HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2013 Pazartesi - 15:11

Davutoğlu’yla ‘Suriye’de uçak’ ve ‘Ege’de petrol’ üzerine...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azez'i bombalama emri alınca Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilotla ilgili iddiaları yalanladı. Davutoğlu, "Suriye'de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin" dedi. Davutoğlu, Yunanistan'ın petrol arama çalışmalarını da izlediklerini, istişare kanallarının açık olduğunu söyledi. Türkiye'ye yerleştirilecek patriotlarla ilgili spekülatif haberlerden de kaçınılmasını istedi.

Davutoğlu’yla ‘Suriye’de uçak’ ve ‘Ege’de petrol’ üzerine...

İZMİR - Türkiye'nin 122 ülkedeki büyükelçisi ve uluslararası kuruluşlardaki daimi 12 temsilcisinin katıldığı 5'inci Büyükelçiler Konferansı için kentte bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programının son gününde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu Valilik anı ziyaret defterini imzaladı ve İzmir'in EXPO yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
SURİYE'DEKİ UÇAK İDDİASI
Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Davutoğlu, ülkesinde Azez'i bombalama emri verilince Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiği iddia edilen Suriyeli pilot konusunda, "Suriye'de bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere, doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça itibar etmesin. Çok haber çıkar. Böyle durumlarda Dışişleri Bakanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığımız açıklamaları yapar. Olduğu zaman bilgilendiririz" dedi. Basın mensuplarının böyle bir durum olup olmadığıyla ilgili ısrarı üzerine "Hayır" cevabı verdi.
 
YUNANİSTAN İLE İSTİŞARE KANALLARI MEVCUT
Yunanistan'ın petrol arama çalışmaları ve kıta sahanlığı sorunun çıkmasıyla ilgili de konuşan Bakan Davutoğlu, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Yunan basınına yansımadan önce de zaten bu konuda Yunanistan ile aramızda istişare kanalları mevcut. Değerli dostum Dimitri ile son görüşmelerimizde bu konuları, tüm sorunları konuştuk. Bizim tek taraflı adımlardan böylesine kritik dönemlerde kaçınılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Çünkü Türkiye ile Yunanistan arasında belli istikrarlı görüşmeler var. Olumlu bir atmosfer var ilişkilerimizde. Önümüzdeki Mart ayı başında da yüksek konseyle ilgili tarih tespitinde büyük ölçüde mesafe alındı, onu gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bugünlerde Türkiye-Yunanistan ilişkileri bu ivmeyi kazanmışken, atılacak adımları istişare içinde birlikte atmamız önem taşır. Tabii herkes kendi ulusal pozisyonunu biliyor. Karşılıklı tezlerimizi biliyoruz. Böyle bir durumda Türkiye mukabil adımları atar ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum. Diğer kanallarla zaten Yunanistan ile aramızda işleyen bir mekanizma var" dedi.
 
"PATRİOTLARLA İLGİLİ SPEKÜLATİF HABERLEDEN KAÇINMAK LAZIM"
Bakan Davutoğlu, patriotların taşınma masrafıyla ilgili Almanya ile anlaşmazlık konusunda da konuştu. Bakan Davutoğlu, "Bunlar NATO içinde ve ikili olarak da zaten bu ülkelerle NATO sistemi içinde istişarelerle yürütülüyor. Bu konularda spekülatif haberlerden kaçınmak lazım" dedi.

Bakan Davutoğlu, Büyükelçiler Konferansı'nı İzmir'de yapma nedenlerinin de kentin EXPO 2020'ye adaylığı olduğunu söyledi. Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la istişare ettikten sonra konuyu Başbakan'a arz ettiklerini belirten Davutoğlu, "EXPO İzmir ve Türkiye için önemli bir hedef. Gerçekleşmesi için Hükümet ve tüm bakanlıklar EXPO konusunda seferber oldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tüm uluslararası toplantılarda EXPO adaylığını telafuz ediyor. Her bir Bakanlık uhdesinde EXPO konusunda zimmetine verilmiş ülkeler var. Başbakan'ın talimatıyla ülkelerle yoğun temas kuruluyor. Bütün Büyükelçilerle kamuoyu önünde talimatımla seferberlik yürütüyoruz. Kritik bölgelere elçiler gönderiyoruz. Yerel otoritenin de katkıları var. İzmirlilerin bu meseleye sahip çıkması lazım. Daha fazla sahip çıkılması gayret sarfedilmesi şart. İnşallan ilan ettiğimiz seferberliğin sonuçlarını alırız. İzmir bunu hak ediyor" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den ikinci İstanbul seferi!
AK Parti, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmalar için başlattığı İstanbul ...
İki Bakanın ‘adaylık ikramına’ CHP bakışı: Nasıl olsa…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ...
İzmir'deki 'Cevahir krizi' Meclis'e taşınıyor
İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının ‘hak sahibi’ olarak ...
 
İzmir’de dev Balkan zirvesi: Davutoğlu 'dert' dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in girişimleriyle gerçekleşen toplantıda ...
Polisi böyle azarladı: Tanıyın artık, ben milletvekiliyim
Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı ...
Dokunulmazlıklar İmralı sürecine takıldı
Başta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı ...
 
Bakan Davutoğlu net konuştu: EXPO'yu İzmir'e getireceğiz
İzmir’de 5. Büyükelçiler Konferansı için bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet ...
Seçim ateşini yaktılar birbirlerini aday gösterdiler!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısında konuşan ...
Kırca: Cehenneme kadar yolunuz var
“Vatan haini” dediği sanatçıların kendisini mahkemeye verdiğini hatırlatan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva