HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2013 Pazartesi - 12:25

İzmir'deki 'Cevahir krizi' Meclis'e taşınıyor

İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının ‘hak sahibi’ olarak başvuru yapmaları ve 2B çalışmalarında tapuya ‘malik’ olarak kaydedilmelerini istemeleriyle birlikte kriz çıkmıştı. Sarnıç’ta askı aşamasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından durdurulan 2B sorunu hakkında bilgi alan CHP İzmir Milletvekili Aksünger soru önergesi verecek.

İzmir deki  Cevahir krizi  Meclis e taşınıyor

EGEDESONSÖZ - Tabu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Sarnıç’taki 2B çalışmalarının durdurulması CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya katılan CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger konuyu meclise taşıyacağını söyledi.
Gaziemir Sarnıç’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün orman vasfını kaybetmiş arazilerin tespiti ve tescili ile ilgili yürüttüğü çalışmanın durdurulması, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İl Genel Meclis Üyesi Gönül Ayaz, Gaziemir Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, Sarnıç Bölgesi mahalle muhtarları ve eski Tapu ve Kadastro Ege Bölge Müdürü M. Tevfik Yüksel’in katıldığı toplantıda değerlendirildi. Toplantıda 2B sorununun siyasi ranta çevrilmeden, diğer siyasi partileri de sürece dahil ederek, bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararı alındı.
 
İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının ‘hak sahibi’ olarak başvuru yapmaları ve 2B çalışmalarında tapuya ‘malik’ olarak kaydedilmelerini istemeleriyle birlikte kriz çıkmıştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden gelen yazı ile askıya çıkartılmadan durdurulan işlemler nedeniyle bölgede yaşayan 30 bin kişi kara kara düşünmeye başlamıştı. Tartışmalı ve belirsiz süreç devam ederken CHP alana giderek yerinde görüşmeler yaptı.

 
YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ
Ülkenin genel siyasi yapısı hakkında değerlendirmeler yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ülkenin genelinde hakim olan hukuksuzluğun 2B konusunda da hakim olduğunu, gece yarısı çıkarılan yasalarla ülkenin yönetildiğini söyledi. Demokrasinin olmazsa olmazı hukukun susturulduğunu savunan Aksünger, “Ülkemizde birçok olayda hukuk susturulduğu gibi 2B konusunda da hukuk susturulmuştur. Mahkeme kararları uygulanırsa vatandaşın 2B mağduriyeti giderilir. Mahkemenin kararına göre arazilerin vatandaşa verilmesi gerekiyor, ancak bürokrasi engel oluyor. Bürokratlarımız vatandaşın hakkı olan bu arazileri kime peşkeş çekmeye çalışıyor” diye konuştu. Sürecin çözüme kavuşturulması için siyasi parti ayrımı yapmadan hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Aksünger, konuyu diğer partilerin milletvekilleri ve bakanlarla görüşeceğini, soru önergesi hazırlayacağını ve hukuk yoluyla konuyu takip edeceğini söyledi.
 
“FİLLER TEPİŞİRKEN ÇİMENLER EZİLMEMELİ”
Süreç hakkında yaşanan gelişmeleri anlatan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “Edindiğimiz bilgilere göre, açılan dava nedeniyle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çalışmaları durdurmuş. Davada 24 ayrı tapu kaydıyla ilgili talep var ve neredeyse Sarnıç’ın tamamını kapsadığı söyleniyor. Söz konusu dava 2B çalışmaları başlamadan çok önce, yani 1998 yılında açılmış. Çalışmalar başlatılırken bu davanın olduğu biliniyordu. Buna rağmen çalışmalar başlatılmıştı daha sonra ne oldu da çalışmalar durduruldu ” dedi.

Alınan karara göre “Bu dava dışında kalan yerlerle ilgili çalışmaların devam ettirilerek sonuçlandırılması” denildiği halde çalışmaların tamamının durdurulduğunun altını çizen Tekin, “bu konu 35 bin vatandaşı ilgilendiriyor. Geçmiş geride bırakılıp bugüne bakılmalıdır. Konunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır, filler tepişirken çimenler ezilmemelidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Geçti Bolu pazarı 9 Ocak 2013 Çarşamba 00:41

Bırakın insanların sorunlarından nemalanmayı Chp li arkadaşlar.Bugüne kadar bu sorunun varlığından bile haberi olmayan belediye ve ilçe başkanı sorun çözüm noktasına yaklaştığında acaba biz burdan nemalanabilirmiyiz derdine düştü.Geçti Bolu pazarı sür eşeğini Niğdeye derler adama

Yorumu oyla      11      5  
megaköylü 8 Ocak 2013 Salı 10:49

onbinlerce izmirli dua etsin chp lilere.yakında tapulu yerler içinde başvuru yaparlar.bunlar halkçı ya.

Yorumu oyla      11      5  
BİR DOST 7 Ocak 2013 Pazartesi 16:26

SARNIÇTA GÜNDEME GELEN RANT BURADA YAŞAYAN GARİBAN İNSANLARIN HUZURUNU BOZDU AKP CEVAHİR VE YANDAŞLARI SİZE BOYUN EGİLMEYECEK İLÇE BAŞKANI UMUT TEKİNLE BAŞLAYAN SARNIÇ HALKININ HAKINI SAVUNMA ANKARADA VEKİLİN MÜCADELESİ YERELDE BELEDİYE BAŞKANIN DESTEGİLE SARNIÇ HALKI HAKINI RANTÇILARA YEDİRMEYECEK

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de dev Balkan zirvesi: Davutoğlu 'dert' dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in girişimleriyle gerçekleşen toplantıda ...
Polisi böyle azarladı: Tanıyın artık, ben milletvekiliyim
Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı ...
Dokunulmazlıklar İmralı sürecine takıldı
Başta dağdaki teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri olmak, üzere bazı ...
 
Bakan Davutoğlu net konuştu: EXPO'yu İzmir'e getireceğiz
İzmir’de 5. Büyükelçiler Konferansı için bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet ...
Seçim ateşini yaktılar birbirlerini aday gösterdiler!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısında konuşan ...
Kırca: Cehenneme kadar yolunuz var
“Vatan haini” dediği sanatçıların kendisini mahkemeye verdiğini hatırlatan ...
 
'Esad halkının taleplerini anlamış gözükmüyor'
İzmir'deki 5'inci Büyükelçiler Konferası'nda sabah oturumları sonrası ...
Bakan Yıldırım'dan İzmir STK'larına salvo!
Uluştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de devam ...
Arınç'tan evlilik dışı ilişki açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir nikah töreninde yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva