HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2022 Pazartesi - 16:28

AK Partili Kaya: Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Sıtkı Şükürer üzerinden yüklenen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısıdır. Yaşam şekilleri düşünceleri aynı olan kişileridir. Şükürer'in beyanlarına baktığında hep bahsettiği Yunan Hristiyan medeniyeti… Bunlarda hep bir bu medeniyetlere hayranlık var" ifadelerini kullandı.

AK Partili Kaya: Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik kullandığı sözlerin yankıları hız kesmeden devam ediyor.

Kamuoyuna açıklamada bulunan Şükürer'in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” ifadelerini kullanması sonrası Şükürer'e yönelik birçok siyasi partiden sert tepkiler yükselirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklama yapmaması okların Soyer'e dönmesine neden olmuştu.

SOYER ŞÜKÜRER'DEN FARKLI DÜŞÜNMÜYOR
Sonsöz TV'ye konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Başkan Soyer'e Şükürer üzerinden yüklenirken şu ifadeleri kullandı:

"Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısıdır. Yaşam şekilleri düşünceleri aynı olan kişileridir. Şükürer'in beyanlarına baktığında hep bahsettiği Yunan Hristiyan medeniyeti… Bunlarda hep bir bu medeniyetlere hayranlık var. Şunu çok iyi bilecekler; İzmir 1071 Malazgirt'ten sonra fethedilmiş ve Türk yurdu olmuştur. İzmir özgürlükçü, çok kültürlü bir şehir haline getiren bizim medeniyetimizdir. İzmir'de bir çok görüşten insanın en rahat yaşadığı şehirdir İzmir. Ancak Soyer ve Şükürer'in hayran olduğu Yunan medeniyeti değildir, bizim medeniyetimizdir. İzmir işgale ilk kursunu sıkan Hasan Tahsin'in şehridir. Kuvayi Milliye'nin ilk kurulduğu şehirdir İzmir. Sayın Soyer ve Şükürer şunu bilecek; İzmir'de bağımsızlığa karşı büyük bir tutku vardır. Soyer de neler yaptı? İzmir'in bin yıllık geleneğini bırakıp Pagoslar gibi arayışlar içinde... Şükürer'den farklı düşünmüyor."

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de İl Başkanı Deniz Yücel başta olmak üzere birçok milletvekilinin kınaması ile ilgili de konuşan Kaya, "CHP'deki arkadaşlar da çok net tepki gösterdi Şükürer'in açıklamasına. Bu açıklamayı yapan CHP'li arkadaşların ileride CHP içinde siyaset yapacağını düşünmüyorum. Çünkü CHP artık Atatürk'ün partisinden çıkıp Şükürer ve Soyer gibi düşünenlerin partisi olmuştur. Bu açıklamaları yapan arkadaşlar CHP'de siyaset yapabilme ihtimalleri bitmiştir. Bunu yaşayıp göreceğiz. Genel Merkez'den ses var mı? Yok. Mübadillere ediyorsun, İç Anadolu'dan göç etmişlere ediyorsun, Karşıyakalılara söylüyorsun ancak Karşıyaka Belediyesi'nden ses yok… Şükürer bu beyanlarda bulunuyor ve ben net bir ifade kullandım 'akıl hocası' diye.... Belediyeden ve belediye şirketlerinden danışmanlık adı altında milyonlarca para alıyor. Var mı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden veya başkanından bir ses?"dedi

SOYER'İ ADAY YAPAN İSİMLERİN BAŞINDA GELİR ŞÜKÜRER
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerden Soyer'in talimatı ile Şükürer'e iş verildiğinin altını çizen Kaya, "Soyer'i aday yapan isimlerin başında gelir Şükürer. İddialı bir biçimde söylüyorum bunu. Başkan olduğundan beri yanından ayırmadığı bir isimdir. Özel toplantıları birlikte yaparlar. Laf edemez Şükürer'e. Edemiyor da. Bu verilen hizmet direkt hizmettir. Yani Tunç Soyer'in emri ile verilmiş hizmettir" dedi.

BUNLARI KONUŞAN KİŞİ SOYER'E YAKIN BİRİ OLMASA NE OLURDU?
Şükürer'in görevde tutulmaması gerektiğini de belirten Kaya, "Sayın Soyer aileler konusuna girilirse… İşine gelince aile konularına girmek, gelmeyince girmemek çok doğru değil. Bunları konuşan kişi Soyer'e yakın biri olmasa ne olurdu? Soyer kanal kanal dolaşırdı. Ancak tek kelime etmediği gibi para ödemeye devam ediyor. İzmirlilere hakaret eden birine para vermeye devam mı edecek? Bu işleri yapacak başka biri mi yok?  İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı olsanız İzmir'e hakaret edenleri görevde tutar mıydınız? Ancak Sayın Soyer tutuyor" ifadelerini kullandı.

 
Öldürülen Azra'nın duruşmasında gerginlik
 
Oyun şirketinden hayranlarına: Animelere hediye göndermeyin
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 1 Şubat 2022 Salı 00:05

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile aynı görüşü paylaşacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Tebrikler Tunç Soyer ve Sıtkı Şükürer, böyle devam ederseniz İzmir'i çöküş dönemindeki AKP'ye hediye edersiniz.

Yorumu oyla      2      4  
Ege'de son kaya 31 Ocak 2022 Pazartesi 16:52

Hayranlık duyamaz mı? Yasak mı? Herkes müslüman olmak zorunda mı? Yok, din, devlet işleri ayrılsın diyorsanız önce siz anayasaya uyun.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Poyraz davasına katılmıştı... HDP'li Buldan'a İzmir'de 'sükuneti bozdun' soruşturması!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, Deniz Poyraz'ın partisinin il binasına ...
Bahçeli talimat verdi: O proje İzmir'den başlayacak!
MHP Genel Merkezi 2023 genel seçim sürecine ilişkin değerlendirme ve toplantıların ...
Erdoğan'dan 'yüz yüze eğitim' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de öğretmen ataması töreninde konuştu. ...
 
CHP İzmir'in acı günü!
CHP’den üç dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Veli Aksoy, ...
İzmir'in ülkücü şehidinin mezarı bulundu!
İzmir Ülkü Ocakları teşkilatı son yaptığı araştırmalarla İzmir’deki Ülkücü ...
Çıray 'Şu an seçim olsa' dedi ve ekledi: Millet İttifakı adayı kazanır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Meral Akşener’in Başdanışmanı ...
 
Meclis'te gündem Öğretmenlik Meslek Kanunu
Yasama çalışmalarına 20 Ocak'ta ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ...
Kabine bugün toplanıyor: İşte gündem maddeleri...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantıda, Rusya-Ukrayna ...
AK Partili Dağ'dan 'çocuk' açıklaması: Spontane
AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva