HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2015 Pazar - 15:01

AK Partili Arınç: Millet bize şefkat tokadı vurduysa...

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, 7 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidara gelememesiyle ilgili, "Nimetin kadrini kıymetini çok bilememişiz ki millet bize bir şefkat tokadı vurdu. 'Gururlanma, kibirlenme, senden büyük Allah var' dedi. Millet, bize şefkat tokadını vurduysa kızamayız" dedi.

AK Partili Arınç: Millet bize şefkat tokadı vurduysa...

Arınç, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye milletin şefkat tokadı vurduğunu dile getirip, "Biz nimetin kadrini kıymetini çok bilememişiz ki millet bize bir şefkat tokadı vurdu. 'Gururlanma, kibirlenme, senden büyük Allah var' dedi, Millet bize şefkat tokadını vurduysa kızamayız. Bu seçime başımız dik giriyoruz. Millet, 5 ayda her şeyi gördü. Tek başına iktidar olmazsa başımıza hangi çorapların örüleceğini herkes gördü. Memleketi seven herkes, bu seçimde hayırlı bir karar verecek. Biz o karara saygı duyacağız. Tekrar ayağa kalkacağız" dedi.
 
'AĞANIN ELİ TUTULMAZ'
Manisa'da 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Arınç, "Ağanın eli tutulmaz. Bakarsın millet omuz verir, kafa atar çıkarırız. Vallahi çıkar. 2002'de 6 milletvekili çıkardık. Allah isterse her şey olur. Millet, 'Bunlar daha iyiydi. Çok samimi insanlardı' derse olur. Tarih yeniden en yüksek başarıyı Manisa'da yazar. 450 bin oyu alacak güçteyiz" dedi.
 
Arınç, konuşmasını devamında 7 Haziran seçimlerinden sonra bazı partilerin iktidar olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını da vurgulayıp, şöyle devam etti: "Bugün 4 parti barajı aşma iddiasında. İyi de barajı aşmak yetmiyor ki. Bir parti, sadece barajı aşmak için çalıştı. Barajı aşmak da kolay değil aslında. Barajı aşıp ne olacaksın? İktidar mı olacaksın? 'Barajı aşıp Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız. AK Parti'yi iktidardan düşüreceğiz. Memleketin halini ben düşünmem ne olursa olsun' düşüncesi var. Bu güzel bir düşünce değil. 'AK Parti gitsin ama kim gelirse gelsin' demek farklı bir şey 'Ben geleceğim' demek farklı bir düşünce. 'Memleket yansın' demek güzel bir düşünce değil. Ondan biraz yüksek oyu olan partiye soruyorsun onunda öyle bir düşüncesi yok. En kabadayısına soruyorsun ana muhalefete, 'Bu seçimde sen tek başına iktidar olacak mısın? Niyetin var mı?' Cevap, 'Hayır.' Senin derdin ne? Hükümet gitsin de ne olursa olsun. Birisi, 'Bu varken ben bir tarafa gelmem' dedi. Siz daha birbirinizle geçinemiyorsunuz. Bu memleket hükümetsiz kalırsa terör ne olur, ekonomi ne olur? Bu 4 ay içinde çok yorulduk, çok sıkıldık."
 
'İKTİDARDAN DÜŞTÜLER DİYE SEVİNMESİNLER'
Arınç konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarının arttığına da dikkati çekip, "7 Haziran'dan sonra terörü hortlattılar. 'AK Parti'ye her taraftan yüklenelim' diyorlar. Biz bunlara karşı terörle mücadele ediyoruz. Dün de kahraman askerlerimiz şehit oldu. Allah onlara da bütün şehitlerimize de rahmet etsin. Allah bu katilerin şerrinden muhafaza etsin. Masum kadınlarımız, çocuklarımız da hayatlarını kaybedebiliyorlar. Seçimden sonra bu terörün kökü kazınacak. Kafalarına balyoz gibi iniyoruz. İnmeye devam ediyoruz. Alçakça, kahpelikle insanlarımızın hayatına son vermesinler. Biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Çözüm süreci içinde gözyaşının dökülmediği ülke halindeydik. Şimdi, 'Ülkeyi yönetirken iktidardan düştüler ve zayıf zamanları' diyenler sevinmesin, biz birbirimize düşmeyeceğiz. Birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini vereceğiz. Bizi birbirimize düşürüpte ellerini ovuşturmaya çalışanlar var. Bunları herkes rahatlıkta görebilir. Bu kahvaltı masalarında kardeşçe oturabilmişsek, Allah'ın izniyle bu yola aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Arınç konuşmasının ardından belediye tarafından Akpınar Mahallesi'ne yaptırılan halı sahanın açılışına geçti.(dha)
 
 

 
'Askeri ihale' operasyonunda herkes serbest!
 
AK Partili Babacan: Cari açık hala çok yüksek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka'ya karınca modeli!
Genel seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti Karşıyaka teşkilatı ...
Davutoğlu'yla görüşmeye gelen Merkel'e sürpriz
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasındaki ...
Kılıçdaroğlu şehit cenazesi için mitingi iptal etti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın cenaze törenine ...
 
CHP adayı Çıray: Türkiye'nin bizimle yüzü gülecek
Türkiye’nin tarım ürünü ithal etmesinin ayıp, dış alımların düpe düz köylü ...
CHP’li Sındır: İktidarları uğruna terörün siyasetini yapıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçim çalışmalarına Küçük Menderes’te ...
Tanrıkulu: "AKP iktidarı sadece yandaşın cebini doldurmuş"
Seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. ...
 
CHP'li Çam esnafla buluştu: 'Dolaylı vergini al da git'
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bütün gününü ayırdığı Karabağlar’da kadınlar ...
Oktay Vural'ın 'kaplumbağa'lı seçim kampanyası
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 1 Kasım genel seçimleri için kırmızı ...
AK Parti adayı Sürekli: Terör bizleri bölmeyi başaramaz
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bergama İlçe teşkilatının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva