HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2022 Salı - 11:24

AK Partili Dağ'dan 'engelleniyoruz' eleştirilerine yanıt: İzmirli başkanlar gerçeği iyi biliyorlar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kentte bugüne kadar hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri tarafından kendilerine iletilen bütün istekleri karşılamaya çalıştıklarını açıkladı. CHP'li belediyelerin 'engelleniyoruz' eleştirilerine de yanıt veren Dağ, “Yatırımlarımız engelleniyor” diyen belediye başkanlarının bunu sadece siyaseten söylediğini, ancak onların da gerçeğini iyi bildiğini vurguladı.

AK Partili Dağ dan  engelleniyoruz  eleştirilerine yanıt: İzmirli başkanlar gerçeği iyi biliyorlar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden bize iletilen talepler karşılandı” dedi. Dağ, “Sadece Büyükşehir değil, ilçe belediye başkanları çıksın desin ki, ‘Biz iktidardan ya da şahsen Hamza Dağ’dan şunu istedik, bireysel talepler de dahil, bizi oyaladılar, bize yol açmadılar’ desinler. Ben her türlü onlarla konuşmaya razıyım. Onlar, bunların hangi talepler olduklarını iyi bilirler” dedi.

Dünya Bankası kredisine de değinen Dağ, “Ortada bir söz bolluğu, ifade bolluğu var ve bu ifadeler arasında da çelişkiler var. İl Başkanlığı ziyaretinde Tunç Soyer, ‘Böyle bir şey yok’ diye kendisi ifade etti. Beceriksizliklerine mazeret bulmaya çalışıyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez” diye konuştu, Buca Metrosu ihalesinin neden 529 milyon fazla fiyat veren firmaya verildiğini sordu. 

Dağ, CHP milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İktidar İzmir’e yatırım yapmıyor, belediyelerimizin yatırımları iktidar tarafından engelleniyor” çıkışlarını da değerlendirdi. Dağ, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti, “Buca Metrosu onayını çıkardık. İhaleye çıkıldı, 529 milyon daha fazla fiyat veren firmaya ihale verildi. Hâlâ bunu soruyoruz; bunu bu iş devam ettiği müddetçe soracağız. Tatmin eden bir cevap gelmedi, İzmir’i tatmin eden bir cevap gelmedi. Neden İzmir’in 529 milyonu bir firmaya veriliyor, neden ihale 529 milyon fazla teklif veren firmaya veriliyor?” diye sordu. 

‘Yapmayın bunu kardeşim!’
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından kendilerine iletilen tüm taleplerin yerine getirildiğini belirten Dağ, “Bize, ‘Yeşillik Caddesi’ni, havaalanı yolunu yeraltına alacağız. Burası Konak Tüneli’nden dolayı Karayolları’na bağlanmış, bunu Büyükşehir ağına alın’ dediler, aldık. Var mı herhangi bir çalışma? Yok. Geçen dönemden miras kalan Özkanlar Pazaryeri... Burayı kapatan CHP’li 2 belediye ve biz sorunu çözelim dediler, oradaki otobanın altına işlemleri yapıp bitirdik. Ortada İZBAN gerçeği var, İZBAN gibi bir proje Türkiye’de Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı’nın beraber yaptığı ve yönettiği proje gözümüzün önünde. İzmir’in her kesiminin mutlaka kullandığı bir proje, böyle bir projeyi, milletin gördüğü, 1 sene TCDD başkanlık ediyor, 1 sene Büyükşehir başkanlık ediyor, 7 kişilik yönetim kurulu da buna göre belirleniyor. Bu kadar net, gözle görünen bir şey varken yapmayın bunu kardeşim! Bunu yapmayın” ifadelerini kullandı. 

‘Başkanlar iyi biliyor’
“Yatırımlarımız engelleniyor” diyen belediye başkanlarının bunu sadece siyaseten söylediğini, ancak onların da gerçeğini bildiğini vurgulayan Hamza Dağ, aksini iddia edenle konuşmaya hazır olduğunu belirtti, “Bireysel talepler, belediye projeleri, belediyelerin borçlanmaları, kredileri... İlçe ilçe sayabilirim. Buca Cezaevi, Buca Belediye Başkanı ile beraber Atilla vekille beraber takip ettiğimiz bir iş, belli bir noktaya getirdik. Konak Belediye Başkanı, belediye binası ile ilgili yapılanlar, işe alımlar konusunda yapılanlar gibi örnekleri her yerde çoğaltabiliriz. Belediye başkanlarının da bunu iyi bildiklerine eminim. Bir araya gelseler ‘Yapmayın’ diyorlardır kesin, ama bunu siyaseten kullanmasınlar” diye konuştu. 

Halkapınar-Otogar metro projesi için 3 bin lira İzbedel ayırıldı” eleştirilerine yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Hızlı trenle birlikte değerlendirilecek bir proje. İzbedel konulması da yatırım programında durması demek, bu ‘Yapılacak’ anlamı taşıyor.

‘İfadelerde çelişki var’
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan alacağı kredi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekliyor” söylemlerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Tunç Soyer’in bu konuda birden fazla ifadesi var. Geçelim onu, ‘Dünya Bankası kredisi onaylanmıyor’... Böyle bir kredi olmadığını kendisi de söyledi. Dünya Bankası da açıklama yaptı. Ortada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşümle ilgili Türkiye genelinde yapmış olduğu bir çalışma var. Bunun içinde İzmir de var tabii ki... Dolayısıyla bu, Türkiye çapında devam eden bir süreç. Tunç Bey de bunu gayet iyi biliyor. Kendi ifadeleri, birden fazla ve çelişki içinde. Dünya Bankası da açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası marifetiyle zaten bununla alakalı görüşmeleri Türkiye geneli olarak devam ettiriyor. Birçok il var, biz de İzmir’e buradan daha çok katkı, pay alınması noktasında takipçi oluruz. Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Bankası arasında ne bir mutabakat var, ne bir şey. Getirsinler, ortaya koysunlar, görelim. Bugüne kadar başka birçok konuyla ilgili yazışmalar bize gönderiliyor. Bununla ilgili ne bir yazışma ne de bir şey bize gelmedi. Cumhurbaşkanının önüne gitmiş bir şey yok, madem öyle; bir evrak olması lazım, biz ona göre değerlendiririz. O zaman biz deriz ki; açık ve şeffaf şekilde kardeşim böyle deriz. Ortada bir söz bolluğu, ifade bolluğu var ve bu ifadeler arasında da çelişkiler var. İl Başkanlığı ziyaretinde Tunç Soyer, ‘Böyle bir şey yok’ diye kendisi ifade etti” dedi. (Milliyet/Onur Çakır)

 
150 öğrenciyi buz pateniyle tanıştı... Kadifekaleli çocuklara karne hediyesi
 
Başkan Koştu sahada inceleme yaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzban 1 Şubat 2022 Salı 12:27

İzban'a TCDD sadece mevcut hatları verdi. Büyükşehir'de tüm İstasyonları- Otoparkları ve ayırma duvarlarını yaptı.

Yorumu oyla      6      3  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 1 Şubat 2022 Salı 12:21

Sayın vekilim söz verdiğiniz üzere Aliağa -Bergama İzban hattının yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir kendi yetki alanında olanları yaptı.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: İmamoğlu görevden affını istesin
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli ...
AYM, HDP'li Beştaş'ın başvurusunu reddetti
Anayasa Mahkemesi, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, 2009'da ...
AK Partili Kaya: Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Sıtkı Şükürer üzerinden ...
 
Deniz Poyraz davasına katılmıştı... HDP'li Buldan'a İzmir'de 'sükuneti bozdun' soruşturması!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, Deniz Poyraz'ın partisinin il binasına ...
Bahçeli talimat verdi: O proje İzmir'den başlayacak!
MHP Genel Merkezi 2023 genel seçim sürecine ilişkin değerlendirme ve toplantıların ...
Erdoğan'dan 'yüz yüze eğitim' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de öğretmen ataması töreninde konuştu. ...
 
CHP İzmir'in acı günü!
CHP’den üç dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Veli Aksoy, ...
İzmir'in ülkücü şehidinin mezarı bulundu!
İzmir Ülkü Ocakları teşkilatı son yaptığı araştırmalarla İzmir’deki Ülkücü ...
Çıray 'Şu an seçim olsa' dedi ve ekledi: Millet İttifakı adayı kazanır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Meral Akşener’in Başdanışmanı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva