 2022 Perşembe 13:00

Aşırı Karadenizliler Partisi AKP'nin aşırı karadenizli delikanlısı Özgür bey, neden memleketin Rizede siyaset yapmıyorsunda gelip İzmirde siyaset yapıyorsun, hadi yap sözümüz yok ama sizin gibi bölgeci ve faşist zihniyet gelip güzelim İzmire dilinizle zehir saçıyorsunuz. Ne çabuk unuttunuz TRT ve TÜİK'in kapısında CHP genel başkanına yaptığınız muameleyi.

Yorumu oyla      3      3  
Fikret ASLAN 6 Ekim 2022 Perşembe 12:05

Asıl zorba sizsiniz Özgür bey. CHP'nin genel başkanı herhangi bir Resmi kuruma gittiğinde devletin polislerini kapıya dizip içeri sokturmayan faşist zihniyet AKP zihniyetidir. Seçim yaklaştıkça zorbalığınız ve faşistliğiniz artarak devam edecek bunu biliyoruz ama bu oyunlara gelmeyeceğiz ve sizi sandığa gömeceğiz, sonrada senin gibi faşistlerden mahkeme önünde hesap soracağız.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ: Talimatı aldık
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında ...
CHP'ye çağrı: Başörtüsünü anayasayla çözelim
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e ...
AK Parti’den arbede sonrası açıklama: Arıtmanın yüzde 70’i çalışmıyor!
Çiğli Arıtma Tesisi önünde meydana gelen arbede sonrası basın açıklamasında ...
 
Akşener'den 'Onur Şener cinayeti' tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara'da öldürülen müzisyen Onur Şener ...
CHP'den AK Parti'ye 'arbede' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından koku sorunu sebebiyle Çiğli Arıtma ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Buca Cezaevi' yanıtı: Yeşil alan yok, AVM yapan sizsiniz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yıkımı tamamlanan Buca ...
 
AK Parti İzmir’in basın açıklamasında arbede!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından Çiğli Arıtma Tesisi Sahası kapısı ...
CHP’li Torun ‘Fotoroman Süleyman’ diyerek yüklendi… ‘Belediyelerimize teşekkür et’
CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, Mersin Büyükşehir ...
CHP İzmir’in dayanışma yemeğinde şok… Yumruklar konuştu!
CHP Kiraz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde İlçe Gençlik ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva