HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2013 Çarşamba - 10:47

Paris’te son tango: İzmir’in kader günü

Paris’teki OECD binası EXPO 2020 oylamasına ev sahipliği yapacak. İzmir’in kalbi Fransa’nın başkentinde atıyor…

Paris’te son tango: İzmir’in kader günü

EGEDESONSÖZ - İki yıldır 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' ana teması ile EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir’in kader günü!
 
İzmir, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Rusya’nın Ekaterinburg, Brezilya’nın Sao Paulo kentleri ile verdiği yarıştan Paris’te yapılacak 167 ülkenin Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerinin oylarının fazlasını alarak galip çıkmayı hedefliyor.

HER TURDA EN AZ OY ALAN ŞEHİR ELENECEK
Sunumlardan sonra yapılacak oylamada ilk iki turda oyların üçte ikisini alan şehir kazanacak. Her turda en az oy alan şehir elenecek. Üçüncü ve final turunda ise çoğunluğu alan şehir ve ülke EXPO 2020’yi düzenlemeye hak kazanacak. Genel Kurul salonunda dört ayrı sandık kurulacak, delegeler kabinlerde kapalı şekilde oylarını kullanacak.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
167 üye ülkeden delegelerin katıldığı genel kurulda sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekti. Sınırlı akreditasyon nedeniyle yaka ve kimlik kartları kontrol edilen ziyaretçiler genel kurulun yapılacağı bölüme alınırken diğer ziyaretçiler lobi bölümünde bekletiliyor.



CANLI ANLATIM

- Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg’la birlikte Ege’nin incisi İzmir’in yarıştığı EXPO 2020 karar oylamasının sabahki oturumu, Türkiye saatiyle 10.00’da OECD binasında başladı.

- Dünyanın en büyük fuar organizasyonu olarak nitelendirilen EXPO’ya, 2020 yılında ev sahipliği yapmak isteyen kentlerin heyetleri, OECD binasına heyetleriyle çıkarma yaptı.
Türkiye adına, 'Herkes için sağlık' temasıyla katılan İzmir’in, aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de bulunduğu 100’ün üzerindeki heyet salondaki yerini aldı.

- Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscartales’in konuşmasıyla başlayan sabah oturumunda, 2017 yılı EXPO’sunu kazanan Kazakistan, raporunu ve hazırlıklarını tanıttı. Aranın ardından tüm heyetler, salona girdi. Heyetler birbirlerine başarı diledikten sonra sunumlara geçildi.

- Fransa’nın başkenti Paris’teki EXPO 2020 ile ilgili karar oylamasının yapılacağı öğleden sonraki oturum öncesi aday kentler son sunumlarını gerçekleştirdi. Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg, sunumlarında kentlerinin avantajlarını, EXPO’yu neden istediklerini, konuşmalar ve video gösterileriyle anlattı. Sao Paulo’nun sunumu sırasında, mini bir canlı konser de delegelere verildi. Ekaterinburg’un ardından İzmir son sunumunu yaptı.

- İŞTE İZMİR'İN SUNUMUN TÜM DETAYLARI...


- Karar oylaması yerel saat 14.30’da başlayacak. 167 BIE delegesi oy kullanacak. İzmir, listede 3’üncü sırada yer alıyor. Bu sene ilk kez elektronik sistem yerine sandık başında oy kullanılacak.

OYLAMA ÖNCESİ SON NOTLAR VE MESAJLAR

SON GECE ADAM ADAMA MARKAJ!
Genel kurul öncesinde Paris’te son gece İzmir sahne aldı. İzmir, BIE delegelerine resepsiyon düzenledi. Eurovison'u kazanan tek Türk sanatçı olan Sertab Erener'in verdiği konser ile renklendirdiği resepsiyonda, BIE delegelerinin oylarını İzmir lehine kullanmaları için kulisler yapıldı.

- RESEPSİYONDA NELER YAŞANDI… tıklayınız…

KOCAOĞLU’NDAN UMUT MESAJLARI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oylama günü kente ilk mesaj gönderen isim oldu… OECD binası önünde EGE TV canlı yayına katılan Kocaoğlu, İzmir’in şansı ve oylama stratejileri hakkında detaylı bilgi verdi.

- KOCAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ…

TOPRAK: GÜN İZMİR'İ SANDIKTAN ÇIKARMA GÜNÜ
Vali Toprak da oylama öncesi kente umut dolu mesajlar gönderdi. “Delegeler umut verdi. Bakanımız himayesinde bir gayet olumlu bir noktadayız” diyen Toprak, “Bu bir seçimdir. Ama bu seçim neticesinde mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Şehirler bir kere EXPO ruhuna uygun olmalı BİE’nin özü daha fazla ziyaretçi çekebilmek. Her türlü kültürel altyapıyla birlikte Temayla birlikte ağırlayabilmek. Bizi öne çıkaran temamız, coğrafi ve kültürel tarihi yapısı, İzmir’in hem doğunun hem batıya ati olması. Dört ülke ve ili yan yana koyduğumuzda, İzmir’in ayrı bir değeri olduğunu delegeler söylüyor. İzmir ilk turda dahil olmak üzere en fazla oyu olarak kazanacaktır. 14.30’daki oylama sonrası 7 yıllık sürede yapacaklarımız sonrası tarihe not düşülecek EXPO yapacağız” diye konuştu.

İzmir Valisi kentte şiddetli yağmur sonrası bazı gazetelerde yaratılan panik havası hakkında ise, “Bu gün Türkiye için, İzmir için çok önemli bir gün. Biz bu heyecan için buradayız. Şu anda görevli olan arkadaşlar bu işi yürütüyor. Afet koordinasyon müdürlüğümüz, halk sağlığı müdürlüğümüz vali vekilimiz herkes görevinin başında. Gündem bugün EXPO’dur. Gündem sandıktan İzmir’i çıkarma günüdür” açıklamasını yaptı.

YILDIRIM: İYİ OLAN KAZANSIN,  İZMİR KAZANSIN!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı OECD önünde kısa bir açıklama yaptı. Bakan Yıldırım şunları söyledi: İyi olan kazansın. Biz İzmir’in kazanacağına inanıyoruz. Bir takım farklı şeyler olmazsa biz kazanırız. 60 ülke oyunun bize olduğunu söyledi. Bu bir vaattir, umuyoruz gerçekleşir. Delegeler yapılan çalışmalardan ve sunumlardan etkilendiklerini ve desteklerinin bizle olduğunu söylediler. İzmir EXPO 2020 için uygun şehirdir diyeceğiz. Bu organizasyonu en iyi şekilde yapacak şehirdir ve oy isteyeceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAYFUN 27 Kasım 2013 Çarşamba 15:18

arkadaşlar oylar kişiye değil şehre verilecek ,bu güzel sehir bunu fazlasıyla hak ediyor. bir de ne olur boylesi ulusal bir konuda parti ve kişileri öne çıkarmayalım gerçekten komik oluyoruz...

Yorumu oyla      17      5  
Sinan Öztan 27 Kasım 2013 Çarşamba 14:55

EXPO 2020 sunumunda keşke Başbakan Erdoğan video konferans sistemiylede olsa sunum yapmasaydı.İzmir için söylediği önemli birşeylerde yok.Aday ülkelerin devlet yada hükümet başkanları ülke tanıtımına katılmamışlar.Bu şık olmadı.Allah göstermesin kaybedersek bununda etkisi olabilir.

Yorumu oyla      14      8  
Can Eroğlu 27 Kasım 2013 Çarşamba 14:05

Büyük başkan AZİZ KOCAOĞLU İzmir e,İzmir Expoya yakışır!

Yorumu oyla      28      13  
İZMİRİN... Müstakbel BŞB BAŞKANI ...Binali YILDIRIM 27 Kasım 2013 Çarşamba 14:00

BÜTÜN DÜNYAYA İNGİLİZCE SESLENDİ ve ÇOK ETKİLEYİCİYDİ...Daha Şimdiden BAŞKANLIK FARKINI ORTAYA KOYDU...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      16      18  
KARYAEFESİ 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:41

Sayın Bakanımız Binali Yıldırım EXPO yu alsın Oyum AKP ye (Büyük Lokma ye,Büyük Konuşma Derler ama)beraber yörürüz gari

Yorumu oyla      15      25  
ahmet tok 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:06

binali yıldırım expoyu almadan gelmezzzzzzzzzz

Yorumu oyla      19      27  
TC DEMOKRAT 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:05

Tamam, Açılış Sunumunda Ordinaryüs Prf.Ogün Amcamız Konuşacakmış Onu Anladımda,Belediye Başkanı Hangi Dil İle Konuşma Yapacak Onu Anlıyamadım Doğrusu.

Yorumu oyla      22      14  
GÜZELLER GÜZELİ İZMİRİMİZ... 27 Kasım 2013 Çarşamba 12:35

Bu gün PARİSTE, " TAÇLANACAK " KemalÖZEN.

Yorumu oyla      22      10  
KADİR 27 Kasım 2013 Çarşamba 11:24

İNŞALLAH VALİM....

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan Paris’ten umut mesajları…
Büyükşehir Belediye Başkanı oylama öncesinde OECD binası önünde İzmir’in şansını değerlendirdi.
Çeşme 21 yıldır o planı bekliyor!
Çeşme’nin kış turizminde de gelişme sağladığını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, ...
Flaş! Başkan Tatı’ya ‘kadro’ davasında hapis şoku!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’yi ...
 
Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor
EXPO 2020 ile bir dünya markası olmaya hazırlanan İzmir’in kaderi, yarın ...
Büyükşehir belgelerle açıkladı: AKS neden battı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 Merkezi'nin ...
Anadolu Birliği’nden Kürüm’e destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu Birliği Derneği Genel ...
 
Tatı Can için kolları sıvadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor U19 takımında top koşturan ...
Gaziemir çamaşırhaneyi çok sevdi
Gaziemir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve yaşlıların çamaşırlarını yıkamak ...
Makedonya Büyükelçisi’nden Sındır’a övgü
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva