HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2015 Pazar - 13:19

CHP adayı Çıray: Türkiye'nin bizimle yüzü gülecek

Türkiye’nin tarım ürünü ithal etmesinin ayıp, dış alımların düpe düz köylü ve çiftçiye hakaret olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, üretime değil ithalata dayalı bir ekonomi olamayacağı için borç batağına saplanan vatandaş sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Milletvekili Çıray, “Verimli topraklarına rağmen üretim yapanın adeta cezalandırıldığı ülkemizde her iki kişiden birinin bankalara borcu var. CHP iktidarımızda üretimi, esnafımızı, köylümüzü ve çiftçimizi destekleyeceğiz. Üreten güçlü bir Türkiye olacağız”dedi.

CHP adayı Çıray: Türkiye nin bizimle yüzü gülecek

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray seçim çalışmalarını Menemen ilçesinde sürdürdü. Milletvekili Çıray, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte esnafları işyerlerinde ziyaret etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Çıray, vaktinin önemli bölümünü köylü ve çiftçilere ayırdı.
 
TARIMSAL ÜRÜN İTHAL ETMEK AYIPTIR
Ziyaret ettiği çiftçilerin üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle artık üretim yapmaktan vazgeçme noktasına gelmelerini söylemeleri üzerine Milletvekili Çıray,  “Arkadaşlar eskiden tarıma alan açılsın diye dert yanılırdı. Hükümetler bürokratlara baskı yapılırdı. Şimdi ülkemizde maliyetler yüksek diye 2 Tarakya büyüklüğünde toprak ekilip dikilmiyor. Oysa ki Avrupa’da bir ilimiz büyüklüğündeki ülkenin geçen yılki tarım ihracatı 90 milyar dolar. Türkiye’nin bu kadar verimli toprakları bu kadar çalışkan çiftçisi ve köylüsü varken yem ithal etmesi ayıptır. Pamuk ithal etmesi ve benzeri tarımsal ürünleri ithal etmesi maalesef utanç kaynağıdır. Türkiye’nin zeytinyağı üretip dökme yağ olarak ucuza satması ayıptır ve günahtır. Bu çiftçi ve köylü asker isteniyor evladını veriyor. Vergi siteniyor elideki avucundakini veriyor. Ülkenin imkanları başkalarını kullandırılıyor. Sizlerden esirgeniyor. CHP iktidarımızda köylümüzü çiftçimizi destekleyeceğiz. Üreten güçlü bir Türkiye olacağız”dedi.
 
İKİ KİŞİDEN BİRİ BANKAYA BORÇLU
Meneme’in köylerindeki yurttaşların bir yıl üretim yapmalarına rağmen çektikleri kredileri geriye ödeyemediklerini dile getirmesi üzerine CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Gelişmiş ülkeler çiftçisini köylüsünü destekliyor. Bizim ülkemiz tarımsal ürün ithal ederek yabancı çiftçilere destek vermiş oluyor. Çiftçiye destek verdikleri iddiasındaki 13 yıllık AKP çiftçimize verdiği desteği sadece mazotunun üzerine koyduğu vergi ile geriye alıyor. Bugün yaklaşık olarak 25 milyon vatandaşımızın bankalara borcu var. Kredi verilebilen 18 yaş ve üzerindeki yurttaşlarımızın yarısından fazlası yani iki kişiden en az birinin bankaya borcu var. Bunun adı iyi ekonomi midir? Bankalarla icralık 2 milyon 600 bin vatandaş hapse girmemek için sürekli kaçmak mecburiyetinde. Yurttaşın sadece kredi kartı ve tüketici kredileri 400 milyar liraya dayanmış durumda. Vatandaş, emekli, esnaf, çiftçi, işçi kara kara düşünürken ak olduğu iddiasındaki saray düşkünün keyfine diyecek yok. Ülke böylemi yönetilir? İyi yönetmek bu mu? Liderlik, önderlik böylemi olur?”şeklinde konuştu.
 
1 Kasım’dan sonra CHP iktidarıyla Türkiye’nin üreterek, hakça  eşit paylaşarak, zengin ve huzurlu bir ülke olacağını vurgulayan Çıray, 7 Haziran’daki halk iradesini saymayanlara inat umut dolu bir seçim beklediklerini söyledi.
 

 
CHP’li Sındır: İktidarları uğruna terörün siyasetini yapıyorlar!
 
Göztepe başkanı 'fair play'e aday gösterilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: İktidarları uğruna terörün siyasetini yapıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçim çalışmalarına Küçük Menderes’te ...
Tanrıkulu: "AKP iktidarı sadece yandaşın cebini doldurmuş"
Seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. ...
CHP'li Çam esnafla buluştu: 'Dolaylı vergini al da git'
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bütün gününü ayırdığı Karabağlar’da kadınlar ...
 
Oktay Vural'ın 'kaplumbağa'lı seçim kampanyası
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 1 Kasım genel seçimleri için kırmızı ...
AK Parti adayı Sürekli: Terör bizleri bölmeyi başaramaz
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bergama İlçe teşkilatının ...
Kapıcılardan CHP adayı Atila Sertel’e sürpriz!
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
 
AK Parti adayı Kaya: Seçimin kazananı milletimiz olacak
Sahada seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge ...
MHP adayı Senem Kılıç: Aldığımız her oyla...
Seçim çalışmalarına Menderes ilçesinde devam eden MHP İzmir 1'inci Bölge ...
AK Parti adayı Yıldırım: İdeolojik kaygıları bırakıp...
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım İzmirlilerin katılımı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva