HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2015 Pazartesi - 09:19

CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?

İzmir’de kongre maratonu 9 ilçede yapılacak seçimlerle noktalandı. Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka örgütleri yeni başkanlarını seçti. İşte ilçe ilçe sonuçlar, kongrelerden tüm detaylar...

CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Örgütü ilçe kongreleri maratonunu bugün yapılacak 9 seçimle tamamladı.

21 ilçede yeni yönetim kurulu üyelerini ve il kongre delegelerini seçen örgütte bugüne kadar yapılan seçimler sonunda Konak’ta Mehmet Şakir Başak, Urla’da Ahmet Bahri Yalaz, Kiraz’da İsmet Korkmaz, Karaburun’da Bülent Çumçum, Menderes’te Ahmet Pala, Seferihisar’da İsmail Yetiştin, Bayındır’da Behzat Aydilek, Çiğli’de Zeynel Mertoğlu, Güzelbahçe’de Kazım Çam, Kınık’ta İsmail Yılmaz, Ödemiş’te Nazan Dönmez, Tire’de Hakan Şenoyar, Dikili’de Hakkı Şener, Torbalı’da İsmail Uygur, Aliağa’da Özcan Durmaz, Kemalpaşa’da Ulviye Üreten, Çeşme’de Ekrem Oran, Menemen’de Hürol Taklak, Narlıdere'de Şahin Fırat, Selçuk'ta Hasan Uysal, Karabağlar'da Ali İhsan Yıldız başkan seçildi.

- CUMARTESİ RAPORU: KİMLER BAŞKAN OLDU?

Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka örgütleri de Pazar mesaisinde yeni başkanlarını belirledi.

- CHP BORNOVA YENİ BAŞKANINI SEÇTİ!...

- CHP BUCA'DA 'KAYA' GİBİ YARIŞI KİM KAZANDI?

- CHP KARŞIYAKA'NIN YENİ BAŞKANI KİM OLDU?



BAYRAKLI YİNE 'ALPER' DEDİ 

Belediye Havuz Düğün Salonu’nda yapılan kongre iki adaylı yarışa sahne oldu.

Mevcut Başkan Cemalattin Alper, hafta içinde adaylığını açıklayan Songül Gök’e karşı yarıştı.

CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Balta, il ve ilçe yöneticileri ile diğer ilçelerden partililerin de yakından takip ettiği kongrede divan başkanlığına Meclis Eski Üyesi Rıfat Özer seçildi.

390 delegenin sandık başına gittiği seçimde Alper 267 oy alarak yeniden başkan seçildi. 47 imzayla sandığa giden Gök ise 117 oyda kaldı.

Yeni yönetimde kimler var?
CHP Bayraklı'nın yeni yönetimi Kezban Akyavaş, Nilgün Demirbilek Alpaslan, Belgin Bıçakçıoğlu, Gülbahar Bolat, Ramazan Bulut, Coşkun Bülbül, Abdullah Güreşen, Elif Karakuş, Necla Ketenci, Ferhat Kotan, Ebru Özdemir, Emine Sezinç, Turgay Topal, Hatice Topbaş, Metin Uyma ve Aslan Yıldız’dan oluştu. 

Kimler il kongre delegesi seçildi?
Alper ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın
yanı sıra Fatoş Akçam, Osman Akseki, Ali Alan, İbrahim Alan, Serkan Arda, Ahmet Balıklı, Çağla Bayram, Gamzegül Çamur, Hüdai Çetiner, Yılmaz Eroğlu, Hüseyin Hayırlı, Hasan Karabağ, Levent Karayalçın, Muharrem Kılıç, Cemal Kip, Pakize Kontaş, Fahrettin Orandı, Öznur Mercan, Mutlu Odabaşı, Levent Ölçer, Kezban Özçelik, Birgül Özsoy, Satigül Sefacı, Ahmet Sıvacı, Hamdi A. Sönmez, Çağatay Söylemez, Gülseren Şimşek, Hatice Tatlı, İrfan Toprak, Selma Tortoç, Ali Musa Türk, Murat Uludağ, Aslı Umucu, Rıza Urgan, Pınar Yılmaz, Nafiz Yiğen ve Erduman Yoltay il kongre delegesi seçildi.

Kaybeden listede kimler vardı?
Gök’ün yönetim kurulu listesinde Gülnaz Açık, Hüseyin Altop, Ahmet Atik, Zeliha Aydoğuş, Yıldırım Yakup, Ahmet Bünyamin Coşkun, Gündeş Özkan, Yıldız Nesibe, Meryem Erkul, Kadir Gören, Eşref Kocacık, Zabit Mumcu, Sezai Özel, Duygu Yanova, Pınar Selçuk ve Ali Kemal Toprakçı vardı.

Belediye Başkanı Karabağ ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan Gök’ün de il kongre delegesi listesinde yer alırken, Emine Alaca, İlker Ağın, Sırrı Aydoğan, Eşref Aynaz, Tunay Ballıkaya, Soner Bulut, Saadet Çağlın, Turan Çakar, Selçuk Coşgun, Eda Coşkuner, Ali Demir, Satı Demir, Zekeriya Eser, Cemal Eroğlu, Ferhan Girgin, Gülen Bahar, Emine Gerenitli, Ayfer Gündoğan, Selahattin Güzel, Sinem Hırçın, Sevil Işık, İdris Kanık, Hasan Karabağ, Teoman Karaca, Arzu Kuduğ, Emre Levent, Yetkin Özçelik, Hüseyin Özkan, Mutlu Odabaş, Çindi Can Polat, Hüseyin Sezer, İlker Sezer, Kamil Tolga Tümer, Güler Uyar, Mehmet Uyar, Sevim Topaloğlu, Mehmet Yılmaz, Yiğit Dağı ve Gülten Yiğit listeye giren diğer isimlerdi.


GAZİEMİR 'TEKİN'LE DEVAM!

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak seçimde mevcut Başkan Umut Kaya'nın Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u desteğini alan İlçe Saymanı Fethi Kahyaoğlu ile yarışması bekleniyordu. Ancak Kahyaoğlu seçim günü aldığı kararla yarıştan çekildi.

258 üyenin sandığa gittiği seçimde 10 oy geçersiz sayıldı. Tekin 248 oyla yeniden başkan seçildi.

Tekin yeni yönetim kurulu listesinde Aydan Bayram, Alev Çelik, Yasin Ergül, Furkan Erlat, Nilgün Karadeniz, Orhan Karaoğlu, Çağdaş Koçak, Vicdan Özcan, Hazel Öztürk, Murat Serin, Hülya Sert, Serhan Seyhan, Hakan Sütlü, Mahmut Şaylan, Mehmet Topsakal ve Ramazan Yalçın’a yer verdi.
 
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol dışında Fahri Ayan, Selma Aygündüz, Turgay Çetin, Nesrin Dalkılıç, Safinur Dilsiz, Arda Işık, Semih Kalfa, Hüseyin Köse, Abdurrahim Nursoy, Gülen Özcan, Bengü Sayköse, Murat Hüdaverdi Sönmez, Düriye Taş, Tahir Türkbay ve Veysel Uçar da il kongre delegesi seçildi.



BALÇOVA'DA YENİDEN ERYILMAZ DÖNEMİ  

Delege seçim sürecinde yaşanan tartışmada il yöneticisine hakaret ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen ancak İl Disiplin Kurulu tarafından tedbiri kaldırılarak seçme-seçilme hakkını geri kazanan mevcut Başkan Aygül Eryılmaz sandıkta rakipsiz… 

Balçova Termal Kardelen Salonu’nda yapılan kongrede Eryılmaz 309 delegenin 261’nin imzasını alarak yeniden aday oldu.

Seçimde 285 delege sandık başına giderken, 21 oy geçersiz sayıldı. 259 oy alan Eryılmaz yeniden ilçe başkanı oldu.

Eryılmaz’ın yeni yönetim listesi Celal Biter, Kerim Bolat, Tülay Çimenli, Serdar Dayanç, Zuhal Dökmetaş, Yalçın Karayılan, Sabri Okay, Ayfer Olcayhan, Mehmet Önderli, Necla Savaş, Cemile Şimşat, Bilsen Uyanık, Nizamettin Ügüdücü ve Cumhur Yeşil’den oluştu.

İl kongre delegesi listesinde ise Eryılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rabia Yüce, Birsel Öztürk, İsmail Yıldız, Hülya Güven, Semahat Bilgiç, Murat Aslan, Turgut Karahüseyin, Rıza Kurt, Zülküf Mermut ve Esra Kılıç yer aldı.

CHP Eski Milletvekili Sabri Ergül’ün Divan Başkanı olarak yönettiği kongrede önceki yönetimin faaliyet raporu ve bütçesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Delegelerin yaptıkları konuşmaların ardından söz alan İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, 44 aydır görev yaptıklarını ifade ederek “Bu süre içinde birçok seçim yaşadık. Partimizin oy oranı Balçova’da her zaman yükselen bir ivmede oldu. Bundan sonra da partimizin başarısı için çalışacağız. Ülkemiz bu durumdayken bizim kavga etmeye ayrışmaya hakkımız yok. Her partili canla başla partimizi iktidar yapmak için çalışacağız” diye konuştu.


 
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’da 2004 yılından bu yana CHP’nin Balçova’da çok önemli bir başarı elde ettiğini anlatan bir sunumla başladığı konuşmasında “Biz yüzde 38 ile CHP’yi Balçova’da iktidar yaptık. Ama bununla yetinmedik. Partimizi Balçova’da halkımıza daha iyi anlatarak oyumuzu hep artırdık. Hizmetlerimizi yaparken adalete önem verdik, kimsesizlerin kimsesi olduk. Bunu ben tek başıma yapmadım. Bunu bu parti için gece gündüz çalışan sizler yaptınız. Bizler yerel yönetim olarak hizmetlerimizi geliştirdik ama hiçbir zaman partinin önünde olmadık. Bu başarı bizleri buraya getiren partimizin başarısıdır, partimizin ilkelerinin başarısıdır, bu partiye gönül vermiş emekçilerin başarısıdır” diye konuştu.

BERGAMA'DA KAZANAN ŞİMŞEK

Başkan Mehmet Ecevit Canbaz’ın aday olmayacağı seçim belediyenin desteğini alan Akın Yasa ile parti eğitmeni Ayşe Şimşek’in yarışına sahne oldu.

Sandıktan 198 oy alan Şimşek yeni ilçe başkanı olurken, Yasa 174 oyda kaldı.

CHP Bergama'nın yeni yönetim kurulu listesinde Sedat Akbulut, Muhittin Akkaya, Hüseyin Arslan, Satılmış Bilgin, Barış Canbaz, Şahin Çarpıkoğlu, Akın Ergül, Emine Güleç, Fatma Karagöz, Hüseyin Kızıltan, Yiğit Korucu, Sultan Laleli, Osman Öztaş, Cevriye Özver, İlbey Tatar ve Rabia Yılmaz yer aldı.

Seçim sonunda Şimşek ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'le birlikte Mehmet Emin Aras, Mithat Barut, Münire Baytak, Mehmet Ecevit Canbaz, Fethiye Çalış, Fitnat Doğan, Mehmet Güneş, Asiye Köksal, Derya Kurt, Ahmet Ülker, Hasan Yaşar ve İdris Yavuzyılmaz il kongre delegesi seçildi.
 
FOÇA'DA ZAFER BİÇER'İN

Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki kongre 3 adaylı yarışa sahne oldu.

Mevcut İlçe Başkanı Günal Biçer, Yeni Foça eski Belediye Başkanı Osman Yurtseven ve Avukat Aycan Güler başkan olma mücadelesi verdi.

Seçimi 80 oy alan Biçer kazanırken, Yurtseven'e 37, Güler'e de 2 oy çıktı.

CHP Foça'da seçim mahalle delege seçimlerinde olduğu gibi yönetim kurulu ve il kongre delegesi seçimi de çarşaf liste yönetmiyle yapılacak. 

İlçe yönetim kurulu aday listesinde Yaşar Ali Sürücü, Özlem Temizel, Bülent Turaban, Fettah Turguttekin, Şakir Vardar, Gülsen Yabacı, Ayla Yılmaz, Zehra Yılmaz, Alaaddin Yiğit, Hakan Acar, Aysel Anaç, Haydar Arslan, Salih Mehmet Aydın, Hafız Ahmet Beytorun, Ayşe Cömert, Ceyhan Çetin, Atilla Çolak, Haydar Dağ, Benal Ertan, Özgür Fırtına, Dilek Gener, Musa Göktaş, Fatih Gürbüz, Gürol Hacıoğlu, Umut Hikmet, Gürsoy Işık, Mehmet Birtan İskit, Fatih Karatay, Lütfiye Benal Kut ve Fadime Özdemir yer alırken, il kongre delegesi aday listesi İlkay Söylemezoğlu, Gülhan Güzen Tutar, Zehra Yılmaz, Osman Yurtseven, Vedat Aksoy, Recep Aydın, Günal Biçer, Yusuf Çemrek ve Aycan Güler’den oluştu.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ kongre il delege listesinde yer almadı.

BEYDAĞ

Belediye Şehir Salonu’nda yapılan seçime mevcut ilçe Başkanı Feridun Yılmazlar tek aday olarak girdi.

Yılmazlar'ın yönetim kurulu listesinde Ruhi Selek, Murat Kırcan, Bülent Yaşar, Mehmet Ovalı, Sevgi Yıldız, Nurten Irmak, Mustafa Kaz, Tahir Yaşar ve Nurset Üncü yer aldı.

 
Ramzi Matta cinayetinde sıcak gelişme
 
Fitch’den İzmir'e yine güzel haber
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Aralık 2015 Pazar 21:47

Dün kadınların seçme seçilme hakkını kazandığı günü övünerek kutladık ama bugün bayraklıda bir kadın adayı vardı. Divan başkanı hukukçu Rıfat Özer kadın adayın aday olması için gereken yeterli imzayı bulamaması yönünde hertürlü hukuksuzluğu yapması mesleğine olan sayğısızlığının örneği idi. Zor bela yeterli 43 imzayı bulan kadın aday seçimden 120 ye yakın oy alıyorsa Belediye başkanı HASAN KARABAĞ ın CHP ilçe örgütü üzerindeki vesayeti kara bir leke olarak iyice kendini göstermiştir.

Yorumu oyla      12      5  
Gülen 6 Aralık 2015 Pazar 20:58

gaziemirde 353 delegeden 258 i sandığa gitmiş 10 tane geçersiz oy kullanılmış delegenin üçte biri sandığa bile gitmemiş yazık değilmi masa başında delege yazarsan olacağı bu.

Yorumu oyla      14      5  
CHPLİ 6 Aralık 2015 Pazar 13:15

çarşaf liste uygulayan tek ilçe olan selçuk ilçe örgütünü kutluyorum örnek olsunlar izmire..

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çeşme kongresinde duygusal anlar
Ekrem Oran’ın yeniden bakanlığa seçildiği kongrede CHP PM üyesi yüksel ...
Balbay Davutoğlu’na sordu: O yönetmelik neden kalktı?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 2 Aralık 2015 tarihinde 29550 ...
Başbakan'dan Musul açıklaması: Maksatlı provokasyon
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da görev yapan askerlerle ilgili konuştu. ...
 
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya durmak bilmiyor
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
AK Parti Kadın Kolları MKYK’sında ilk kez bir İzmirli!
AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na ilk kez İzmir’den ...
CHP'li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Bornova Amatör Futbol Kulüpleri ...
 
Erdoğan’dan Rusya’ya: Alsan ne olur, almasan ne olur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'den tekstil ve gıda ürünleri ...
CHP İl Başkanı Serter 2019 hedefini açıkladı!
Karabağlar kongresinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ...
Çıray Kuran kursunda yangın faciasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Diyarbakır Kulp İlçesi Yatılı Kuran ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva