HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2015 Cumartesi - 13:42

İZBAN’da Yıldırım ile Kocaoğlu’ndan test sürüşü!

İZBAN Menderes-Torbalı hattında incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile test sürüşü yaptı.

İZBAN’da Yıldırım ile Kocaoğlu’ndan test sürüşü!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’deki temaslarını İZBAN mesaisiyle sürdürdü.

Bakan Yıldırım, Cumaovası istasyonundan trene binerek Menderes-Torbalı hattı üzerinde incelemelerde bulundu. Yıldırım’a Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İZBAN ve metro yetkilileri ve parti teşkilatı da eşlik etti.

- FOTO GALERi: KARE KARE TEST SÜRÜŞÜ!



Cumaovası’ndan start alan test sürüşü Develi, Tekeli, Pancar, Kuçşuburun güzergahı üzerinden devam ederek Torbalı’da sonlandı.

Önce projelerle ilgili bilgilendirmeleri dinleyen Yıldırım ve Kocaoğlu daha sonra makinist odasına geçerek treni kullandı.

BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKIN!
Yaklaşık 30 kilometrelik test sürüşünde her durakta vatandaşlar tarafından karşılanan Yıldırım ve Kocaoğlu'na ilgi büyüktü. Develi durağında bir vatandaş, Yıldırım'a "Çok çalışkan bir belediye başkanımız var, başkanımıza sahip çıkın" diye seslendi. Yıldırım, “Bu bizlerin ortak yaptığı proje, hizmet başka siyaset başka... Hizmet gelince siyaset biter" diye cevap verdi.
 


GÖREVLERİMİZİN FARKINDAYIZ
Torbalı'da mehter takımı, bando ve vatandaşların 'Hizmet adamı Binali Yıldırım' sloganlarıyla karşılanan Yıldırım, kürsüye çıktı. Konuşmasına Torbalı'ya teşekkür ederek başlayan Yıldırım, "Mesele memleket meselesi dedik ve çağrımıza kulak verdiniz. Ak Parti'yi 5 buçuk ayda iş başına getirdiniz. Siz yapacağınızın fazlasını yaptınız, sıra bizde! Başta partimizin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve ekibi olarak, tüm milletvekilleri olarak ülkemizin her türlü sorununu çözmek için 1 gün bile 1 saniye bile boş durmaksızın çalışıp gayret edeceğiz. Çünkü bu güzel ülkeye borcumuz görevlerinin var. Görevlerimizin ne olduğunu biliyoruz" dedi.
 
SEFERLER OCAK SONUNDA BAŞLIYOR!
İzmir'i ve Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına sokmakta kararlı ve azimli olduklarını söyleyen Yıldırım, "Bugün şu gördüğünüz Denizli'den gelen trene bakın... Trenlerin 5-6 yıl önceki halini biliyorsunuz. Yollarda kalır, temizlik yok, kliması yok, insan trenle seyahat ettiğine bin pişman oluyordu. Şimdi öyle değil... Bu trenler tamamen Türkiye'de yapıldı. Nereden nereye geldik... Bugün Cumaovası'ndan bindik, buraya kadar geldik en ufak ses titreşim yok. Biz ne söz verirsek arkasındayız ve yaparız. Belediye başkanımız, belediye başkalarımız ve valimizle test sürüşünü yaptık. Ocak ayının son günlerinde bu trenlerle seyahat edebileceksiniz" diye konuştu.
 
TORBALI'YA YENİ PROJELER!
Torbalı’ya yapılacak diğer projelerden de söz eden Yıldırım, “Torbalı Belediye Başkanımıza Devlet Demir Yolları 20 dönüm arazi verdi Torbalı'nın en güzel parkını yapmak için. Orası yeşillenecek, şehir parkı ve nefes alma merkezi haline getirecek. Torbalı'ya hastane sözümüz vardı. 2016 sonuna kadar söz verdiğimiz hastaneyi de bitireceğiz 250 yataklı bir bölgesel hastane. Benim memleketim olan Erzincan'da bile 200 yataklı hastane var. Torbalı için sağlıkla ilgili bir müjdemiz var. Torbalı merkeze 2, Ayrancılar'a 2, Özbek'e 1 tane aile sağlık merkezi kuruyoruz. Önemli olan hizmet. Bizim insanlarla uğraşacak vaktimiz yok, hizmetlerle projelerle uğraşırız" dedi. Yıldırım, 'Torbalı'ya hayırlı uğurlu olsun' diyerek sözlerini tamamladı.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı buradna AK Parti Torbalı İlçe Binası'na geçti. Teşkilatı ziyaret eden Yıldırım'a davullu zurnalı karşılama yapıldı.

GÖNÜLLERE GİDEN YOLU YAPALIM
Yıldırım teşkilat ziyaretindeki açıklamasında “AK Parti’yi tekrar yüzde 50 ile iş başına getirdiniz. Bu her türlü takdirin üzerindedir. Bu partinin kurucusu ve Türkiye’ye ölmez hizmetler bırakan ve Cumhurbaşkanımız olarak işbaşında olan Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bayrağı devralan Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu’nun da sizlere selamını iletiyorum. Umarız sizlerin de desteği ile kısa süre ile başarılarımızı artıracağız. Amacımız sadece yol yapmak, liman yapmak, havaalanı yapmak değil. Amacımız gönüllere de yol yapmak. Önemli olan hemşerilerimin gönlüne giden yol yapmak. Ülkemizin birliğini korumak... Son günlerdeki gelişmelerin ülkemizi olumsuz etkilememesi için tedbirler alıyoruz. Her türlü iç ve dış mihraklara rağmen, ülkemizin birliğini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.
 
KOCAOĞLU'NU ŞİKAYET
Torbalı’da vatandaşların bir kısmı İZBAN güzergahı üzerinde yer alan köylerde yaşayan çiftçilerin traktörle karşıya geçişte zorlandığını belirtti. Yıldırım’a konuyla ilgili dilekçelerini sunan mahalle sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan alt geçit yapılması için destek istediklerini ancak bekledikleri yardımı alamadıklarından ötürü şikayetçi olduklarını kaydetti. Yıldırım, Özbey kesimindeki tarım arazileri ile kent arasında bağlantının koptuğunu dile getiren halka destek olacaklarının sözünü verdi.

 
MHP İzmir’de o başkana ‘Çakıcı’ uyarısı!
 
Sürpriz ziyaret: Genelkurmay Başkanı Şırnak'ta
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarik 20 Aralık 2015 Pazar 11:10

İzban rahmetli Ahmet Pirişti'nanın projesidir.Akp li belediyelere örnek olmuştur.Akp li belediye başkanları gelip bizzat bu projeyi incelemiştir.

Yorumu oyla      15      5  
volkan 20 Aralık 2015 Pazar 10:23

Izban orrak sirkettir vagon alimi istasyon ustgecid yapimi belediyeye sinyalizasyon ray döşeme tcdd ye aittir parasal olarak %70 lik kısmını belediye yapar cahilce konuşmayın

Yorumu oyla      16      6  
20 Aralık 2015 Pazar 00:35

İzban' da arıza olunca "nerede belediye", iş kim yaptıya gelince bakanlık olmasa ... Allah akıl fikir versin!

Yorumu oyla      17      5  
hadi ya 20 Aralık 2015 Pazar 00:31

demek Bakanlik yapti ha ? Allahdan korkmazmisiniz siz ?

Yorumu oyla      17      5  
19 Aralık 2015 Cumartesi 19:57

bakanlığın sayesinde oldu tabiki proje, yoksa bu belediye ne yapabilir ki yorumcu

Yorumu oyla      14      20  
19 Aralık 2015 Cumartesi 14:38

TCDD 20 dönüm araziyi Torbalı Belediyesi'ne vermiş. Büyükşehir Buca'da ki eski banliyö hattını tramvay için istemişti ancak açıklamalara göre verilmemişti. Partisine göre mi arazi veriliyor ?

Yorumu oyla      34      9  
19 Aralık 2015 Cumartesi 14:22

Projeyi tek başına bakanlık mı yaptı da sadece bakana teşekkür belediyeye eleştiri.

Yorumu oyla      35      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden üreticiye örnek destek
Bornova Belediyesi, tarımın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Bornova ...
Modanın kalbi Buca’da atacak
Ünlü tekstil markalarının en uygun fiyata satılacağı Buca Tekstil Pazarı ...
Kocaoğlu’ndan o sektöre 'güçlü katılım' çağrısı!
Menemen’de kurulan Türkiye’nin tek Plastik Organize Sanayi Bölgesi’ni ...
 
İzmir’in gençlerinden anlamlı etkinlik: Sev kardeşim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama geçirdiği sosyal projelere verdikleri ...
İzmir ‘ömrüne sığmayan adamı’ festivalle anıyor…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğumunun 100. yılı kutlanan yazar ve düşün ...
Karşıyaka Kent tesisleri yılbaşına hazır
Karşıyaka Belediyesi’nin kuruluşu Kent AŞ, her gün binlerce konuğu ağırlayan ...
 
Flaş! Ve ulaşım zammı Meclis’ten geçti: Yeni tarife nasıl olacak?
Ulaşım zammı tasarısı Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Buna göre İzmir’de ...
TOKİ Kınık yola çıktı!
TOKİ Kınık’ta yapacağı 275 konutluk projenin startını verdi. Proje için ...
Büyükşehir’den kritik ‘konut satış’ uyarısı!
Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva