HABERLER>POLİTİKA
6 Ağustos 2022 Cumartesi - 20:38

AK Parti’den CHP’li Derinsu’ya çağrı: Hangi dershaneye gittiğini açıkla!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde söz alan ve geçmişte girdiği bir sınavda dershanede gördüğü soruların çıktığını belirten CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu’ya tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziemir Belediyesi tarafından yöneltilen eleştiriler hakkında ‘hukuki işlem yapılacaktır’ açıklaması yapılırken AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’da sosyal medya hesabı üzerinden Derinsu’ya sorular yöneltti

AK Parti’den CHP’li Derinsu’ya çağrı: Hangi dershaneye gittiğini açıkla!

EGEDESONSÖZ - Yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde skandal sözler kullanılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu gündem dışı konuşmalarda söz alarak KPSS sınavında yaşanan ‘soru’ krizi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Kendisinin başına da benzer bir durum geldiğini belirten Derinsu, bir dershanede yapılan ek derse girdiğini ve burada sınavda olan soruları gördüğünü belirtti. Derinsu ayrıca, “Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavı sonucunda dün gece yine bir çocuk oyunu gibi bir şey yaşadık. ÖSYM Başkanı görevden alındı. Neden? Yandaş bir yayınevinin yapmış olduğu deneme sınavlarındaki sorunun şıklarının dahi yeri değişmeksizin sınav kitapçığında yer verildi. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz bu ülkede. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey yaşamıştık. O zaman da yandan bir dershane, son anda ek ders koydu. Arkadaşlarım beni aradı ve ‘Mantık ile ilgili ek ders koydu bizim dershane, gitsek mi gitmesek mi?’  dedi. Bende kaçak öğrenci olarak gittim. Bir bilgi bir bilgidir gidip öğreneyim bizim dershane vermiyor… İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. Bi baktım 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde ful çıkardım. O ders sayesinde. O duyum nasıl geldi? 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hala yaşanıyor. Aradan geçmiş 12 yıl. Bu ülke maalesef kul hakkı yiyor” ifadelerini kullanmıştı.

YEDİĞİN KUL HAKLARININ HESABINI SANA VE SANA ARKA ÇIKANLARA SORACAĞIZ!
Açıklamaların üzerine tepkiler üst üste gelirken, AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabından Derinsu’ya yüklendi. Derinsu’ya sorularını yönelten Atmaca, şu ifadelerini kullandı;

“Belediyenin arkasına saklanma, avukatsan kendin cevap ver İzel Zenginobuz Derinsu; Avukat olmana rağmen! Dünkü sorularımıza cevap veremedin, kendini savunamadın. Belki 'SUS' dediler bilemiyorum. Ama delil ve ispatlı bu soruma cevap verebilecek misin? Yoksa 'SUS PUS' olmaya devam mı edeceksin?  Matematikte mantık konusu bir ek ders ile kavranıp, gördüğün her soruyu hatasız yapabileceğin kadar basit bir konu değil. KPSS sınavı sonrası “Yandaş bir yayınevinin yapmış oluğu deneme sınavlarındaki sorunun şıklarının dahi yeri değişmeksizin sınav kitapçığında yer verildiği. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey  yaşamıştık” diyorsun. “Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz” dediğine göre, demek ki dershanede gördüğün sorularla sınavda gördüğün soruların şıkları dahi aynı olduğu için gözlerin fal taşı gibi açıldı. Alttaki resimler 2010 yılı YGS ve LYS sınavlarındaki matematik sorularının konu dağılımları. 2010 yılı YGS sınavında matematikte sadece ve sadece “1” mantık sorusu var.  2010 yılı LYS sınavı matematik sorularında ise ”Hiç” mantık sorusu yok! Şimdi tekrar soruyorum;  2 mantık sorusu demiştin, 1 mantık sorusu çıktı. Başka yalanların var mı? Cevapladığın diğer soru hangi branştan? Seni davet eden arkadaşların kim? Gittiğin dershane hangisi? Bu haksız ve kanunsuz işlemin parçası olarak neden polise ya da savcılığa gidip suç duyurusu yapmadın? Hakkını yediğin sıralamada haksızca önüne geçtiğin binlerce gençten özür dileyecek misin?  Bedava peynir fare kapanında olur, bu kıyak karşısında herhangi bir hizmette bulundun mu? Başka sınavlarda başka tüyolar aldın mı? Malum dershaneden aldığın bilgilerle başka soruları da haksız biçimde cevapladın mı? Seni o gün çağıran arkadaşların bugün neredeler? Bence yediğin kul hakkı ve hak etmediğin başarılardan dolayı derhal istifa et. Çünkü biz bu işin arkasını bırakmayacağız. Yediğin kul haklarının hesabını sana ve sana arka çıkanlara soracağız!"

 
Aydın'da kaldırıma çarpan hafif ticari araçtaki 2 kişi yaralandı
 
Kayıp üç kişi için kuyuda arama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saim Kul 7 Ağustos 2022 Pazar 17:48

Hangi dershaneye gitti çok merak ettim cemaat dershanesi olduğuna inanmıyorum

Yorumu oyla      35      5  
Vatandaş 7 Ağustos 2022 Pazar 14:40

Insanlar çıkarı için eğilir bükülür her şişeye girer yeterki al-i çıkarı olsun,mademki ilkeli demokrat yapıda birisin neden gidiyorsun o dershaneye,düzgün kişilik sahibi birisi bunlara katılmazdı diye düşünüyorum ondan sonra ben demokratım diye takiyye ile koltuk ve makam sahibi oluyorsun siz de değil hata nerede olduğunu halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde halkın sapmaz terazisi sandıkta herkes tepkisini verecektir demokrasi gereği sandıkta tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      50      3  
Mustafa Yılmaz 7 Ağustos 2022 Pazar 12:57

İzel Başkanımızı yedirtmeyiz asla sonuna kadar arkasındayız Elhamdülillah

Yorumu oyla      2      47  
izmir'li 7 Ağustos 2022 Pazar 01:56

sayın meclis üyesi zamanında neden açıklamadın suç duyurusunda bulunmadın full çıkarttın diye mi kul hakkı yemek günah demi

Yorumu oyla      39      5  
Objektif Yorum 7 Ağustos 2022 Pazar 01:28

Uğur bey söyledikleriniz gerçekten yavanlık. Ne kul hakkı mantık soru gelecek denmiş iki soru oradan çı?mış çalışmış yapmış. Ya direk soru verilenlere ne demeli? Ve bunların hepsi sizinde üyesi olduğunuz iktidar döneminde oldu. Kim daha çok kul hakkına giriyor. Daha öncede söylediğim gibi bırakın körü körüne muhalefet yapmayı. Gaziemirlilerin yararına bir katkı koyun.

Yorumu oyla      2      42  
7 Ağustos 2022 Pazar 00:58

İzel hanımın söylediklerini konuyu çarpıtmak için nasıl da kullanıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz, siz 16 tane araştırma önergesini reddetmiş bir partinin elemanlarısınız. O sorular hiç bir zaman çalınmadı, birileri servis etti. İzel hanımı defalarca dinledim, ne diyor, yıllardır sorulmayan mantık dersi çalıştırıldı ve sınavda mantık sorusu çıktı diyor. Bunların hepsinin hesabını vereceksiniz, az kaldı merak etmeyin..

Yorumu oyla      2      40  
6 Ağustos 2022 Cumartesi 22:29

KPSS skandalı yaşanmış, olayı başka yere çekmeye çalışmak da ne bileyim. sen doğru düzgün sınav yapmayı becereme, sonra bunları söyle.

Yorumu oyla      39      4  
Mustafa Koç 6 Ağustos 2022 Cumartesi 21:25

Yazıklar olsunn

Yorumu oyla      40      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yok'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin yatırımların merkezinde ...
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ...
Erdoğan'dan KPSS skandalı ile ilgili yeni açıklama
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KPSS'de soruların sızdırılması skandalı ...
 
Başkan Sürekli'den Büyükşehir'e uyarı: Bir kuruşun boşa harcanmasına göz yummayız!
İzmir’de etkili ve yerinde muhalefet yaptıklarını söyleyen AK Parti İzmir ...
Başkan İnce, Bodrum'da temaslarda bulundu
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bodrum ilçesinde bir dizi ...
CHP'li Bakan'ı hedef aldı... Gökçek'e 'jelibon rezervli' yanıt!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın “TSK içinde zikir çekenlere gerekeni ...
 
Dervişoğlu’ndan dikkat çeken 'şikayet' kararı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ...
Meclis, dünya anayasalarını araştırdı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), ABD, Rusya, Fransa, Almanya, İspanya ...
Akşener: Yeni siyaseti birlikte inşa edeceğiz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yeniden, seçmenin velinimet olduğu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva