HABERLER>EGE
30 Ağustos 2011 Salı - 13:50

Kore gazisinden çocuklarına afişli isyan

Aydın’da yaşayan Kore Gazisi 81 yaşındaki Hüseyin Gökbel ile eşi 79 yaşındaki Naciye Gökbel çifti, çocuklarının, tapusunu üzerlerine yaptırdığı dört katlı apartmanı satılığa çıkarmasıyla zor durumda kaldı.

Kore gazisinden çocuklarına afişli isyan

AYDIN - Tapuyu çocuklarına devrederken “Öldükten sonra satılabilir” diye şerh konulabileceğini sonradan öğrendiğini belirten Hüseyin Gökbel apartmanın girişine, 'Dikkat, sağlığında evladına mal bağışlayan benim gibi sokakta kalır' yazılı afiş astı.
 
Kore Gazisi Hüseyin Gökbel, 1966 yılında, işçi olarak çalışmak için eşi ve biri 3 diğeri 6 yaşında iki çocuğuyla Almanya’ya gitti. 18 yıl gurbette çalışan Hüseyin Gökbel Türkiye’ye kesin dönüş yapıp, birikimleri ile Aydın, Kurtuluş Mahallesi, 2014 Sokak’ta dört katlı bir bina satın aldı. Binadaki dört daireden birine yerleşen Hüseyin Gökbel, bir süre Aydın-Nazilli hatında minibüsçülük yaptıktan sonra emekli oldu. Hüseyin Gökbel, yaşlandığını düşünerek, öldüğünde anlaşmazlık olmasın diye mal varlığını evlenip Almanya’da kalan çocuklarına paylaştırmaya karar verdiğini belirterek, “Dört dairenin bulunduğu apartmanın tapusunu, 20 Temmuz 2000 tarihinde, çocuklarım Mesude Bölükbaş (49) ve oğlu Mesut Gökbel’in (52) üzerine geçirdim. Tapuyu devretmeden önce ölünceye kadar dairelerin kirasını kendimin alacağını ve tüm masraflarında bana ait olacağını çocuklarıma söyledim, kabul ettiler. Almanya’da emekli olan ve 1500 Euro emekli maaşı alan oğlum Mesut Gökbel’in bir süre önce apatmanı satışa çıkardığını duyunca şoke oldum. Yıllarca çalışıp aldığım evden atılmak üzereyim. Ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.
 


“TAPU MÜDÜRÜ BAŞINDAN SAVDI”
680 TL’lik emekli maaşı ve bugüne kadar aldığı kiralarla yaşamını sürdürdüğünü anlatan Hüseyin Gökbel, tapuları devrederken ölümünden sonra satılabileceğine dair şerh koydurabileceğini sonradan öğrendiğini kaydetti. Bu konuda kendisinin kimsenin uyarmadığını da ifade eden Hüseyin Gökbel, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a faks çekerek, durumu bildirdim. Valilik devreye girdi ve tapuya yönlendirdiler. Ancak tapu müdürü 'Bir daha oralara şikayet etme. Bu, başbakanın işi değil. Zaten üç günlük ömrün kalmış, git köyünde geçir vaktini' diyerek, beni başından savdı. Dava açtım. Ancak, daha sonra, 'Bu yaştan sonra mahkemelerde uğraşmayayım' deyip, davamı geri çektim. Davadan vazgeçince oğlumun avukatının masrafı olan 2 bin 310 lirayı da bana kaldı. Bu parayı nasıl öderim? Tek istediğim, mallarımın ben öldükten sonra evlatlarımın üzerine geçmesi” diye konuştu.
 
Hüseyin Gökbel, tepkisini apartmanın bahçe giriş kapısı üzerine astığı “Dikkat, sağlığında evladına mal bağışlayan benim gibi sokakta kalır” yazılı afiş asarak, dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
108 hayvanı iki küçük kız kurtardı
Sümeyye Kabak ile arkadaşı Arzu Tamtürk, büyük bir hızla sığırları dışarı ...
İngiliz kadını önce dövdü sonra gasp etti!
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan İngiliz 61 yaşındaki Christina Amanda ...
Akbük'ü karıştıran imar planına itiraz
Aydın’ın Didim İlçesi’ne bağlı Akbük Beldesi’nde Orman ve Su İşleri ile ...
 
Şaka yapalım dediler...
Aydın'ın Söke İlçesi’nde evlenen Deniz Sarınç ile Toygun Sapanlı, nikah ...
Çanakkale'de 'tarihi değiştiren' keşif
Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Kemer Köyü sınırlarında yer alan Parion ...
Sandal Belediye Başkanı kansere yenildi
Manisa'nın Kula İlçesi'ne bağlı Sandal Beldesi’nin Belediye Başkanı AK ...
 
'Pos't modern davulcu!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Ramazan davulcusu, bahşişlerini Pos cihazıyla topluyor.
Aydın Belediyesi'nden Atatürk'lü afiş gafı
Aydın Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı için bilbordlara ...
Antik kent Laodikya alevlere teslim
Denizli'nin en önemli kültürel merkezlerinden biri olan ve geçen hafta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva