HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2022 Perşembe - 13:04

AK Partili Dağ duyurdu: İşte Erdoğan'ın ve partisinin oy oranı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son yapılan anketlerde partisinin oyunun yüzde 40-42 bandında olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun ise yüzde 52 bandından olduğunu duyurdu.

AK Partili Dağ duyurdu: İşte Erdoğan ın ve partisinin oy oranı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, TV 100’de yayımlanan ‘Ankara’da neler oluyor’ programına katıldı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

6’lı masa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’ye çağrıda bulunarak “CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın Endonezya’da İYİ Parti için kullandığı sözlere İzmir’den yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çizgisinde hiç kırıklık olmayan dün neyi savunduysa bugün de aynı şeyi kararlılıkla savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık bundan sonra da olmayız” dedi. 

DAĞ: AK PARTİ VE MHP SEÇMENİNE SAYGISIZLIKTIR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir’de kullandığı sözlere tepki gösteren  Dağ, “Cumhurbaşkanımızın açıklaması çok net. Yerli ve milli olan tarafa buyurun diyor. İYİ Parti’ye bunu söylüyor. 6’lı masa içinde başka bir yere söylemiyor. ‘Siz daha yakın duruyorsunuz, buyurun yerli ve milli tarafa sizi davet ediyoruz’ diyor. Diğer taraftan İYİ Parti Genel Başkanı böyle bir şey belki reddedebilir ancak bunu kumar masasına benzetmesi AK Parti ve MHP'ye oy veren milyonlara hakarettir. Bu sadece siyasilere  karşı söylenen bir şey değildir. Bu AK Parti ve MHP’ye oy vermiş milyonlarca insan söylenmiş bir sözdür. Doğru olmamış ve siyaset kurumuna yakışmamış bir söz olmuştur. Çağrı belli. Üzerine alması gereken alır. Bir yere bir çağrı var, o çağrı orada karşılık bulmazsa tabanda çağrı bulur. Ki tabanda çağrı bulmaya başladı. Tabanda rahatsızlığı olan,  hassasiyeti oluşan bir kesim var, onlar açısından  da mutlaka değerlendirmeye tabi olacaktır” ifadelerini kullandı.

SON DAMLA…
Nazilli Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye geçişinin de Cumhurbaşkanı’nın çağrısına gelen yanıt olduğuna vurgu yapan Dağ, “Dün belediye başkanı iradesinin öyle olduğunu söyledi ve buna saygı göstermek gerekir. Mutlaka bir ön görüşmesi vardı ancak bu konudaki son damla, Cumhurbaşkanımızın çağrısıdır. Bunun etkili olduğu aşikardır. Cumhurbaşkanımızın çağrılarının karşılığı önümüzdeki günlerde elbette olacaktır” diye konuştu.

GEÇMİŞ SEÇİMDEN DAHA YÜKSEK OY ALACAĞIZ
Halk arasında konuşulan “Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak ancak AK Parti meclis çoğunluğunu kaybedecek” söylemlerini de değerlendiren Dağ, “1’nci parti olmama gibi durum söz konusu değil. Ben 4 sene AR-GE başkanlığı yaptım ve yaklaşık her ay anket yaptık. Bir kere bu araştırmalarda en önemli husus trendlerdir. Nereye doğru gidiyor ona bakarsanız. Araştırmanı 2-4 puan  hata payı vardır +2 -2 diye…  AK Parti 40-42 bandında, Cumhurbaşkanımız 52 bandında oturmuş durumda. Anket ile alakalı mevzu zannedildiği gibi çok hızlı iniş ve çıkışlar çok kritik bir şey olmadığı sürece olmaz. Teknik boyutu ile bakmayanlar çok hızlı iniş ve çıkış var gibi bakarlar. Ben çok net söylüyorum, 2023 seçimlerinde biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçmiş oydan daha fazla oyla, AK Parti’de de geçmiş aldığımız oydan daha fazla alarak kazanacağız. Seçim yaklaştıkça, merdiven altı anket şirketleri açıklama yaparken onlar açıklama yapmayı bıraktılar.  Çünkü seçim yaklaşıyor ve gerçekler ortaya çıkacak. Anket ile ilgili konuda en doğrusu, sizin kendi içinizde yaptığınız ve önünüzdeki süreçte yol haritasını belirleyecek husustur. Ben sorulmasa anket ile ilgili açıklama yapmam. Yüzde 52,6 almıştık geçmişte, bunun da üstünde bir oy alacağız. Biz bunu sağlamak için gece gündüz canla başla çalışıyoruz. Meclis çoğunluğu ile ilgili bizimde kulağımıza geliyor ve bunun ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Vatandaşa kendimizi bu anlamda anlatmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve meclis seçimi olarak 2 ayrı seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 5 ya da 6 aday vardı. Mecliste 25-30 parti var. Burada Cumhurbaşkanlığında yüzde 50+1 almanız lazım. Mecliste sorun olmasın, sıkıntı olmasın, komisyonlarda yeterli sayı olsun diyorsanız 300 vekili geçmeniz lazım. Bu anlamda Türkiye’de her yerinde oy alan parti için yüzde 45 oranındadır.  Biz matematiksel karşılığını, bu söylemler kulağımıza geldiğinde bunun ne anlama geldiğini iyi biliyoruz. Onunla ilgili gerekli adımı atacağız” dedi.

BİRBİRLERİYLE KAVGA EDİYORLAR
6’lı masadan çekinmediklerini belirten Dağ, “6’lı masa adayını kim olacağı bizi ilgilendirmiyor. Çok merak ediyorum da diyemem. Bizim endişe duyduğumuz bir isim söz konusu değil. Ancak 6’lı masayı endişelendiriyor. 1-2 haftalık sürece baktığınızda ağabey ile iki tane büyük parti var ve bunların genel başkan yardımcılarının ve grup başkanvekillerinin birbirleri ile ilgili yaptığı açıklamalara bakın. Bir maça çıkıyorsunuz ve maça çıkmadan önce takım oyuncuları birbiriyle kavga ediyor. Böyle bir takıma taraftarın ona tezahüratta bulunması mümkün mü? Böyle bir takımın ülkeye vaat ettiği şey belirsizliktir, kaostur” diye konuştu. 

GÜVEN VE GELECEK VAAT EDEN BİR YAPI VAR
Cumhur İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Dağ, “Cumhur İttifakı’nın genişleme gibi bir gündemimiz yok. Böyle bir gündem yok. Ülkede böyle bir gündem yok. Cumhur İttifakını böyle bir şeye ihtiyacı yok. Diğer tarafta istikrarsızlık, belirsizlik ve kaos vaat eden bir yapı, diğer yandan güven ve gelecek vaat eden bir yapı var” ifadelerini kullandı.

 
Ölüm içkisi operasyonu: 55 ton ele geçirildi!
 
Bayraklı’da öğretmenlere coşkulu kutlama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
brate 25 Kasım 2022 Cuma 09:51

yok 64 bandında

Yorumu oyla      2      3  
25 Kasım 2022 Cuma 08:33

vatandaş rumuzlu zat, bu devlet tayyibin tapulu malı değil. seçimde kim kazanırsa o yönetecek. anladınmı? ayrıca hükümet demek devlet demek değildir. devleti yöneten demektir. yönetemediniz gideceksiniz. bu kadar rezilliğe rağmen hala kalacağınızımı zannediyorsunuz?

Yorumu oyla      8      3  
Kenan 25 Kasım 2022 Cuma 07:45

Mutlaka sizler dahil herkesin mal varlığını araştıracaklar. Yandınız alayınız.

Yorumu oyla      7      3  
zagor 25 Kasım 2022 Cuma 07:13

Kardesim, iktidara karsi olmak nicin Devlete karsi olmak olsun ? Demokrasi anlayisiniz bu kadarmi ? Yarin baskasi iktidar olsa sen devlete karsimi olacaksin ?

Yorumu oyla      8      3  
vatandaşa cvb 25 Kasım 2022 Cuma 00:22

ah be yavrum senın lıderın zaten ıktıdardan ınmek istiyo farkında değilmisin siz cidden makarnayı fazla yıyorsunuz enkaz bırakmaya kararlı çünkü

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş 24 Kasım 2022 Perşembe 19:12

Siz 2023 de sayin RECEP TAYYİP ERDOĞAN kazanınca kim uyuyormuş kim rüya görüyormuş siz devlete karşı olanlar size iyi uykular.

Yorumu oyla      2      14  
İDRİS AKKOYUN 24 Kasım 2022 Perşembe 16:28

anlat hecanlı oluyor

Yorumu oyla      9      3  
Asım 24 Kasım 2022 Perşembe 16:15

Sayın vekil siz Türkiye'de değilde, hayal aleminde yaşıyorsunuz herhalde.Etrafınızda kim ne yapıyor- nasıl yaşıyor görmüyorsunuz- duymuyorsunuz. Sizin Partiden birileri bu Halkın içine girebiliyormu sıkıntılarını dinleyebiliyormu !.Kocaman bir HAYIR. Millet aç ve açıkta beyefendi 3-5 yandaşla toplantı yapıp hayal satmayın artık. Bu Halk artık yemiyor. Gelelim alacağınız oy oranlarına. Bu seçimde en iyi düşüncemle ancak %15 i yakalarsınız. Bastonunuzun durumu ise daha vahim, onlar miadını doldurdular kaybolup gidecekler..

Yorumu oyla      10      3  
zagor 24 Kasım 2022 Perşembe 16:05

Anlasilan vatandas rumuzlu arkadas pudra sekeri kullaniyor :)

Yorumu oyla      18      5  
vatandas 24 Kasım 2022 Perşembe 15:34

burada olumsuz yorum yapan arkadaslar, sizin desteklediginiz chpnin veya iyi partinin hangi projesi hangi çözüm önerisi var ve izmirin hali ortada hayal gören sizsiniz ne içip boyle gercekleri goremiyrousnuz sasırıyoruz

Yorumu oyla      4      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terör propagandasının özgürlüğü olamaz'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dezenformasyona yönelik düzenlemelerin ...
CHP'li Beko kayıp ilaçları sordu: İhbarlar doğru mu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ...
AK Partili Sürekli'den 24 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ ...
 
Sertel’den X-Ray önergesi: Yasaklı firma o ihaleye girdi mi?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ...
Uyuşturucu tacirlerine baskın: 3 ton metamfetamin ele geçirildi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları, itfaiyeciler ve zabıtalar için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve ...
 
CHP'li Serter, KOBİ'lerin sorunlarına dikkat çekti: 60 Milyar TL borçları var!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e 'Karşıyaka Stadı' eleştirisi: Yapamıyoruz deyin olsun bitsin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka ve İzmirli sporseverlerin ...
Küba ile 200 milyon dolarlık ticaret hedefi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ile ortak basın ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva