HABERLER>EGE
31 Ağustos 2011 Çarşamba - 10:37

Ağlatan bayramlaşma!

Uşak'ta geçtiğimiz cumartesi günü Akse Çamlığı mevkiinde öldürülmüş olarak bulunan ve dün gözyaşları içinde toprağa verilen 17 yaşındaki Arzu Çoban ile 12 yaşındaki Zekiye Çoban kardeşlerle, baba, dede, babaanne, amca ve dayıları mezarlıkta gözyaşları içinde bayramlaştı.

Ağlatan bayramlaşma!

UŞAK - Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kız kardeşlerin defnedildiği merkeze bağlı Kuyucak Köyü'ndeki mezarlığa giden baba Özkan Çoban, amca Halil Çoban, dede Veysel Çoban, babaanne Zekiye Çoban ve dayılar Oktay Şafak ile Mustafa Şafak, katil zanlılarına öfke kustu. Yan yana defnedilen Arzu ve Zekiye Çoban kardeşlerin mezarlarının ortasına oturan dede Veysel Çoban, "Ömür boyu torunlarımın mezarlarında yatıp kalkacağım. Beni onlardan kimse ayıramaz. Ben burada huzurluyum" dedi.
 
"CUMHURBAŞKANI BU OLAYLA İLGİLENSİN"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den kendilerine yardımcı olmasını isteyen gözüyaşlı babaanne Zekiye Çoban, "Cumhurbaşkanımız torunlarımın haklarını arasın. Başka çocuklar gitmesin, analar ağlamasın. Bu olayı yapanları ve bu tipteki insanları, bir mahalle yapsınlar oraya göndersinler. Bu kabir benimdi ben gömülecektim buraya. Rahmetli babamın yanını kendime ayırmıştım. Kara toprağa torunlarım girdi. Neden yaptılar size bunu kuzularım. Siz ölümü hak etmiyordunuz kuzularım. Yaktılar yavrularımı, bana gelinliklerini sandıklara koydurmuştunuz. Buraya mı nasip olacaktı. Allah'ım bu mübarek günde o canileri de yaksın. Bu çocuklar bu toprağın altına yakışıyor mu? Neden yaptılar bu çocuklarıma bunu, yapanlarda hiç Allah korkusu yok mu? Torunlarımın vahşice öldürülmesini dünya kınıyor. Avrupa'dakiler biz Uşaklıyız diyemiyorlarmış" dedi.
 
BABA ÖFKELİ
Çocuklarının, karakolun yakınındaki, katil zanlılarının evinde 4 gün kaldığını ve polislerin kaybolan çocukları ile hiç ilgilenmediğini öne süren gözüyaşlı baba Özkan Çoban, "Çocuklarım karakolun yanı başında canilerin evindeler. Kayıp başvurusu yaptım günlerce gelip gittim ama polisler `bulur veya görürseniz bize haber verin' diyor. Biz kendimiz bulacak olsak ne gerek var polise. Karakola gittim geldim günlerce, polisler karakolda çay keyfinden başka bir şey yapmadı. `Aramaya devam ediyoruz' diyorlardı. Aradılar, bulamadan kurtuldular" dedi.
 
BAŞBAKANA SİTEM
Baba Özkan Çoban Başbakan'a da sitemde bulunarak, "Başbakan `Türkiye'mizde huzur var, mutluluk var' diyor. Başbakanımız duysun bizleri. Oy zamanı gelip oy istiyorlar. Başımıza gelen bu feci olayda bizleri hiç kimse arayıp sormuyor. Bir telefon açıp da başınız sağolsun deyip acımızı paylaşan yok. Canilere en büyük cezanın verilmesini istiyorum" diyerek sürdürdü.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
Uşak'ta, geçen 24 Ağustos Çarşamba günü evlerinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamaması üzerine aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulan 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile ablası 17 yaşındaki Arzu Çoban, Akse Çamlığı mevkisindeki ormanlık alanda yıkık durumda bulunan eski su deposunda cumartesi gecesi öldürülmüş olarak bulunmuştu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, iki kardeşin göğüs bölgelerinde çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu ve boğazlarının kesildiği, üzerlerine yanıcı madde dökülerek tutuşturulması nedeniyle vücutlarının bir bölümünün yandığı saptanmıştı. Cesetler üzerinde tecavüz bulgusuna rastlanmadığı, ancak bu konuda kesin sonuç için laboratuvar incelemesi gerektiği ve örnek alındığı bildirilmişti. Kız kardeşler dün gözyaşları arasında Kuyucak Köyü Mezarlığı'na defnedilmiş, katil zanlıları 14 yaşlarındaki H.K. ve M.A.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da acı kaza: 1 ölü!
Bayram tatilinde Giresun'dan memleketi Muğla'nın Milas İlçesi'ne gelen ...
Vali Coş Aydın'a veda etti
Valiler Kararnamesi ile 26 aydır görev yaptığı Aydın'dan Adana Valiliği ...
Yunan feribotuna bomba ihbarı korkuttu
Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'ndan 420 yolcusuyla Bodrum'a hareket ...
 
Ve o imam görevine geri döndü!
Muğla’nın Dalaman İlçesi Kapıkargın Köyü’ndeki görevinden farklı giyim ...
Kore gazisinden çocuklarına afişli isyan
Aydın’da yaşayan Kore Gazisi 81 yaşındaki Hüseyin Gökbel ile eşi 79 yaşındaki ...
108 hayvanı iki küçük kız kurtardı
Sümeyye Kabak ile arkadaşı Arzu Tamtürk, büyük bir hızla sığırları dışarı ...
 
İngiliz kadını önce dövdü sonra gasp etti!
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan İngiliz 61 yaşındaki Christina Amanda ...
Akbük'ü karıştıran imar planına itiraz
Aydın’ın Didim İlçesi’ne bağlı Akbük Beldesi’nde Orman ve Su İşleri ile ...
Şaka yapalım dediler...
Aydın'ın Söke İlçesi’nde evlenen Deniz Sarınç ile Toygun Sapanlı, nikah ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva