HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2022 Perşembe - 12:20

AK Parti'den Soyer'e çifte salvo: Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin İzmir'i cezalandırdığı yönündeki ifadelerine AK Partili isimlerden tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Buna kargalar bile güler. Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?" derken, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, "’Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısı ve söylemi, CHP’li yöneticilerin eski rahatsızlıklarıydı. Maalesef yeniden nüksetti" dedi.

AK Parti den Soyer e çifte salvo: Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bir televizyon programına katılan Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yaptığı konuşmalara yönelik açıklama yaptı.

Soyer'in hükümetin İzmir'i cezalandırdığı yönündeki ifadeleri üzerine açıklama yapan AK Partili Kaya, "CHP'li Soyer "engelleyenler var" demiş. Buna kargalar bile güler. Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz! Bu kentin önündeki en büyük takoz, sizsiniz. İzmir'in gelişiminin önünde bir engel varsa, o da CHP'li belediye yönetimidir" dedi.

HIZAL: HASTALIKLARI NÜKSETTİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da, CHP’li yöneticilerin ‘Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ hastalığının nüksettiğini belirterek, ‘’İzmir’in sorunlarını çözecek ne adım attılar da AK Parti olarak engel olduk? Algı üzerinden siyaset yapıyorlar. Halkapınar–Otogar metro hattı, İzmir-Ankara arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi ile entegre bir projedir. Çıkarılan sembolik rakam Sayın Soyer’in de çok iyi bildiği ‘İzbedel’dir ve daha sonra bütçeler arasında aktarım yapılır.’’ dedi. İBB’nin depremden bu yana sadece ‘anıt’ yaptığının altını çizen Hızal, ‘’Hükümet 1 yılda 800 konut yaptı ve teslim edilmeye başlandı. Soyer, İzmirlilere çatısı akan bir barakada hizmet veremeye çalışıyor.’’ dedi.

-BAŞKAN SOYER'DEN HÜKÜMETE SİTEM

AK Partili Hızal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Tekrardan ‘Bizi cezalandırıyorlar’ mantığı ile hareket etmeye başladılar. Sayın Tunç Soyer, 2.5 yıldır kullandığı yaklaşık 25 milyarlık bütçe ile İzmir’in hangi sorununu çözmüştür? Bu sorunları çözmek noktasında, AK Parti olarak hangi projesine karşı çıkmışızdır? Kendisi de çok iyi biliyor ki, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararların yüzde 98’ini oy birliği ile geçiriliyor. Bunlardan bazıları krediler. Bu krediler de oy birliği ile geçiyor. Ancak bu kredilerin kullanılması ve borçlanma limitlerinin aşılmasına rağmen İzmir’de yatırımsal anlamda elle tutulur hiçbir şey yapılmadı. Trafik, koku, alta yapı, kentsel dönüşümde hala aynı noktadayız. Hatta geriye doğru bir gidiş mevzubahis. Vatandaşın eleştirilerine kulak tıkayan Sayın Soyer, verdikleri sözleri bile yerine getiremiyor. Tek kişilik gösteri havasında yaptığı sunumlar, hala sunum olarak kalmaya devam ediyor.’’ dedi.

Halkapınar-Otogar metro hattı, hızlı tren projesi ile entegre bir proje

Halkapınar-Otogar metro hattı eleştirilerine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Projeler yatırım programına alınır, yatırım programında bir ‘izbedel’ belirlenir daha sonra bütçeler arasında aktarım yapılır. Bunu Tunç Soyer’de çok iyi bilir. Burada İzmirlileri yanıltmasının hiçbir anlamı yoktur. Kaldı ki bu proje büyük ontanlı bir proje. Halkapınar–Otogar metro hattı aynı zamanda, İzmir-Ankara arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi ile entegre bir projedir. Dolayısıyla bu süre içerisinde hızlı tren projesinin tamamlanması ile başlayacak bir projedir. Her yıl aynı konu üzerinden gündeme getirme çabaları, kendi icraatsizliklerinin üzerini örtmekten başka bir şey değildir.’’ dedi.

’Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısı yeniden nüksetti

‘’’Hükümet İzmir’i cezalandırıyor’ algısı ve söylemi, CHP’li yöneticilerin eski rahatsızlıklarıydı. Maalesef yeniden nüksetti.’ diyen Hızal, ‘’Kimin İzmir’i cezalandırdığını biz çok iyi biliyoruz. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen çatısı akan bir barakada belediye hizmeti veren CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi; bir deprem anıtı dışında hiçbir yatırım yapamayan CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 800 konutu yapan ve teslim etmeye başlayan hükümete İzmir’i cezalandırıyor söyleminde bulunması çok gülünç. Artık İzmirliler bu söyleme inanmıyor. Bu şehirde yaşayan hemşehrilerimiz, evlerinden sokağa çıktıklarından itibaren nasıl bir yerel yönetimsizlikle karşı karşıya her gün yaşıyor. Algı siyaseti ile işini yürütmeye çalışanlar, veremedikleri hizmetlerden ötürü, 4.5 milyon İzmirliyi cezalandırıyor.’’ dedi.

Elektrik Fabrikasını da alıp, ne idüğü belirsiz bir vakfa mı teslime edecek?

İzmir Büyükşehir Belediye’sini reklam ajansı gibi kendisine kullanan Sayın Soyer, ‘’Canı sıkıldıkça elektrik fabrikası söylemi ortaya koyuyor. Ama ortada olan hukuki sorunları kendisi de çok iyi biliyor! Bıraksın elektrik fabrikasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası’nı, kime, hangi amaçla verdiğini İzmirlilere açıklasın? Elektrik Fabrikasını da alıp, ne idüğü belirsiz bir vakfa mı teslime edecek?’’ dedi.

 
Yeni uygulama: 2 BionTech olana 1 Turkovac
 
Evine giren hırsızı öldüren tersane işçisi tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zagor 20 Ocak 2022 Perşembe 18:22

Kardesim, madem hizli Tren Projesine entegre, nicin baslamiyorsunuz ? Demekki hizli Trenin ne zaman bitecegini sizde bilmiyorsunuz. Ikisi ayni anda yürüse olmuyormuda , birisi bittikten sonra digerine basliyorsunuz. Bu isler yillar alan bir sürec. Halkapinar - Otogar Projesine baslarsin ve bir yerde birlestirirsin. Bukadarmi bilgisizsiniz ?

Yorumu oyla      2      3  
Haberiniz yok mu? 20 Ocak 2022 Perşembe 17:54

Otogar Metrosu bitmiş yahu!!!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Oy yoksa, proje de yok! 20 Ocak 2022 Perşembe 16:37

Vakıf işleri sizden sorulur. İstanbul'da gördük vakıf işlerini. Yurt rezilliğine hiç girmiyorum bile. FETÖ kandırdı dediniz; şimdi de başka tarikat, cemaat yurtlarını konuşuyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 20 Ocak 2022 Perşembe 15:55

Otogar metrosuna 3 bin lira ödenek ayrılmış. O 3 bin lira ne yapılacak merak ediyorum.

Yorumu oyla      2      3  
fıkra bu kadar 20 Ocak 2022 Perşembe 15:46

2014'den beri yapılmayı bekleyen metroya, geçtiğimiz yıl gibi sadece 3 bin lira ödenek ayıranlar; 2,5 milyarlık Narlıdere metrosunu bitirme aşamasına getiren, 1 milyarlık Çiğli tramvay inşaatını hızla sürdüren, araçlarıyla beraber 9-10 milyarı bulması beklenen Buca metro hattını temel atma aşamasına getiren, yaklaşık 750-800 milyona çok sayıda otobüs almış belediyeye iş mi yapıyorsun diyor. Şu projelerin toplam maliyetine 30 tane Konak Tüneli yaparsın. Bu şehir yıllık 90 milyarın üzerinde vergi veriyor. Karşılığı bu olmamalı. 10 yıldır hızlı tren masalı anlatılıyor. Tren daha gelmeden 250 km/h hız, 200 km/h ye düşürüldü. Elin Çinlisi 600 km/h hızlar deniyor, biz bekle bekle yapılan işe bak!

Yorumu oyla      2      3  
Erhan Yıkgeç 20 Ocak 2022 Perşembe 15:08

İ.B.B başkanı, yardıma hazır olan miletvekilimizle diyalog içinde sorunların çözüleceğine inanıyorum

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 20 Ocak 2022 Perşembe 13:55

Her zaman söylerim.Ak parti malesef izmiri izmirliyi bir türlü çözemedi anlayamadı.Gerçi bu durum ulke geneline de yayıldı ya o başka bir durum. Bu otagar metro hatti Aziz kocaoglu döneminde yatirim planina alinan bir projeydi.Hat uzunluğu beş kilometre olacağı İçinde hem maliyet hem zaman açısından gerçekleşmesi kolay olacaktı.Izmirliler için de otagara ulaşmasıni kolaylastirdigi gibi bir çok sekilde de faydası olacağı da kesindi Malesef belediyeden biz yapacağız diyerek merkezi hükumet bu projenin yapılmasını engelledi.Tum izmirliler ne yapılmak istendiğinin farkındaydı Amac projenin yapılmasını değil bir şekilde yapılmamasını sağlamaktı.Olan izmirliye oluyor sayın miletvekili.Izmirliler sizin derdinizin ne oldugunu cok iyi biliyor Ister yerel yönetim olsun ister merkezi hükumet halkın refahını yükseltmek ve sıkıntılarını çözmek için bu görevlere talip olurlar.Bu projeyi geciktirerek yarattiginiz magduriyeti sıkıntıyı bile anlayamama durumuna geldiyseniz vah ki vah derim size,

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metro ne oldu? 20 Ocak 2022 Perşembe 13:43

Engelleniyoruz denmemiş ki; otogar metroyu yapmıyorlar demiş. Belediye kendi bütçesiyle 2 metro, 1 tramvay yapıyor; bunlar izbedel diyor. Seçim zamanı da izbedel oy alırsınız.

Yorumu oyla      2      3  
Aklımızla alay etmeyin 20 Ocak 2022 Perşembe 13:07

Ödenek rezilliğinden sonra ben olsam konuşmazdım. İzbedelmiş, şuymuş, buymuş bunları geçin. Kaç yıl oldu izbedel bütçe ayrılıyor. Bergama İZBAN, otogar metro, liman, lojistik köy, hızlı tren ... uzun yıllardır yapılmayı bekliyor. Hızlı tren 2017'de bitecekti. Sonra 2019 oldu. Şimdi de 2025 deniyor. 3 yılda İzmir-Afyon arası hızlı tren, otogar metro nasıl bitecek? Mümkün değil. Çalışma yok ki bitsin. 3 bin TL'ye mi bitecek? Belediye Narlıdere'de metroyu bitirmek üzere, burada hâlâ daha izbedel, şu, bu deniyor. Elektrik fabrikasi konusu da ayrı bir skandal! Bir inat uğruna 3 yıl olacak, ihale yapılmıyor. Sanırsın İzmir Belediyesi düşman. Böyle bir şey olabilir mi? Ne parasıyla belediyeye veriliyor ne de restore ediliyor

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 20 Ocak 2022 Perşembe 13:03

Sayın KAYA haklı bence. En çok işi AKP yapıyor, özelliklede son günlerde. O kadar çok çalışıyorlar ki, sabah benzine zam yapar yapmaz çalışmaya devam edip akşamda benzine bir zam daha yapıyorlar. İşte çalışma diye ben buna derim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan 'yatırım' çıkışı: Her yıl aynı ‘astronomik’ bütçeler
2022 Yılı Yatırım Programı'ndaki İzmir için ayrılan bütçeye dair açıklamalarda ...
CHP'li Sertel'den Türksat eleştirisi: Bir kişi dışında hepsi çift maaşlı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin KİT Komisyonu üyesi milletvekilleri Atila ...
Mehmet KARABEL yazdı... Siyaset sevda hizmet aşkımız!
Mehmet KARABEL yazdı... Siyaset sevda hizmet aşkımız!
 
CHP, HDP'li Semra Güzel kararını açıkladı
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları ...
CHP Ekonomi Masası heyeti, Denizli'de iş dünyasıyla buluştu
Denizli'de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ...
Erdoğan zamlı muhtar maaşını açıkladı
Beştepe'de muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan , muhtar maaşlarının ...
 
6 parti ortak mutabakat metnini tamamladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 6 partinin güçlendirilmiş ...
TBMM'de 'İzmir' atışması
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili ...
Akşener: Öğrenciler bu yurtlara muhtaç bırakılıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "2020 yılı itibarıyla Türkiye’deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva