HABERLER>EKONOMİ
27 Kasım 2013 Çarşamba - 08:23

Paris'te İzmir gecesi: BIE'ye yakın markaj

EXPO 2020'nin aday kentlerinden İzmir, Fransa'nın başkenti Paris'teki oylama öncesi BIE delegelerine resepsiyon düzenledi. Eurovison'u kazanan tek Türk sanatçı olan Sertab Erener'in verdiği konser ile renklendirdiği resepsiyonda, BİE delegelerinin oylarını İzmir lehine kullanmaları için kulisler yapıldı.

Paris te İzmir gecesi: BIE ye yakın markaj

İZMİR - EXPO 2020 için Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg'la yarışan İzmir, Fransa'nın başkenti Paris'e çıkarma yaptı.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun günler öncesinden geldiği Paris'e, bugünde AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey ile Hülya Güven, MHP milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, çok sayıda işadamı ve basın mensubunun bulunduğu heyet geldi.
 


SON KULİSLER YAPILDI
Bugün Uluslararası Sergiler Bürosu'nda gerçekleşecek karar oylaması öncesi İzmir, BİE delegelerine, Pavillon d'Armenonville'de resepsiyon verdi. Resepsiyonun ev sahipliğini yapan Vali Toprak ile Başkan Kocaoğlu, BİE delegelerini ve diğer misafirleri kapıda karşıladı. Yöresel kıyafetler giyen gençlerde, Ege Bölgesi'nin ünlü üzüm, mandalina ve incirini ikram etti. Türk kahvesinin de ikram edildiği resepsiyonda, klasik müzik eşliğinde davetlilere keyifli dakikalar yaşatıldı. Resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscartales ve diğer BİE delegeleri de katıldı. Bakanlar, BİE delegeleriyle tek tek ilgilenirken, oylarını İzmir lehine kullanmaları için son kulislerini ve çalışmalarınıda yaptı.
 


LOSCARTALES'E YAKIN MARKAJ
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, son dönemde büyük mesafe kaydeden Türkiye'nin EXPO ile küresel sorumluluk üstlendiğini, en uygun aday olduğunu dile getirdi. EXPO ile İzmir'i sağlık merkezi haline getireceklerini, herkesin şifa bulacağı bir kent olacağını dile getiren Bakan Çelik, hasta haklarına da özen gösterildiğini söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, Türkiye'nin son yıllarda organizasyon düzenlemede çok iyi bir konuma geldiğini, EXPO'nun İzmir'e ve Türkiye'ye yakışacağını, oylamanın sonucunda da zafere ulaşmak istediklerini, 'Herkes için sağlık' temasıyla diğer kentlere oranlara daha avantajlı olunduğunu dile getirdi. Resepsiyonda, Bakan Yıldırım ile Vali Toprak'ın, BİE Genel Sekreteri Loscartales'le uzun süre baş başa konuşması dikkat çekti. Su gösterileriyle renklenen resepsiyon Eurovison'u kazanan tek Türk sanatçı olan Sertab Erener'in konseriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

BUGÜN NELER YAŞANACAK?
İki yıldır 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' ana teması ile EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir’in kaderi bugün belli olacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Rusya’nın Ekaterinburg, Brezilya’nın Sao Paulo kentleri ile yarışan İzmir yarın, Paris’te yapılacak 167 ülkenin Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerinin oy kullanacağı yarıştan zaferle çıkmayı hedefliyor.
 
EXPO’ları düzenleyen 167 ülkenin üye olduğu BIE Genel Kurul toplantısı, Paris’teki OECD binasında yapılacak. Aday ülkelerin son sunumlarıyla başlayacak genel kurulda daha sonra oylamaya geçilecek. Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yapacağı 20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları, sağlık temasının önemi ve adaylık çalışmaları anlatılacak. resepsiyon ve genel kurul sunumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı da yayınlanacak. Genel Kurul’a Bakan Yıldırım’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak. Sunumda Başkan Kocaoğlu ile dünyada beyin araştırmalarıyla tanınan İzmir doğumlu Ordinaryüs Profesör Ogün Güntürkün konuşma yapacak.
 
Sunumlardan sonra yapılacak oylamada ilk iki turda oyların üçte ikisini alan şehir kazanacak. Her turda en az oy alan şehir elenecek. Üçüncü ve final turunda ise çoğunluğu alan şehir ve ülke EXPO 2020’yi düzenlemeye hak kazanacak. Genel Kurul salonunda dört ayrı sandık kurulacak, delegeler kabinlerde kapalı şekilde oylarını kullanacak. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Kasım 2013 Çarşamba 13:19

dua edelimde kazanalım hem izmir olarak hem türkiye olarak hem vatandaş olarak o öyle yapmış bu böle yapmış bunlara gerek yok kazanacak olan bizleriz...

Yorumu oyla      11      5  
DOĞAN 27 Kasım 2013 Çarşamba 10:24

EXPO yu İzmir kazanırsa Herhalde AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Belediye başkanlık tecrübesi olan Recep Tayip Erdoğan Olur ozaman. İzmir i çok istiyor ya.:)

Yorumu oyla      12      7  
Güzel İzmirim 27 Kasım 2013 Çarşamba 10:20

Eğer kazanılırsa "hükümet kazanmış", kaybedilirse "belediye kaybetmiş" şeklinde bir propaganda da yapılacaktır muhakkak. Ancak rant getirileri açısından hükümetinde ihtiyacı olduğunu düşünürsek,asılacakladır.

Yorumu oyla      12      7  
TC DEMOKRAT 27 Kasım 2013 Çarşamba 10:18

Benimde Hiç Ümidim Yok.Verilmemesi Konusunda Bir Çok Neden Bulunmakta.Olimpiyatlardaki Yaşadığımız Hüsranı,Umarım Bu Sefer Yaşamayız Diyeceğim Ama Dilim Varmıyor.

Yorumu oyla      14      6  
bülent ışık 27 Kasım 2013 Çarşamba 09:22

İzmir eğer EXPO'yu kazanırsa bence bu Aziz Kocaoğlu'nun verdiği bu fotoğraf sayesinde olacaktır.

Yorumu oyla      12      8  
KARYAEFESİ 27 Kasım 2013 Çarşamba 08:46

Günaydın Değerli Egede Sonsöz Okuyucuları,sevenleri,venedik olan bu izmirimiz malesef 55 e 112 kaybedecektir,gerçekçi olmak lazım

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD'dan anlamlı bağış kampanyası
Ege Genç İşadamları Derneği – EGİAD, 12 Sektör 12 Görüş 12 Uzman kapsamında ...
Kredi kartlarına flaş taksit düzenlemesi
Kredi kartlarına taksit sayısına sınırlama getirildi. Genel taksit sayısı, ...
SGK'dan işyerlerine 472 milyon liralık fatura!
Sosyal Güvenlik Kurumu, bu yılın 8 aylık bölümünde sosyal güvenliğe ilişkin ...
 
Yoksul olmamanın sınırı 3 bin 500 lira
Türk-İş'in araştırmasına göre, Kasım ayında dört kişilik bir ailenin açlık ...
Lufthansa’dan şok THY kararı
Rekabet koşullarını gerekçe gösteren Alman havayolu şirketi Lufthansa, ...
Taksilerden EXPO’ya tam destek
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası İzmir'in EXPO 2020 çalışmalarına ...
 
İzmirli iş kadınlarından Gaziantep çıkarması
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri dönemin ...
İstanbul’da simide şok fiyat: 1.40 TL!
Susamın karaborsaya düşmesi ve fiyatının iki kattan fazla artmasıyla başlayan ...
Dilek Gappi yazdı: EXPO'da değerli yalnızlık
Egedesonsöz Yazarı Dilek Gappi tarihi EXPO 2020 oylaması öncesi İzmir'in ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva