HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2013 Çarşamba - 13:56

AK Parti İzmir teşkilata kanaatini soracak

AK Parti Genel Merkezi, 27 Ekim pazar günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili teşkilatın kanaatinin alınacağı bir temayül yoklaması yapacak.

AK Parti İzmir teşkilata kanaatini soracak

İZMİR - Karşıyaka’da bulunan KSK Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak temayülde 2 bin 689 partili oy kullanacak. İlçe Belediye Başkanlıkları için yapılacak temayülde ise 3 bin 943 partili sandık başına gidecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı için yapılacak temayülde, ilde oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri, il başkanı ve il yönetim kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, il parti içi demokrasi hakem kurulu başkan ve üyeleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçelerin kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve ilçe belediye meclis üyeleri oy kullanabilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları için yapılacak temayülde ise, ilçede oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri, ilçede oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, partili ilçe belediye meclis üyeleri, partili il genel meclis üyeleri, ilçeye bağlı belde başkanları, ilçeye bağlı partili belde belediye başkanları ve ana kademe mahalle başkanları oy kullanacak.

KOMİSYON BAŞKANI PROF. DR. MUSTAFA ŞENTOP 
İzmir’de gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasında görev yapacak olan Genel Merkez Temayül Komisyonu’nun üyeleri de belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un başkanlığındaki komisyonda MKYK Üyesi Emine Çift, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz,  Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Berber Aytan ve Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanı Nurettin Çelik yer alacak. Komisyona il yönetiminden yeterli sayıda üye de yardımcı olacak. Gizli yapılacak olan oylama sonucunda sandıklardan çıkan formlar temayül sonuçları açıklanmaksızın ve başkaca bir işlem yapılmaksızın kapalı zarflara konulacak ve genel merkeze gönderilecek. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları için oy kullanacak olan teşkilat mensuplarına herhangi bir yönlendirme olmadan aday olarak görmek istedikleri iki ismi yazmaları istenecek. AK Parti’nin mevcut belediyesi olan Bayındır’da ise diğerlerinden farklı şekilde Belediye Başkanı ile ilgili kanaatlerin yazılması istenecek. 

TEŞKİLATIN KANAATİ ORTAYA KONULACAK
27 Ekim 2013 tarihinde Karşıyaka’da yapılacak olan yoklama ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı M.Atilla Kaya, teşkilatın kanaatlerinin alınacağı temayül yoklamasının oldukça önem taşıdığını belirtti. AK Parti’nin adayları belirlerken ince eleyip sık dokuyacağını, teşkilatın kanaatleri, kamuoyu yoklamaları ve siyasi konjonktürü göz önünde bulunduracağını ifade eden Kaya, “Siyasi partiler arasında adaylarını belirleme noktasında en demokratik yöntemleri kullanan, en bilimsel hareket eden ve toplumun beklentilerini karşılama noktasında en doyurucu çıkışı yapan parti her zaman AK Parti olmuştur. Temayül yoklaması teşkilatın kanaatinin ortaya konulacağı bir zemindir. İzmir’de binlerce partilimiz sandık başına giderek, hür iradeleriyle vicdani kanaatlerini ortaya koyacak. Bir demokrasi şöleni havasında geçmesi beklenen temayül yoklamamızın başta aday adaylarımız olmak üzere teşkilatımızın tüm mensuplarına ve İzmir’imize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

ADAY ADAYLARI BROŞÜR DAĞITAMAYACAK, AFİŞ ASAMAYACAK
YSK tarafından aday adaylarının broşür bastırmalarının, kendilerini tanıtıcı her türlü materyal kullanmalarının ve afiş yaptırmalarının belirli bir tarihe kadar sınırlandırıldığını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı M.Atilla Kaya, temayül yoklaması esnasında bu konudaki YSK kararının harfiyen uygulanması noktasında takipçi olacaklarını belirtti. Aday adaylarının salon çevresinde broşür, gazete, dergi ve kartvizit dağıtmalarına, afiş asmalarına ve bu türden çalışmalar yapmalarına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Kaya, “YSK’nın kararı bellidir. Zaten bunun dışına çıkılması düşünülemez. Ayrıca AK Parti’nin gelenekleri de bellidir. Bizim geleneğimizde herhangi bir yönlendirmeye ihtiyaç duyulmadan herkes hür iradesiyle sandığa gider ve vicdani kanaatini ortaya koyar. Bu noktada tüm aday adayı arkadaşlarımızın ve teşkilat mensuplarımızın hassasiyet sahibi olacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ENES YALÇIN 23 Ekim 2013 Çarşamba 15:18

Hımmm çok güzel .Soracak peki sonra ne olacak?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye ‘Anayasa’ ziyareti
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabık kalınan 60 madde siyasilerin gündeminde. ...
CHP İzmir’in gençlerinden anlamlı kampanya
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, lösemi hastalarının tedavi için ihtiyaç ...
CHP’de yerel seçim trafiği: Adaylar sahada
Metropol ilçedeki aday adayları çalışmalarına tam gaz devam ediyor, vatandaşla ...
 
Birol Soylu’dan Çiğliler'e günaydın ikramı
Yaklaşan 2014 yerel seçim çalışmaları İzmir’in her bölgesinde olduğu ...
Çıray’dan çarpıcı çıkışı: Gençlerimiz nefret…
CHP İzmir Milletvekili, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’yla İstanbul ...
Andımızın kaldırılmasına Konya'dan büyük isyan!
“Bizim gibi, varlığını bağımsızlık savaşıyla kazanmış halklar bakımından ...
 
AK Parti’de aday adaylığı için istifa tartışmasına son nokta!
Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Twitter’dan ...
CHP’den Org. Özel hakkında çok tartışılacak iddia
CHP Milletvekili Düzgün: Balyoz iddialarına göre bu plan Necdet Özel, ...
Erdoğan’la gündem: Fidan, NATO ve yeni Anayasa
Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialara ilişkin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva